- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια πολύχρωμη κυψέλη παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στα Ιλίσια από τον Δήμο Αθηναίων
Όαση χαράς και ξεγνοιασιάς στον ανανεωμένο χώρο ψυχαγωγίας
Δήμος Αθηναίων: Αναμόρφωσε πλήρως ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης - Νέος χώρος ψυχαγωγίας στη γειτονιά των Ιλισίων, σε έκταση 300,91 τ.μ.
Ακόμη μια παιδική χαρά της πόλης αναμόρφωσε πλήρως ο Δήμος Αθηναίων.
Έντονα χρώματα αλλά και πολλή δράση περιμένουν τους μικρούς Αθηναίους στην αναμορφωμένη παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων, στη γειτονιά των Ιλισίων.
Αυτός ο ανανεωμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος ψυχαγωγίας έκτασης 300,91 τ.μ, που περικλείεται από τις οδούς Ουμπλιανής και Διοχάρους, μετατράπηκε σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς, με πολλά και ενδιαφέροντα όργανα παιχνιδιού.
Με στόχο να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών, τοποθετήθηκαν όργανα και δημιουργήθηκαν πυλώνες παιχνιδιού για παιδιά βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας.
Η πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια διθέσια μεταλλική κούνια με καθίσματα νηπίων, έναν διπλό πύργο – σπιτάκι με πολλές λειτουργίες και προσβάσιμη σκάλα, τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, μια εντυπωσιακή πολυλειτουργική τραμπάλα πολλών θέσεων, καθώς και ένα σύστημα πολυλειτουργικών επιφανειών για νήπια με κατασκευή αναρρίχησης και αιώρα.
Η παιδική χαρά έχει μεταλλική περίφραξη, ενώ η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός της επιτρέπουν στα παιδιά να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο.
Ο χώρος διαθέτει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, αλλά και ασφαλές δάπεδο που κρατάει τους μικρούς επισκέπτες μακριά από τραυματισμούς.
«Σε αυτή την ανανεωμένη παιδική χαρά στα Ιλίσια η δημιουργικότητα και η φαντασία συναντούν το παιχνίδι και το χαμόγελο. Ο χώρος άλλαξε ριζικά όψη και έγινε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας.
»Μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή «φωλιά» παιχνιδιού που επιτρέπει σε κάθε μικρό δημότη να αποκτήσει ευχάριστα βιώματα, να κοινωνικοποιηθεί, να ενισχύσει τις δεξιότητες του, να απελευθερωθεί», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Η παιδική χαρά ενισχύθηκε με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου τοποθέτησαν νέα παγκάκια, βρύση, καλαθάκια, κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του στην καρδιά της πόλης - Η πρώτη παράσταση
Καλοκαίρι του 1978: Μουντιάλ, πεπόνι και οικογενειακές βραδιές
Αυτή τη φορά δίνουμε ραντεβού στην Κυψέλη, το Σάββατο 13 Ιουνίου
Το Plan A προτείνει 20 παρεμβάσεις χαμηλού κόστους για πεζοδρόμια, στέγαση, δημόσιο χώρο και λειτουργία του Δήμου
Πέμπτη 18 Ιουνίου, Summer in the City Party στο Bless Me Father
Η διάκριση αποτυπώνεται και στις επιμέρους αξιολογήσεις
Ανοίγουν οι αιτήσεις για δημιουργική απασχόληση και ασφαλές παιχνίδι στις γειτονιές
Τι περιλαμβάνει φέτος ο προγραμματισμός του θεσμού
«Μην πάτε στην Αθήνα, προτιμήστε το Ναύπλιο» γράφει ο ιστότοπος Wanderluststorytellers
Ραντεβού το Σάββατο, 6 Ιουνίου, στο Cultivos
MÁM στα ιρλανδικά σημαίνει πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, σημαίνει όμως και υποχρέωση
Χάρης Δούκας: Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία, όταν κάνει τον πολίτη συμμέτοχο, όταν μειώνει τις ανισότητες
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, καταγράφουμε όλα όσα κάνουν αυτή την πόλη δική μας.
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο φωτογράφος Τάσος Ανέστης μιλά για τα Αναφιώτικα, το μικρό κυκλαδονήσι που κρύβεται κάτω από την Ακρόπολη
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η συγγραφέας ακολουθεί μια διαδρομή στην πόλη όπου οι δρόμοι, οι εικόνες και οι αναμνήσεις μπλέκονται με το σήμερα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, τρεις φωτογράφοι αποτυπώνουν τη δική τους Αθήνα μέσα από εικόνες, στιγμές και πρόσωπα της πόλης
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η Βικτώρια Σαντούλιακ γράφει για την Αθήνα της φιλοξενίας και των μικρών καθημερινών στιγμών που την έκαναν να νιώσει σπίτι: H Αθήνα της Βικτώρια Σαντούλιακ
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο ζωγράφος μιλά για την Πλατεία Αμερικής, ένα αθηναϊκό μωσαϊκό ανθρώπων, εικόνων και αλλαγών
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο Δημήτρης Κάσδαγλης μιλά για το πνεύμα, την κληρονομιά και τη βραχνή, περήφανη φωνή της Αθήνας
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η Γιασεμί Κηλαηδόνη μιλά για την πιο τρυφερή ανάμνηση που της λείπει από την πόλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.