Health & Fitness

Το σύστημα της OsteoStrong® στο Παγκόσμιο συνέδριο Ενδοκρινολογίας στο Σικάγο

Η έρευνα απέδειξε «τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας σε άτομα με οστεοπόρωση, τα οποία ακολούθησαν το πρωτόκολλο της OsteoStrong®»

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
OSTEOSTRONG

OsteoStrong: Έρευνα για την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Οστεογονικής Φόρτισης απέδειξε τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας σε άτομα με οστεοπόρωση.

Τα συμπεράσματα της έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Οστεογονικής Φόρτισης της OsteoStrong® ως προς την αύξηση της οστικής πυκνότητας, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του παγκόσμιου συνεδρίου Ενδοκρινολογίας (ENDO), που έλαβε χώρα στο Σικάγο από τις 15-18  Ιουνίου. Στην παρουσίασή τους ο Δρ. Γεώργιος Χρούσος* (επικεφαλής της έρευνας) και η Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου** απέδειξαν «τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας σε άτομα με οστεοπόρωση, τα οποία ακολούθησαν το πρωτόκολλο της OsteoStrong®», ασχέτως αν ελάμβαναν ή όχι φαρμακευτική αγωγή.»

Η έρευνα είχε ως στόχο την αξιολόγηση της θεραπευτικής επίδρασης της OsteoStrong® στη διαγνωσμένη οστεοπόρωση, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, καθώς επίσης και στη βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας και ευεξίας των συμμετεχόντων. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της  Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

Η οστεοπόρωση, μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και αυξημένο κίνδυνο οστικών καταγμάτων, επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η OsteoStrong® βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης καινοτόμων μεθόδων για την καταπολέμηση αυτού του  προβλήματος υγείας μέσω του συστήματος Spectrum, μιας τεχνολογίας αιχμής που αναπτύχθηκε από την εταιρεία με σκοπό την ενίσχυση της αντοχής και της ανάπλασης των οστών, καθώς επίσης και τη μείωση του κινδύνου καταγμάτων.

Το σύστημα της OsteoStrong® βασίζεται σε τέσσερα μηχανήματα προηγμένης ρομποτικής τεχνολογίας, τα οποία στοχεύουν στην εφαρμογή αξονικών δυνάμεων πίεσης στο σκελετικό σύστημα. Αυτές οι κρουστικές δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν, με πλήρη ασφάλεια, μια φυσική προσαρμοστική απάντηση στα οστά, οδηγώντας σε αυξημένη οστική πυκνότητα με την πάροδο του χρόνου. Το σύστημα είναι μη επεμβατικό και απαιτεί μόνο δώδεκα (12) λεπτά εβδομαδιαίας χρήσης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, απέδειξαν την αποτελεσματικότητα του συστήματος κι επιφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στην οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης μεταξύ των συμμετεχόντων. Η συστηματική και βάσει πρωτοκόλλου χρήση των μηχανημάτων της OsteoStrong® οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση της οστικής πυκνότητας τόσο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης όσο και στο ισχίο μετά από 12 μήνες, μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνολική σκελετική δομή.

Η OsteoStrong® παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της έρευνας και της πρωτοποριακής τεχνολογίας για την υγεία των οστών, τη μείωση των χρόνιων πόνων στις αρθρώσεις, την αύξηση της μυϊκής δύναμης, την καλή στάση σώματος και τον καλύτερο μεταβολισμό. Δέσμευση της εταιρείας είναι να παρέχει αποτελεσματικές, μη επεμβατικές και επιστημονικά αποδεδειγμένες λύσεις για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης και γενικότερα για τη διατήρηση ενός δυνατού μυοσκελετικού συστήματος,  ασχέτως ηλικίας και φύλου. 

“Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για την υγεία των οστών με το σύστημα της OsteoStrong®”, δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της OsteoStrong® Ελλάδας Μυρτώ Μαυρολέων. 

* Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος*, MD, FAAP, MACP, MACE, MD(Hon), ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ 

**Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, MD, PhD Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της  Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Ostestrong www.osteostrong.gr ή το κανάλι της στο youtube και δείτε το σχετικό βίντεο της έρευνας.

Ο Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος ηγείται της έρευνας της OsteoStrong® με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Δ/νσεις κέντρων OsteoStrong® 

  • Αθήνα (Σωρου 3-5, Μαρούσι, τηλ: 2106179265) 
  • Γλυφάδα (Γρ. Λαμπράκη 34, τηλ: 210 9647906 και
  • Θεσσαλονίκη (Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ: 231 046 7490) 

Επίσης συμμετέχοντες στην έρευνα:

  • Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος/Επιστήμων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας-Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας της  Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.. 
  • O Γεώργιος Βαβέτσης, Κλινικός Εργοφυσιολόγος, ειδικός αποκατάστασης και άσκησης.
  • Ο Παναγιώτης Τσιαμυρτζής, Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Polytechnico Μιλάνο, Ιταλίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ