- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Καλοκαίρι άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές δημοτικού στα camps του δήμου Αθηναίων
Ξεκινούν οι εγγραφές στις 29/5 - Η διαδικασία αιτήσεων και οι προϋποθέσεις συμμετοχής
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν στις 29 Μαΐου για μαθητές δημοτικού οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps - Πώς θα λειτουργήσουν τα προγράμματα - Προϋποθέσεις συμμετοχής.
Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου από τις 10 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα καλοκαιρινά camps που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο των οποίων και φέτος τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν τη δυνατότητα να περάσουν δύο δημιουργικές καλοκαιρινές εβδομάδες στα αθλητικά κέντρα του Ρουφ, του Γουδή και της Γκράβας. Για τις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, στόχος των summer camps είναι να προσφέρουν σε αγόρια και κορίτσια τη δυνατότητα της άθλησης και της ψυχαγωγίας.
Κάθε δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη, ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύει αξίες, όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camps του δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.
Summer camps: Πώς θα λειτουργήσουν τα προγράμματα
Τα summer camps θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:30 – 16:00, τις εξής περιόδους:
- Α’ Περίοδος : 19/06/2023 έως 30/06/2023 (Διάρκεια: 10 μέρες)
- Β’ Περίοδος : 03/07/2023 έως 14/07/2023 (Διάρκεια: 10 ημέρες)
- Γ’ Περίοδος : 17/07/2023 έως 28/07/2023 (Διάρκεια: 10 ημέρες)
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορα αθλήματα, τα οποία ανά Αθλητικό Κέντρο είναι τα εξής:
Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή:
Κολύμβηση – Μπάσκετ -Τένις-Αυτοάμυνα- Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.
Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ:
Κολύμβηση – Καλαθοσφαίριση – Τένις – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.
Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα:
Στίβος – Κολύμβηση – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ -Μπάσκετ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.
Και στα τρία αθλητικά κέντρα, θα υπάρχει καθημερινά -από τις 13.00 έως τις 16.00- δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγική δραστηριότητα σε στεγασμένους χώρους.
Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται παρουσία κηδεμόνα από τις 07:30 έως και τις 08:15. Το ίδιο και η αποχώρηση, από τις 13.00 έως και τις 16.00 ανά μία ώρα (αυστηρά).
Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 – 3) ανά αθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές και παιδαγωγοί του ΟΠΑΝΔΑ θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τις δραστηριότητες.
Παράλληλα, η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.
Η διαδικασία αιτήσεων - εγγραφών στα summer camps του δήμου Αθηναίων
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι να έχει προηγηθεί η δημιουργία λογαριασμού στη σελίδα http://www.opandacamps.gr/ μέσω της οποίας θα υποβληθούν και οι αιτήσεις ηλεκτρονικά.
Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στα Summer Camps του ΟΠΑΝΔΑ, προτεραιότητα έχουν οι δημότες ή οι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων έως ότου συμπληρωθούν οι 220 θέσεις ανά περίοδο σε κάθε αθλητικό κέντρο και μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθούν από δημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων. Η συνολική επικοινωνία θα πραγματοποιείται μέσω email και μόνο για τις αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές, θα αποστέλλονται μέσω email οι σχετικές οδηγίες για τις ημέρες και ώρες που οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50), προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.
Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής
- Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (παραλαμβάνεται από τον χώρο εγγραφής).
- Έγγραφο πιστοποίησης τόπου κατοικίας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου Δήμου Αθηναίων.
- Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου στην οποία θα βεβαιώνεται και ο δερματολογικός έλεγχος.
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Σημειώνεται ότι όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του 2023.
Τα δικαιολογητικά που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να προσκομίζονται σε ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και να έχουν εκδοθεί εντός του 2023. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τις πρωτότυπες βεβαιώσεις ή νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.
Δείτε εδώ το κόστος συμμετοχής για δημότες / κατοίκους του Δήμου Αθηναίων και για ετεροδημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και εξαιρέσεις (ή εκπτώσεις) που αφορούν την κοινωνική πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων | Τμήμα Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλ.: 210 5284873 & 210 5284874, email: athlitisigiaolous@opanda.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Ο Γιώργος Φακίνος μετασκεύασε έναν παλιό στάβλο και φιλοξενεί τσόπερ μηχανές, παλιά αυτοκίνητα και ρετρό αντικείμενα
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.