23 δότες μυελού των οστών έχουν χαρίσει ελπίδα για ζωή σε συνανθρώπους μας
Το ίδρυμα Choose Life και οι σκοποί του
Η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών ένας από τους στόχους του ιδρύματος Choose Life
Το Choose Life ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, για την καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με το αίμα, τη θεραπεία τους και την ανακούφιση των δεινών των ασθενών και των οικογενειών τους. Αποστολή του είναι η υποστήριξη και παροχή βοήθειας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη και η υποστήριξη της έρευνας για νέες υποσχόμενες θεραπείες που θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό επιβίωσης αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Σε πρόσφατη εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Γενναιοδωρίας η Mάρη Ευγενίδου-Λόη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Choose Life, δήλωσε: «Ήταν μονόδρομος για εμάς και για τους δικούς μας ανθρώπους να ιδρύσουμε το Choose Life. Είχαμε τις οδηγίες και τη στρατηγική του. Όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γινόταν αν εσείς δεν είχατε αγκαλιάσει τον σκοπό μας, η οικογένειά μας και οι φίλοι μας. Επίσης πολλές εταιρείες στάθηκαν στο πλευρό μας από την αρχή και τις ευχαριστούμε. Η Ogilvy, η Cardlink, η Cosmote, η Καρατζά και συνεργάτες, η Kyla Shipping, η Ernst Young, η PWC ο φορολογικός μας σύμβουλος, ο σύλλογος αποφοίτων του Κολλεγίου, η Frigoglass, το κοινωφελές ίδρυμα Ιωάννη Λάτση καθώς και η Coca Cola 3E. Σήμερα είμαστε περήφανοι γιατί γιορτάζουμε χάρη σε όλους εσάς 12.000 νέους εθελοντές δότες, ενώ ήδη 23 έχουν χαρίσει ελπίδα για ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας».
Ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας, του Πανεπιστήμιου Πατρών, Διευθυντής της μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών αλλά και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα που μας γεμίζει χαρά και γυρνώντας πίσω στο 2010, ποτέ δε θα πίστευα ότι θα έρθει. Όταν είχαμε τότε συναντηθεί στην Πρυτανεία με έγκριτους αιματολόγους και είχαμε αποφασίσει πως θα κάνουμε μια αρχή με σκοπό κάποια στιγμή κάθε Έλληνας ασθενής που χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση να μπορεί να βρει τον δότη του. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς με τη συμβολή του Choose Life και άλλων αντίστοιχων φορέων μπορούμε να πούμε πως ένας στους δύο Έλληνες ασθενείς, όχι μόνο θα βρει τον δότη του, αλλά ο δότης του θα είναι και Έλληνας. Συγκινούμαι βλέποντας σήμερα κοντά μας την πρώτη Ελληνίδα δότρια που δώρισε το 1996, συγκινούμαι επίσης μαθαίνοντας πως και η κόρη της δώρισε φέτος. Ακόμη σήμερα έχουμε την χαρά να έχουμε κοντά μας μια δότριά μας, που τυποποιήθηκε και μπήκε στην παγκόσμια τράπεζα με έξοδα του Choose Life, μαζί με τον μπαμπά του ασθενή, στον οποίο έδωσε ζωή. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια του Choose Life για την υποστήριξη στην ίδρυση του Εργαστηρίου Δημήτρης Λόης στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών. Η Δημιουργία του Εργαστηρίου Κυτταρικών Θεραπειών είναι μείζονος σημασίας καθώς ήδη 8 ασθενείς έχουν λάβει κυτταρική θεραπεία. Παράλληλα, το ινστιτούτο έχει γίνει εστία ενός προγράμματος μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Για αυτόν τον λόγο σας ευχαριστώ όλους εσάς και κυρίως την οικογένεια Λόη για την υποστήριξή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσης, όπου κρίνεται απαραίτητο, γίνεται παραπομπή σε υπηρεσίες υγείας
Οι προδιαθεσικοί παράγοντες που επηρεάζουν
Γιατί είναι προτιμότερο να παραμένει μια περιστασιακή απόλαυση και όχι καθημερινή συνήθεια
Πριν πλησιάσουμε… ας δούμε τι φταίει και πώς να το αποφύγουμε
Η ψυχική υγεία και η στάση ζωής αποτελούν επίσης κρίσιμους παράγοντες
Περισσότεροι από 75 εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν στην εθελοντική δράση Together Days 2025
Πολλές φορές δεν αρκούν οι καλές προθέσεις των ανθρώπων που μας αγαπούν περισσότερο σε αυτή τη ζωή
Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι με βιωμένη εμπειρία είχαν τον χώρο, το βήμα και την υποστήριξη ώστε να ακουστεί η φωνή τους
Τι δείχνουν τα νέα επιστημονικά στοιχεία
Μια νέα εποχή στη μάχη κατά του καρκίνου
Γιατί μια «καλή» εξέταση αίματος δεν είναι αρκετή
Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά post-workout σέικ
Μελέτη συνδέει συγκεκριμένα συμπτώματα κατάθλιψης με μεγαλύτερο ρίσκο
Όλα όσα θα συζητηθούν από τις 17 έως 21 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divan iCaravel
Η νέα εποχή στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Η διάγνωση και η επίσκεψη σε γαστρεντερολόγο
Σημαντική η διατήρηση της υγείας του σκελετού για μια υγιή γήρανση
Τη λειτουργία του MSDConnect.gr ανακοίνωσε η MSD Eλλάδος
Οι ειδικοί μοιράζονται 6 μυστικά για άνετες πτήσεις
Τι συμβαίνει όταν τα φοράμε καθημερινά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.