Κατοικιδια

4ο Run Bike Care: Υιοθετήστε ένα σκυλάκι

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία!

34585-78037.jpg
Δήμητρα Γκρους
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4ο Run Bike Care: Υιοθετήστε ένα σκυλάκι
4ο Run Bike Care: Υιοθετήστε ένα σκυλάκι

4ο Run Bike Car: Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Ζάππειο, από τον Φιλοζωικό σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»

Πριν κάποιο καιρό είχαμε γράψει στη στήλη Animal's Voice για τις Γιορτές Υιοθεσίας που διοργανώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας«Τα φιλαράκια». «Προτρέπουμε όποιους το σκέφτονται να υιοθετήσουν έναν σκυλάκο, να πάνε στη Γιορτή τους, να μιλήσουν μαζί τους και να τους γνωρίσουν, να δουν τα σκυλάκια τους σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας. Και να το σκεφτούν πολύ καλά, γιατί η υιοθεσία ενός ζώου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αποκτάς έναν καινούργιο συγκάτοικο και ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά σου. Πόση χαρά, όμως, σου επιστρέφει το δέσιμό σου με ένα ζώο, πόσο μάλλον αν το έχεις σώσει από τον δρόμο». Ωστόσο, δεν είναι μόνο χαρά αυτό που σου επιστρέφεται.

Ρέα 🐾 Ψάχνει σπίτι!! Μέτριας ενέργειας,άψογη στη βόλτα με λουράκι,δεν κάνει ζημίες,είναι γυρω στα 15 κιλά Πολύ...

Posted by Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια" on Friday, May 24, 2024

Αυτή τη φορά, οι φίλοι μας από τα «Φιλαράκια» μας έστειλαν για τη Γιορτή Υιοθεσίας τους: «Εδώ και χρόνια η ιατρική κοινότητα έχει αναγνωρίσει αυτό που οι κηδεμόνες ζώων ήδη γνώριζαν: Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία! Έτσι, όλοι οι σκύλοι είναι σκύλοι θεραπείας, είτε είναι η συντροφιά του κηδεμόνα τους είτε επισκέπτονται ωφελούμενους σε οργανώσεις όπως είναι Το Χαμόγελο του Παιδιού και η Φλόγα, που τους έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους. Αν θέλετε να διαπιστώσετε από κοντά την ευεργετική επίδραση των σκύλων στην ανθρώπινη ζωή, μπορείτε να επισκεφτείτε τα αδέσποτα σκυλάκια μας την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ., στο πλαίσιο του 4ου Run Bike Care στο Ζάππειο. Ελάτε να τα γνωρίσετε, να παίξετε και να πάτε βόλτα μαζί τους και -γιατί όχι;- να υιοθετήσετε ένα από αυτά, για να γίνει η δική σας και η δική του ζωή καλύτερη!»

Ο κύριος Κοντός ψάχνει σπίτι να το ομορφύνει και να του δώσει ζωντάνια με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του 🩵 Ενός έτους/...

Posted by Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια" on Thursday, May 23, 2024

Δύο σε ένα. Ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο, αλλά και για τα ζώα που χρειάζονται ένα σπίτι. Αν το σκέφτεστε, λοιπόν, εκεί θα βρίσκονται οι εθελοντές του συλλόγου για να σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς και να λύσουν όλες τις απορίες σας σχετικά με την υιοθεσία, την αναδοχή και άλλους τρόπους να βοηθήσετε τα ζωάκια που φροντίζουν.

4ο Run Bike Care - Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Το 4ο Run Bike Care διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο!», γυναίκες, άνδρες και παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη γιορτή, μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

4ο Run Bike Care: Υιοθετήστε ένα σκυλάκι

Μπορείτε να συμμετάσχετε περπατώντας, τρέχοντας ή κάνοντας ποδήλατο και όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος «Μαζί και στο Σπίτι», για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους, που δε δύνανται να μετακινηθούν.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»

Ακολουθήστε τους στο Facebook για να δείτε τι φοβερή δουλειά κάνουν. Δραστηριοποιούνται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, ο οποίος καταλαμβάνει το ΒΑ τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων με θύματα αδέσποτα και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων.

4ο Run Bike Care: Υιοθετήστε ένα σκυλάκι

Ενδεικτικά, στις δράσεις του συλλόγου περιλαμβάνονται κάθε χρόνο:

  • 300 στειρώσεις
  • 350 υιοθεσίες
  • Πάνω 80 ορθοπεδικά χειρουργεία
  • Εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις
  • Πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας

Κάθε χρόνο «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους, με τελικό στόχο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Έτσι λοιπόν έχουν διοργανώσει πάνω από 30 γιορτές υιοθεσίας από το 2022. Αν πάτε, λοιπόν, στο Ζάππειο μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:

  • Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio, Ronaxan, αμπούλες
  • Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline
  • Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά
  • Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία, box μεταφοράς
  • Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg, Cilroton,
  • Vibramycin, Augmentin.

Info: Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» διοργανώνει τις Γιορτές Υιοθεσίας με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα του συλλόγου, η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι της Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

 Η Γιορτή Υιοθεσίας στο 4ο Run Bike Care, Ζάππειο, Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, 10.00-16.00, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.