Κατοικιδια

Αυτό το κουτάβι γεννήθηκε πρασινωπό & λέγεται «Φιστίκης» (video)

Πώς πιστεύεται ότι συνέβη αυτό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτό το κουτάβι γεννήθηκε πρασινωπό & το λένε «ο Φυστίκης»
Αυτό το κουτάβι γεννήθηκε πρασινωπό & το λένε «ο Φυστίκης» © VIDEO / REUTERS

Όλα τα αδέλφια του λευκά και αυτός αλλιώτικος. Ο «Φιστίκης», το πρασινωπό κουτάβι, έγινε viral

Δεν πίστευε στα μάτια του ο αγρότης στη Σαρδηνία, ο  Cristian Mallocci, όταν ένα από τα οκτώ σκυλιά του γέννησε κουτάβι με πρασινωπή γούνα.

Το μικροσκοπικό κουτάβι, το οποίο βαφτίστηκε αμέσως Pistachio (Πιστάκιο, Φιστίκης), ήταν ένα από τα πέντε κουτάβια της γέννας στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του reuters.

Όλα τα άλλα κουταβάκια γεννήθηκαν με λευκή γούνα, ίδιο χρώμα με την γούνα της ημίαιμης μητέρας τους. 

Unfur-gettable: Puppy with green fur born in Sardinia

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν σκύλο να γεννιέται με πρασινωπή γούνα. Θεωρείται ότι αυτό συμβαίνει όταν ανοιχτόχρωμα κουτάβια έρχονται σε επαφή, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, με μια πράσινη χρωστική ουσία, την χολοπρασίνη. Αυτή είναι η ίδια ουσία που προκαλεί το πράσινο χρώμα στους μώλωπες.

Ωστόσο, το ιδιαίτερο χρώμα του Pistachio δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ζωηρό πράσινο χρώμα της γούνας του την ημέρα της γέννησής του ξεθωριάζει μέρα με την ημέρα και θα συνεχίσει να ξεθωριάζει όσο μεγαλώνει.

Ενώ τα αδέρφια και οι αδελφές του θα παραχωρηθούν σε νέα σπίτια, ο Mallocci θα κρατήσει τον Φιστίκη στο αγρόκτημά του και θα τον εκπαιδεύσει για να φροντίσει τα πρόβατα με τη μητέρα του Spelacchia

Όπως λέει ο Mallocci, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας το πράσινο χρώμα είναι το σύμβολο της ελπίδας και της τύχης, επομένως ίσως ήταν γραφτό ο Φιστίκης να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ