- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Air fryer: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μαγειρεύετε
Οι κίνδυνοι και οι προειδοποιήσεις
Το air fryer δεν ενδείκνυται για το μαγείρεμα συγκεκριμένης κατηγορίας τροφίμων
Η αλήθεια είναι ότι το air fryer έχει λύσει τα χέρια πολλών ανθρώπων αναφορικά τόσο με την ταχύτητα μαγειρέματος ενός γεύματος όσο και με τη θρεπτικότητα και το πόσο υγιεινό είναι αυτό το φαγητό.
Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μία κατηγορία τροφίμων που καλό θα ήταν να την κρατήσουμε μακριά από το air fryer και για το καλό της χοληστερίνης μας, αλλά και για το καλό της ακεραιότητας του σπιτιού μας.
Συγκεκριμένα, η διαιτολόγος Brenda Peralta μιλώντας στη Huffington Post, είχε επισημάνει ότι λιπαρά τρόφιμα και φριτέζες αέρος καλό θα ήταν να μένουν μακριά και αγαπημένα. Κατά την ίδια, η απόφαση να μαγειρέψετε μπέικον ή κάτι άλλο εξαιρετικά λιπαρό στο air fryer μπορεί να σημαίνει απίστευα ανθυγιεινή επιλογή για γεύμα, αλλά θα μπορούσε να βάλει και σε κίνδυνο τη σωματική σας ακεραιότητα και το σπίτι σας με άλλους τρόπους.
Αυτό μπορεί να δυσχεράνει το ομοιόμορφο ψήσιμο του μπέικον και μπορεί επίσης να παράγει πολύ καπνό και οσμές. Μια λωρίδα μπέικον είναι ένα μικρό και ευαίσθητο τρόφιμο και μπορεί να είναι δύσκολο να την αναποδογυρίσετε ή να την αφαιρέσετε από το καλάθι της φριτέζας αέρος χωρίς απώλειες. Επίσης, δεν είναι ακριβές ότι τα λιπαρά τρόφιμα γίνονται υγιεινότερα στο air fryer», λέει η Peralta.
Ποιες τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε σε air fryer;
Επίσης, οτιδήποτε είναι πολύ υδαρές, απλώς δεν μπαίνει στη φριτέζα. Ακόμα πιο αναλυτικά, όποιο τρόφιμο είναι περισσότερο υγρό παρά στερεό είναι ένα από αυτά που θα κολλήσουν στο τηγάνι, ενώ αν δεν θέλετε τραγανό ρύζι ή ζυμαρικά, μάλλον θα πρέπει να τα μαγειρέψετε με τον παραδοσιακό τρόπο και να αφήσετε το air fryer στην άκρη.
Ένας χρήστης του Reddit μοιράστηκε την εμπειρία του να μαγειρεύει σχεδόν τα πάντα με air fryer, μέχρι που παραλίγο να βάλει φωτιά. Κατά την εμπειρία του, το ότι το air fryer δεν λερώνεται εύκολα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το καθαρίζουμε τακτικά και κυρίως από τα λίπη που συγκρατεί και τα οποία εύκολα μπορούν να πάρουν φωτιά, μετατρέποντας την κουζίνα μας σε παρανάλωμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι το κοιλιακό λίπος συνδέεται με επιβλαβείς αλλαγές στην καρδιά
«Οι σχέσεις δεν είναι μόνο συναισθηματική ασφάλεια, αλλά βιολογικός παράγοντας υγείας»
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.