- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
ΠΟΥ: Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη πανδημία
«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία»
Περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως Να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη πανδημία λέει ο ΠΟΥ
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, καθώς κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.
Περισσότερα από 27,19 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως και 888.326 έχουν χάσει τη ζωή του από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, από τότε που ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.
«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. «Η Ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά».
Συνομιλίες με την Ινδία για την ένταξή της στον μηχανισμό «COVAX»
Παράλληλα στη Γενεύη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι ο διεθνής οργανισμός είναι σε συνομιλίες με την Ινδία σε σχέση με την ένταξή της στον μηχανισμό «COVAX», ο οποίος διευκολύνει την αγορά, τη διανομή και την πρόσβαση σε εμβολιασμό με ισότιμο τρόπο για όλους τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Η Ινδία είναι σίγουρα επιλέξιμη, όπως όλες οι χώρες του κόσμου, να αποτελέσει μέρος του μηχανισμού COVAX και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Μπρους Έιλγουορντ σε ενημέρωση του Τύπου. «Θα καλωσορίσουμε την ινδική συμμετοχή... Η Ινδία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία (στα εμβόλια)».
Ο ΠΟΥ και η συμμαχία για το εμβόλιο GAVI ηγούνται του μηχανισμού COVAX. Ωστόσο ορισμένες χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις προμήθειές τους μέσω διμερών συμφωνιών, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει ότι θα δεν μετέχουν στον μηχανισμό COVAX.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειδικοί προειδοποιούν ότι η ζύμωση σκόρδου μέσα σε μέλι ενδέχεται να ευνοήσει την ανάπτυξη του βακτηρίου
Ποιοι ασθενείς αισθάνονται κόπωση, δύσπνοια και ακανόνιστους παλμούς
Τι ανακοίνωσε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας
Πολλές οφθαλμοπάθειες δεν δίνουν πρώιμα συμπτώματα
Δερματίτιδες και διαταραχή του μικροβιώματος
Οι συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ξυπνά χωρίς το καθημερινό άγχος του ξυπνητηριού
Οι ενθαρρυντικές ενδείξεις, τα όρια και τα επόμενα βήματα
Η πρόληψη ως σταθερή ετήσια συνήθεια
Η βουβή επιδημία του εκτινασσόμενου δάκτυλου δυσκολεύει την καθημερινότητα
Από τη ρύθμιση των ορμονών έως την προστασία της υγείας, οι ειδικοί εξηγούν τη σημασία του
Εντατικοποίηση της πρόληψης από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να χαλαρώσει
Ο χορός ενεργοποιεί ταυτόχρονα διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλο.
Γιατί τα βάρη δεν σε προετοιμάζουν
Η ανοιχτή και η ελάχιστα επεμβατική αποκατάσταση
Μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στις ηλικίες των 30 ή και των 20 ετών
Γιατί τα γυμναστήρια τα προσφέρουν όλα σε μια συνδρομή
Από τον Covid μέχρι ένα τσίμπημα
Δεν είναι μόνο θέμα τεμπελιάς - κάτι αλλάζει στον οργανισμό μας
Ποιες ουσίες περιέχουν και γιατί οι ειδικοί τα συνδέουν με την άμυνα του οργανισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.