- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΕΕ - Κορωνοϊός: Η πρόσβαση σε εμβόλιο να είναι «δίκαιη και καθολική»
Σάλος με γαλλική φαρμακοβιομηχανία που ανακοίνωσε προτεραιότητα στις ΗΠΑ
«Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να είναι ένα αγαθό δημόσιας ωφέλειας και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι δίκαιη και καθολική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η πρόσβαση σε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να είναι «δίκαιη και καθολική» εκτίμησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi ότι θα το διαθέσει πιθανόν κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Το εμβόλιο κατά της Covid-19 πρέπει να είναι ένα αγαθό δημόσιας ωφέλειας και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι δίκαιη και καθολική», δήλωσε ο Στέφαν ντε Κιρμάκερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό, στο μέτρο που αυτός ο ιός είναι παγκόσμιος, να εργαζόμαστε (για το θέμα αυτό) παγκόσμια», επέμεινε.
Η Sanofi ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει πιθανόν κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, επιχειρηματολογώντας ότι οι αμερικανικές αρχές, με τις οποίες κατέληξε σε μια συμφωνία συνεργασίας στα μέσα Φεβρουαρίου, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξή του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επωφεληθούν πρώτες κατά μερικές ημέρες, ή εβδομάδες από το εμβόλιο αυτό, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Sanofi Πολ Χάντσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη πολεμική στη Γαλλία.
Σήμερα, ο φαρμακευτικός όμιλος έθεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσει κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά της Covid-19 εάν και η Ευρωπαϊκή Ένωση φανεί με τη σειρά της «αποτελεσματική» στη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του.
«Οι Αμερικανοί είναι αποτελεσματικοί αυτήν την περίοδο. Πρέπει και η ΕΕ να είναι αποτελεσματική, βοηθώντας μας να διαθέσουμε πολύ γρήγορα αυτό το εμβόλιο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο πρόεδρος της Sanofi France, Ολιβιέ Μποζιγιό.
Στις 4 Μαΐου οι Βρυξέλλες είχαν οργανώσει ένα παγκόσμιο διαδικτυακό μαραθώνιο για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, που επέτρεψε να συγκεντρωθούν 7,4 δισεκ. ευρώ σε δωρεές.
Το εμβόλιο αυτό πρέπει να είναι «ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό», επέμεινε τότε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν η χώρα του οποίου είχε συμβάλει στην επιχείρηση αυτή με 500 εκατομμύρια ευρώ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν συμμετάσχει σε αυτόν τον μαραθώνιο.
«Κρατάμε την πόρτα ανοιχτή στην αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Ερίκ Μαμέρ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρρωστος στη δουλειά δεν σημαίνει επαγγελματίας
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σήμερα σε λίστες αναμονής του NHS για αξιολόγηση
Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το British Heart Foundation
Οι ειδικοί διαφωνούν
Το δεκαλεπτάκι που κλέβουμε το πρωί δεν αναπληρώνει τον αποκαταστατικό ύπνο
Με ένα απλό δείγμα αίματος περιόδου
Τι δείχνουν οι έρευνες για τον εγκέφαλο και το άγχος
Η νέα σύμβαση ανοίγει τον δρόμο για ευκολότερη πρόσβαση των ασθενών στα Φάρμακα Υψηλού Κόστους
Το 80% των ασθενών δεν διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο
Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας
Οι μη επεμβατικές θεραπείες
Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και οι επιστημονικές αντιρρήσεις
Μακροχρόνια έρευνα αποκαλύπτει την ισχυρή προστασία που προσφέρουν το ελαιόλαδο και τα όσπρια
Συνήθως απαιτούνται 8 έως 12 θεραπείες
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι
«Η πρόληψη σώζει ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Η ναυαρχίδα του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Λύση για γυναίκες σε προχωρημένη ηλικία
Η Γαλλία μείωσε το ανώτατο όριο περιεκτικότητας τοξίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.