Ελλαδα

Δεδομένο για τις αρχές ότι ο δολοφόνος της 27χρονης Αναστάζια είχε συνεργό

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων η ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 27χρονη Αναστάζια
Η 27χρονη Αναστάζια © facebook

Κως - Γυναικοκτονία 27χρονης Αναστάζια: Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων - Στην Πολωνία η ταφή της δολοφονημένης ξενοδοχοϋπαλλήλου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων στο κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, στη σακούλα με την οποία ο δράστης ή οι δράστες τύλιξαν το πάνω μέρος του σώματος της και σε άλλα ευρήματα, βρίσκονται οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που παραμένουν στην Κω.

Στόχος τους, είναι να κλείσουν το κεφάλαιο «δολοφόνος» της 27χρονης Αναστάζια, ο οποίος προς το παρόν, παραμένει άγνωστος. Ο 32χρονος εξακολουθεί να κατηγορείται για την αρπαγή της νεαρής Πολωνής, ενώ αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Ο ίδιος, προς το παρόν, παραμένει σταθερός στις κουβέντες του, αρνείται ότι σκότωσε την 27χρονη, ωστόσο δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που προκύπτουν από τις έρευνες των αστυνομικών. Είναι εμφανές, αναφέρουν οι αστυνομικοί πως ο 32χρονος, κάτι κρύβει, ενώ η έρευνα σε βάρος του διευρύνεται, καθώς ερευνάται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και άλλες έκνομες ενέργειες στο νησί.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, η μητέρα της 27χρονης και ο σύντροφος της Αναστάζια, πέρασαν για μια ακόμη φορά το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή. Ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ συζήτησαν για το θέμα της ταφής της 27χρονης.

Στην Πολωνία θα ταφεί η 27χρονη

Το πράσινο φως για να φύγει η σορός της 27χρονης Αναστάζια προκειμένου να ταφεί στην πατρίδα της, έλαβε η μητέρα της και ο σύντροφος της. Οι δυο τους, αναμένεται να φύγουν τις επόμενες ώρες για την Πολωνία, όπου οι αντιδράσεις για το φονικό δεν έχουν κοπάσει. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας, όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, ζητούν από τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν στη χώρα τους τον 32χρονο προκειμένου να δικαστεί εκεί. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να συμβεί, αφού η δολοφονία διεπράχθη σε ελληνικό έδαφος και συνεπώς, θα δικαστεί και θα κριθεί από τις αρχές της Κω.

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων

Ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, που χθες το μεσημέρι διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της 27χρονης, εντόπισε μια σειρά ευρημάτων που οδήγησαν στο συμπέρασμα κατ’ αρχήν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη δολοφονία. Φαίνεται ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, ενώ διαπίστωσε προθανάτια και μεταναθανάτια χτυπήματα και εκδορές.

Αυτά τα ευρήματα συν κάποια άλλα που δεν έχει ανακοινώσει αφού αποτελούν αντικείμενο αστυνομικής έρευνες, ειδικά σε ένα κρίσιμο σημείο όπως αυτό που διανύεται, οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στον δολοφόνο και τους συνεργούς του.

Για τους έμπειρους αστυνομικούς, είναι δεδομένο πως ο άνθρωπος αυτός προφανώς είχε συνεργό. Βέβαια, έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε παρόμοια περιστατικά να έχει υπάρξει ένας δράστης, πλην όμως εδώ υπάρχουν ενδείξεις πως πιθανόν να συμμετείχε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο.

Διαβάστε περισσότερα για τη γυναικοκτονία της 27χρονης στην Κω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ