- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΠΟΥ: Καμία απόδειξη για ανοσία μετά την ανάρρωση από τον κορωνοϊό
«Όχι» του οργανισμού στα «διαβατήρια υγείας» και στα «πιστοποιητικά μη επικνδυνότητας»
Ακόμη «δεν υπάρχουν στοιχεία» πως ασθενείς με Covid-19, που έχουν αναρρώσει, δεν μπορεί να μολυνθούν ξανά, λέει ο ΠΟΥ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε προς το παρόν «δεν υπάρχουν στοιχεία ή αποδείξεις» ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και έχουν αντισώματα, είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Σε δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποίησε να μην δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ούτε «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να θεωρήσουν πως μπορούν να αψηφούν τις οδηγίες.
Η Χιλή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα αρχίσει να χορηγεί «διαβατήρια υγείας» σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο. Αφού θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, θα μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στη δουλειά τους.
Ο ΠΟΥ αναφέρει πως συνεχίζει να εξετάζει τα στοιχεία για την αντισωματική απόκριση στον ιό. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από μόλυνση έχουν αντισώματα στον ιό, σημειώνει ο ΠΟΥ. Ωστόσο μερικοί απ' αυτούς έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων στο αίμα τους, «πράγμα που υποδηλώνει πως η κυτταρική ανοσία μπορεί επίσης να έχει κρίσιμη σημασία για την ανάρρωση», προσθέτει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ψυχική υγεία και η στάση ζωής αποτελούν επίσης κρίσιμους παράγοντες
Περισσότεροι από 75 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση Together Days 2025
Πολλές φορές δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των ανθρώπων που μας αγαπούν περισσότερο σε αυτή τη ζωή
Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι με βιωμένη εμπειρία είχαν τον χώρο, το βήμα και την υποστήριξη ώστε να ακουστεί η φωνή τους
Τι δείχνουν τα νέα επιστημονικά στοιχεία
Μια νέα εποχή στη μάχη κατά του καρκίνου
Γιατί μια «καλή» εξέταση αίματος δεν είναι αρκετή
Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά post-workout σέικ
Μελέτη συνδέει συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης με μεγαλύτερο ρίσκο
Όλα όσα θα συζητηθούν από τις 17 έως 21 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divan iCaravel
Η νέα εποχή στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Η διάγνωση και η επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο
Σημαντική η διατήρηση της υγείας του σκελετού για μια υγιή γήρανση
Τη λειτουργία του MSDConnect.gr ανακοίνωσε η MSD Eλλάδος
Οι ειδικοί μοιράζονται 6 μυστικά για άνετες πτήσεις
Τι συμβαίνει όταν τα φοράμε καθημερινά
Σημαντική άνοδος της εταιρείας στη βαθμολογία της διεθνώς αναγνωρισμένης πιστοποίησης βιώσιμης επιχειρηματικής επίδοσης
Ευρήματα από το ευρωπαϊκό έργο PARTNER
Αλλαγές που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο σττη βελτίωση της όψης μας
Πότε μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε γυαλιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.