Health & Fitness

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό

Τι απαντά η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφρικανική σκόνη στο κέντρο της Αθήνας - Εικόνα από την Ακρόπολη
Αφρικανική σκόνη στο κέντρο της Αθήνας - Εικόνα από την Ακρόπολη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό - Τι απαντά η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας.

Προβλήματα στους ανθρώπους με αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα προκαλεί η αφρικανική σκόνη σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Ζωή Δεμέστιχα.

Ειδικότερα, η κα Δεμέστιχα σημείωσε πως «αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος των σωματιδίων που έρχεται στην Ελλάδα» τονίζοντας ότι «τα σωματίδια μεταφέρουν βαρέα μέταλλα, τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Στα σωματίδια ενσωματώνονται βακτήρια, μύκητες και γύρη».

«Τα σωματίδια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό. Οι αλλεργικοί μπορεί να έχουν επίταση των συμπτωμάτων ενώ μπορεί να φτάσει και να δημιουργεί πρόβλημα στα μάτια και στο δέρμα», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «κάποιος με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να έχει πιο σοβαρά συμπτώματα ενώ ρόλο παίζει η έκθεση στο νέφος αλλά και οι δραστηριότητες. Ένας άνθρωπος που εργάζεται στην ύπαιθρο καταλαβαίνεται ότι θα έχει πιο έντονα συμπτώματα».

«Εκτός από τους αλλεργικούς, πρέπει να ενημερώσουμε και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες πρέπει να αποφεύγουν την κίνηση σε εξωτερικούς χώρους και να κάθονται σε κλειστούς χώρους καθαρά αεριζόμενους», κατέληξε η κα Δεμέστιχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ