Κατοικιδια

Όχι, δεν έκλεψαν το Χάτσικο της Ναυπάκτου

Τι ισχύει για το σκύλο που άνηκε σε κάτοικο του νησιού

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1-4-768x432.jpg

«Έκλεψαν» έναν σκύλο από τη Ναύπακτο με το όνομα «Χάτσικο»;

Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως κάποιοι «έκλεψαν» έναν σκύλο από τη Ναύπακτο με το όνομα «Χάτσικο». Όμως τα γεγονότα δεν είναι ακριβώς έτσι.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Στο newsit.griefimerida.graltsantiri.grant1news.grgazzeta.grstar.grtanea.grethnos.gr κτλ, διαβάζουμε:

fireshot-capture-034-naypaktia_-eklepsan-to-_hatsiko_-to-simeioma-poy-afisan-dipla-apo-to_-www.webp

Τι ισχύει

Ο σκύλος που έγινε γνωστός με το όνομα «Χάτσικο», άνηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος απεβίωσε προ 18μήνου. Ωστόσο, ο σκύλος δεν έφερε την προβλεπόμενη σήμανση (μικροτσίπ).

Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο σκύλος φαίνεται πως έμενε δίπλα από εικονοστάσιο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του, ενώ το φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο ζούσε ως αδέσποτο, δίχως να έχει υιοθετηθεί επίσημα από κάποιον.

Στις 31 Ιουλίου, ένας γνωστός Ισπανός φιλόζωος με το ψευδώνυμο Victor Larkhill(πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), πέρασε από το σημείο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια, απομάκρυνε το σκύλο από την περιοχή. Η Ελληνίδα εθελόντρια ήταν το άτομο που άφησε το επίμαχο σημείωμα (τα στοιχεία της, τα οποία γνωρίζουμε, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής).

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ