- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο ΕΜΑ ξεκίνησε να αξιολογεί το χάπι της Merck για τον Covid-19
Το πρώτο αντιιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα κατά του κορωνοϊού
Η Merck ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του Molnupiravir του φαρμάκου για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Η φαρμακευτική εταιρεία Merck ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να εγκρίνει το χάπι της για τον κορωνοϊό. Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η εταιρεία ανέφερε ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ξεκίνησε μια ταχεία διαδικασία αδειοδότησης για το Molnupiravir, το χάπι που, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.
Εάν δοθεί το «πράσινο φως», τότε έρχεται στην Ευρώπη η πρώτη θεραπεία για την Covid-19 που δεν χρειάζεται να χορηγηθεί με βελόνες ή ενδοφλέβιες εγχύσεις.
Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το χάπι μείωσε κατά το ήμισυ τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα του Covid. Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία είχε δηλώσει μάλιστα ότι τερμάτισε νωρίτερα την κλινική δοκιμή φάσης 3, έπειτα από σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής επιστημόνων που παρακολουθούσε τη δοκιμή, λόγω των αισιόδοξων αποτελεσμάτων.
«Ένα αντιιικό χάπι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παίρνουν στο σπίτι για να μειώσουν τα συμπτώματά τους και να επιταχύνουν την ανάρρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωτοποριακό, μειώνοντας τον συντριπτικό φόρτο των περιπτώσεων στα νοσοκομεία και βοηθώντας στον περιορισμό των κρουσμάτων σε φτωχότερες χώρες με αδύναμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης», αναφέρει το Associated Press, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο χάπι θα ενισχύσει επίσης τη διπλή προσέγγιση στην πανδημία: θεραπεία, μέσω φαρμάκων και πρόληψη, κυρίως μέσω εμβολιασμών.
Θα έρθει στην Ελλάδα το χάπι; - Τι είχε απαντήσει η Μίνα Γκάγκα
«Προχωράμε και ελέγχουμε πώς μπορούμε να πάρουμε παραγγελίες, έχουμε ήδη κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συνολική, για όλη την Ευρώπη, αγορά των φαρμάκων, θα δούμε κι αν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας εισαγωγή φαρμάκων», ανακοίνωσε η υπουργός μέσω του ΣΚΑΪ πριν από λίγες μέρες.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι «όλα αυτά τα καινούργια φάρμακα είναι σε περιορισμένες ποσότητες… Φυσικά θα τα βάλουμε, και φυσικά θα τα πληρώσουμε, αλλά να θυμίσω ότι το εμβόλιο κάνει 15 ευρώ, και προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ενώ τα φάρμακα ξεκινάνε από πιθανώς 600-2.000 ευρώ, αυτά τα πληρώνουμε όλοι, θα τα δώσουμε φυσικά, θα προλάβουμε ζωές; όσο τα έχουμε, γιατί η παραγωγή είναι η περιορισμένη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Εθνικός στόχος η ενίσχυση της γονιμότητας και του δημογραφικού - Γεννήθηκαν 3 νέες ζωές
Η επιστήμη εξηγεί: ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις υγιής και δραστήριος όσο μεγαλώνεις είναι να… σηκώνεις βάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.