Πολιτικη & Οικονομια

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Εν αναμονή κλήσης από την εισαγγελική αρχή ο Ευρωβουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
© Fred MARVAUX/European Parliament Multimedia Centre

Αλέξης Γεωργούλης: Η απόφαση για την άρση ασυλίας του - Εν αναμονή κλήσης από την εισαγγελική αρχή ο Ευρωβουλευτής

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται σε αναμονή κλήσης από την αρμόδια εισαγγελική αρχή του Βελγίου, έπειτα από σοβαρές καταγγελίες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας ΠΑΣΟΚ, κα Ελένη Χρονοπούλου.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η υπόθεση έχει καθυστερήσει, καθώς οι βελγικές αρχές δεν έχουν αναλάβει περαιτέρω νομικές ενέργειες. Κάτι που προκαλεί αντίφαση καθώς οι καταγγελίες είναι σοβαρές και έχουν προκαλέσει αναταραχή στο Ευρωκοινοβούλιο όταν αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τον προηγούμενο Απρίλιο.

Από την αρχή, φαινόταν ότι ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αναφέρθηκε στη βελγική δικαιοσύνη ήταν η ασυλία του ως Ευρωβουλευτής. Ωστόσο, από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη έχει καταργηθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει μέσω των δικηγόρων του.

Να σημειωθεί πως το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο αντιμετωπίζει μια ουδετερότητα, η οποία εκφράζεται με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα».

Δείτε το πρωτότυπο έγγραφο της απόφασης για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη:

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη
Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωστής Καρπόζηλος: Από εντυπωσιασμό χορτάσαμε
Κωστής Καρπόζηλος: «Από εντυπωσιασμό χορτάσαμε»

Ο Ιστορικός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά μιλάει για τις προκλήσεις της εποχής, τις συγκρούσεις με τις κομματικές παραδόσεις και το μέλλον που μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αναζητείται «Μικρός πρίγκιψ» της… αριστεράς και της προόδου 
Αναζητείται «Μικρός πρίγκιψ» της… αριστεράς και της προόδου 

O πολιτικός χώρος που εκτείνεται από τα σύνορα της αριστεράς του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να προετοιμάζεται για ένα πολιτικό παρανάλωμα την επομένη της 9ης Ιουνίου

Κεντροαριστερά: Ζητούνται πολιτική πρόταση και ηγέτης
Κεντροαριστερά: Ζητούνται πολιτική πρόταση και ηγέτης

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν διατεθειμένες να συζητήσουν κάτι τέτοιο, αλλά όταν βρεθούν μπροστά στον τοίχο της σκληρής πραγματικότητας ίσως αναγκαστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.