- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με κορωνοϊό στην Ευρώπη.
Η πρώτη στην Ευρώπη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με κορωνοϊό, που δεν είχε πλέον καμία πιθανότητα να επιζήσει, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ήδη την περασμένη Δευτέρα, στην Κλινική του Ιατρικού Πανεπιστημίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το μεσημέρι.
Δύο παρόμοιες μεταμοσχεύσεις έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα μόνον στην Κίνα, από την οποία ωστόσο δεν υπήρξε μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας, αλλά οι γιατροί στη Βιέννη βασίστηκαν στη δική τους μεγάλη εμπειρία, καθώς η αυστριακή πρωτεύουσα, με τουλάχιστον 100 μεταμοσχεύσεις πνευμόνων τον χρόνο -- και συνολικά πάνω από 2.000 έως σήμερα -- συγκαταλέγεται μαζί με το Τορόντο, το Κλίβελαντ και το Αννόβερο, στα μεγαλύτερα σχετικά προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η 45χρονη ασθενής, η οποία δεν είχε προηγούμενη ασθένεια και έχαιρε άκρας υγείας, είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό πριν από οκτώ εβδομάδες και η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της τελευταία, λόγω ολικής πνευμονικής ανεπάρκειας, οδήγησε στην απόφαση για την «εξαιρετικά περίπλοκη, αλλά επειγόντως απαραίτητη» μεταμόσχευση ως ύστατη δυνατότητα διάσωσης της.
Σύμφωνα με τον Βάλτερ Κλεπέτκο, τον επικεφαλής της πανεπιστημιακής κλινικής χειρουργικής και διευθυντή του κλινικού τμήματος θωρακικής χειρουργικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου Βιέννης, «από την άποψή μας, η κατάσταση της ασθενούς είναι εξαιρετική , δεν έχουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα μέχρι τώρα, τα όργανα λειτουργούν όλα, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, αλλά θα είναι πολύς ακόμη δρόμος για το εξιτήριο της από το νοσοκομείο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Η μοντέρνα ανοσοθεραπεία και η στοχεύουσα θεραπεία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους κακοηθών όγκων
Μία συζήτηση για τις μυοσκελετικές παθήσεις με τον υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας
Πώς εκδηλώνονται οι καρδιακές παθήσεις στα δύο φύλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.