- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κανονικά η λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων όλης της χώρας
Οι υποχρεώσεις των ασθενών όταν προσέρχονται
Με βραδύτερους ρυθμούς και με την τήρηση όλων μέτρων προστασίας λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία όλης της χώρας, ενημέρωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Κανονικά λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια σε όλη τη χώρα. Ήδη από τη Μεγάλη Εβδομάδα όλα τα ιδιωτικά ιατρεία επανήλθαν στη λειτουργία τους, μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες που εξυπηρετούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Πλέον οι ιδιώτες ιατροί εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα τακτικά ιατρεία του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους.
Με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.), οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα, ενώ προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, προτείνεται τα ιδιωτικά ιατρεία να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, με ρυθμό ένας (1) ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα (30) λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια.
Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας (1) συνοδός, ενώ για τα παιδιά επίσης μόνο ένας (1) γονέας. Σε ότι αφορά στους ιατρούς οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις, αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια (1) ανά ώρα.
Ο Π.Ι.Σ. υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους μετά και το πολυήμερο lockdown, κατά το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς δείκτες.
Να σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας βάσει των προδιαγραφών που έχουν δοθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και από τον Π.Ι.Σ., ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει διαθέσει στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους ατομικά μέσα προστασίας όπως μάσκες και γάντια, τα οποία και έχουν μοιραστεί στους ιδιώτες γιατρούς ανά τη χώρα.
Τα χειρουργεία
Σε ό,τι αφορά στις χειρουργικές επεμβάσεις, η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη εγκρίνει την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) για επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αλλά με μειωμένους ρυθμούς. Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί άμεσα. Τα τακτικά χειρουργεία θα πραγματοποιούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας και με την τήρηση όλων των μέτρων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κίνδυνοι από μη τεκμηριωμένες θεραπείες
Ποιοι κλάδοι «τρέχουν» και ποιοι μένουν πίσω στην Ιατρική του 21ου αιώνα
Σε αντίθεση με τους ήχους της φύσης, η μουσική φαίνεται να ενεργοποιεί ένα πιο οργανωμένο δίκτυο του εγκεφάλου
Πότε να πιείτε καφέ και πότε να τον αποφύγετε
Δερματολόγος εξηγεί τις επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος και την ιδανική συχνότητα
Τι αποκαλύπτει μεγάλη μελέτη σε 204 χώρες για τις επιπτώσεις σε καρδιά και αναπνευστικό
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 10.00 με 13.00
Τι έδειξαν τα ευρήματα μελέτης στη Φιλανδία
Με κυτισινικλίνη, δραστική ουσία φυτικής προέλευσης, το TOKOVYS υποστηρίζει την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος
Η ηλικία αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα
Μια νέα παρέμβαση δημόσιας υγείας από τον σύλλογο Προμηθέα
Πότε η συμπεριφορά αυτή θα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς
Ποια σημάδια πρέπει να προσέξουν οι γονείς
Από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στο 5ο The Chios Festival
Τι ισχύει για τα εγκαύματα
Η διαφορά φάνηκε και στον χρόνο αποκατάστασης
Οι αδένες που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση του ασβεστίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.