- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιχείρηση «Ελευθερία»: Τι αλλάζει στα ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα
Από τα 10 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά Κέντρα συνεχίζουν να λειτουργούν τα 7
Κορωνοϊός - Επιχείρηση «Ελευθερία»: Συνεχίζουν να λειτουργούν επτά ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντρα - Τι αλλάζει.
Το Υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, σημειώνοντας ότι τη στιγμή αυτή η Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ανεπτυγμένα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως, σε 658 σημεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, από τα συνολικά 10 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά Κέντρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα 7. Συγκεκριμένα ο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, και αυτά στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα και στα Χανιά.
«Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα θα ξεπερνά τις 140.000 εμβολιασμούς», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
«Πιο συγκεκριμένα, σήμερα 16.09.2021, λειτουργούν 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 480 εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία της χώρας και 160 στους μέγα εμβολιαστικούς σταθμούς.
»Παράλληλα, αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση 224 Κινητές Ομάδες για κατ‘ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και Ομάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς.
»Από τον Αύγουστο έχει δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της χώρας να ενταχθούν στο δυναμικό της επιχείρησης «Ελευθερία» και ήδη 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς.
»Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης εμβολιαστικών κέντρων γίνεται με βάση προβλεπτικά μοντέλα, αρκετούς μήνες πριν και έτσι προγραμματίστηκε και η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Σε 7 από τους 10 ΜΕΓΑ εμβολιαστικούς σταθμούς θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους τα 121 εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα ανάπτυξης 210 εμβολιαστικών κέντρων. Τα 7 ΜΕΓΑ που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα: Προμηθέας, στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά, ενώ εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από 28.09.2021 και έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΜΕΓΑ εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο», σημειώνει ακόμη το υπουργείο Υγείας.
«Η δυναμικότητα του συστήματος την 01.10.2021 θα ξεπερνά τις 75.000 εμβολιασμούς τη μέρα, με δυνατότητα εντός 48 ωρών να αυξηθεί στις 140.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Το υπουργείο αναφέρει τέλος ότι σήμερα, 16.09.2021, εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση "Ελευθερία"», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόληψη ως σταθερή ετήσια συνήθεια
Η βουβή επιδημία του εκτινασσόμενου δάκτυλου δυσκολεύει την καθημερινότητα
Από τη ρύθμιση των ορμονών έως την προστασία της υγείας, οι ειδικοί εξηγούν τη σημασία του
Εντατικοποίηση της πρόληψης από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να χαλαρώσει
Ο χορός ενεργοποιεί ταυτόχρονα διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλο.
Γιατί τα βάρη δεν σε προετοιμάζουν
Η ανοιχτή και η ελάχιστα επεμβατική αποκατάσταση
Μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στις ηλικίες των 30 ή και των 20 ετών
Γιατί τα γυμναστήρια τα προσφέρουν όλα σε μια συνδρομή
Από τον Covid μέχρι ένα τσίμπημα
Δεν είναι μόνο θέμα τεμπελιάς - κάτι αλλάζει στον οργανισμό μας
Ποιες ουσίες περιέχουν και γιατί οι ειδικοί τα συνδέουν με την άμυνα του οργανισμού
Κάποιες συνήθειες μπορεί να καταστρέφουν τον ύπνο σας χωρίς να το καταλαβαίνετε
Το Galleri αναζητά ενδείξεις πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων
Τι αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Γυναίκες υποβλήθηκαν σε μη αναγκαίες μαστεκτομές
Πώς τα social media, οι στατίνες και η αμφισβήτηση των ιατρικών οδηγιών αλλάζουν τη σχέση μας με την επιστημονική γνώση και την εμπιστοσύνη στους γιατρούς
Τι αποκαλύπτει μελέτη του αμερικανικού ινστιτούτου Silent Spring
Κάθε αριθμός έχει μια ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.