- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
CDC: Η Δέλτα δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση σε παιδιά και εφήβους
Σε σύγκριση με άλλα στελέχη
CDC: Στη δημοσιότητα τα δεδομένα έρευνας που δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση σε παιδιά και εφήβους.
Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση στα παιδιά και τους εφήβους, σε σύγκριση με άλλα στελέχη, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Η ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η Δέλτα στις μικρότερες ηλικίες αυξάνεται εδώ και πολλές εβδομάδες, καθώς καταγράφεται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία.
Τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC), η σημαντικότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας στις ΗΠΑ, μελέτησαν δεδομένα ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 σε 99 κομητείες 14 Πολιτειών στις οποίες κατοικεί περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Τα CDC συνέκριναν κατά κύριο λόγο την περίοδο από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου με εκείνην από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όταν η παραλλαγή Δέλτα έγινε η κυρίαρχη στις ΗΠΑ. Διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των παιδιών και εφήβων (0-17 ετών) που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 πενταπλασιάστηκε. Όμως «το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων που νοσηλεύτηκε με σοβαρή νόσηση», που χρειάστηκε για παράδειγμα να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ήταν παρόμοιο και στις δύο περιόδους, δηλαδή και στην πρώτη και στη δεύτερη, όταν η Δέλτα ήταν πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή.
Πιο αναλυτικά, από τα 3.116 παιδιά και εφήβους που νοσηλεύτηκαν κατά τους 3,5 μήνες πριν κυριαρχήσει η Δέλτα, περίπου το 26% μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, το 6% χρειάστηκε οξυγόνο και λιγότερο από το 1% πέθανε. Μετά τη Δέλτα, από τους 164 νοσηλευόμενους που καταγράφηκαν μέσα σε ενάμιση μήνα, το 23% μπήκε στην εντατική, το 10% χρειάστηκε οξυγόνο και κάτω από το 2% πέθανε.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει σημαντική στατιστική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο περιόδων.
Τα CDC σημείωσαν πάντως ότι ο αριθμός των παιδιών που εμφάνισαν σοβαρή νόσηση από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου ήταν μικρός, κάτι που περιορίζει τη συνάφεια της σύγκρισης. Υπογραμμίζουν επίσης ότι τα δεδομένα θα πρέπει να συνεχίσουν να μελετώνται και στο μέλλον.
Εξάλλου, μια δεύτερη μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός των ενηλίκων τείνει να προστατεύει και τα παιδιά από τη μόλυνση. Στη μελέτη αυτή εξετάστηκαν οι επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων καθώς και ο αριθμός των νοσηλειών σε εθνικό επίπεδο για τον μήνα Αύγουστο. Στις Πολιτείες όπου η εμβολιαστική κάλυψη του συνολικού πληθυσμού ήταν μικρότερη, ο αριθμός των επισκέψεων που έκαναν τα παιδιά και οι έφηβοι στα επείγοντα ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Και ο αριθμός των νοσηλειών ήταν σχεδόν τετραπλάσιος.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, οι δύο μελέτες δείχνουν από τη μία ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί και από την άλλη ότι δεν αυξήθηκε η σοβαρότητα της ασθένειας στα παιδιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος
Από τους δρ Νικόλαο Πλεύρη και δρ Ηλία Τσάκο στο Metropolitan Hospital
Πώς επηρεάζει η αφυδάτωση και η σχέση του ήλιου με την τεστοστερόνη
Άμεση ανάγκη για αποτελεσματικότερη πρόληψη και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Τα οφέλη για το σώμα και τον νου - Συμβουλές ειδικών για να αποφύγετε τους τραυματισμούς
Από τον αέρα στο υπνοδωμάτιο έως τη διατροφή: Ειδικοί εξηγούν πώς θα ανακτήσετε την ενέργειά σας
Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 14.00
Πολλοί ασθενείς δεν πήραν την θεραπεία αντιβιοτικών που χρειάζονταν πραγματικά
Απλές αλλαγές στην καθημερινότητα περιορίζουν τις ενοχλήσεις
Νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής αγγειακής πάθησης που παραμένει αδιάγνωστη σε μεγάλο ποσοστό
Και γιατί το αδιάκοπο κυνήγι της χαράς ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα
Ο ρόλος του στρες και της συνεχούς ανασφάλειας
Αύξηση των νεφροπαθειών και της θνησιμότητας της νόσου
Ο Ντίτερ Μπρόερινγκ μιλά στην ATHENS VOICE για τη ρομποτική επανάσταση μέσα στο χειρουργείο, ενώ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος εξηγεί γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω και τι μπορεί να αλλάξει από το φθινόπωρο
Ποια εταιρεία ετοιμάζεται να το βγάλει στην αγορά
Τέλος τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης
Τι λένε επιστήμονες για τον μεγάλο φόβο των γονιών
Τι λένε οι επιστήμονες
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ Takeda και kυβέρνησης της Ινδονησίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.