Health & Fitness

5 πράγματα για τη yoga που μάθαμε στο Mandala

Ένα yoga studio για όλους και για μια ισορροπημένη, υγιή, χαρούμενη ζωή.

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378936-781909.jpg

Στο πράσινο και όμορφο Χαλάνδρι, το «Mandala» αποτελεί εδώ και 4 χρόνια μια νησίδα ηρεμίας στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας. Επισκεφθήκαμε τον χώρο του, που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τη yoga, την ευεξία νου και σώματος και  μάθαμε πέντε πράγματα για τη yoga που αξίζει να τα μοιραστούμε.

 Mια ευχάριστη νησίδα στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας

H Yoga είναι πραγματικά για όλους
Η yoga είναι μια ανεξάντλητη επιστήμη που αγκαλιάζει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση, τις σωματικές ιδιαιτερότητες του. Αν δεν το έχεις αισθανθεί, τότε δεν το αναζήτησες αρκετά.

Στο Μandala υπάρχουν μαθήματα yoga για όλους : Hatha Yoga, Vinyasa  Yoga, Yoga για εγκύους (prenatal),  Aerial yoga, Τherapy Yoga αλλά και Kids yoga, Baby yoga, αλλά και πιλάτες και ινδικός χορός.

Oι δάσκαλοι είναι εκπαιδευμένοι να καθοδηγούν με ασφάλεια και να βοηθούν όλους τους ασκούμενουςνα ακολουθήσουν το πρόγραμμα, ανεξαρτήτως επιπέδου. Η ποικιλία των μαθημάτων και το βολικό ωράριο (ακόμη και τη Κυριακή!)  καλύπτουν όλες τις ανάγκες και όλες τις προτιμήσεις.

Raw Cacao Ceremony & 5 Elements Dance by Nadine Ruiter

Διοργανώνονται συχνά σεμινάρια, workshops, events και retreats, αλλά και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ινδία  πάντα με θέμα τη yoga. Μάλιστα για όσους ενδιαφέρονται επαγγελματικά για τη yoga, το Mandala διοργανώνει πιστοποιημένα  προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων. Για το 2018 το Mandala διεξάγει Yoga Teacher Training 250 ωρών, Yoga Therapy Teacher Training 250 ωρών, Kids Yoga / Kids Aerial Yoga teacher training και πολλά ακόμα επαγγελματικά workshops. 

 Mια ευχάριστη νησίδα στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας

H Yoga ειναι Αποδοχή
Στη yoga δεν χρειάζεται ούτε να δένεσαι κόμπος, ούτε να συναγωνίζεσαι με τους συνασκούμενους σου. Η yoga είναι προσωπική πρακτική και σε οδηγεί στο να ακούς και να σέβεσαι τις ανάγκες του δικού σου σώματος σου, να συγκεντρώνεσαι στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα. Η εξέλιξη έρχεται πολύ γρήγορα και το σημαντικότερο είναι ότι την αισθάνεσαι βήμα βήμα.

Στο Mandala δίνεται μεγάλη έμφαση στην σωστή καθοδήγηση, στην ισορροπία, στην ασφαλή άσκηση. Οι δάσκαλοι θα συζητήσουν μαζί σου κάθε ιδιομορφία ή ανάγκη σου, θα σου δείξουν τρόπους να προσαρμόσεις την άσκηση. Θα χρησιμοποιήσουν βοηθητικό εξοπλισμό, θα σου δώσουν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον δικό σου εσωτερικό δάσκαλο

 Mια ευχάριστη νησίδα στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας

H Υοga ειναι προσωπική φροντίδα
Ναι είναι αλήθεια. Ένα μάθημα yoga προσφέρει ολιστική φροντίδα σε σώμα και νου. Είναι χρόνος αποκλειστικά αφιερωμένος στον εαυτό σου. Η yoga προάγει τη σχέση του σώματος με το νου και αποτελεί φυσική θεραπεία για πολλές από τις ψυχοσωματικές παθήσεις. 

Φεύγεις από το Mandala πιο ήρεμος, πιο ισορροπημένος και πιο συγκεντρωμένος, ενισχύοντας δεξιότητες πολύ χρήσιμες και έξω από την αίθουσα.

Extra tip: η ιδρύτρια του studio Κατερίνα Λαρή, εξειδικεύεται στη θεραπευτική διάσταση της yoga και είναι πάντα διαθέσιμη για έξτρα συμβουλές.

 Mια ευχάριστη νησίδα στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας

Η  Υoga είναι Σύνδεση
Σύνδεση του σώματος με το νου, σύνδεση της αναπνοής με τη κίνηση, σύνδεση με τη στιγμή. Οι asanas, οι θέσεις της yoga, οι τεχνικές αναπνοής και  διαλογισμού είναι μερικοί από τα μέσα της yoga  για να επιτευχθεί αυτή η σύνδεση με την ολότητα της ύπαρξης μας.

Στο Mandala θα σου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσεις πληθώρα τεχνικών και μεθόδων. Από εβδομαδιαία μαθήματα διαλογισμού μέχρι σεμινάρια για να μάθεις πως  να ελέγξεις το άγχος μέσω της yoga. «Yogash Chitta Vritti Nirhoda», που θα πει «H γιόγκα είναι η αποσιώπηση των μετατροπών που συμβαίνουν στο μυαλό». 

 Mια ευχάριστη νησίδα στη διαδρομή της πολυτάραχης καθημερινότητάς μας

H  yoga είναι πρακτική
Το Mandala προσφέρει ένα πραγματικά υπέροχο και ποιοτικό περιβάλλον για όποιον θέλει να εξερευνήσει τη yoga ως μία εναλλακτική μέθοδο άσκησης για πιο ισορροπημένη, υγιή, χαρούμενη ζωή.

Αν το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας είναι να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, το επόμενο είναι να διανύσουμε τη διαδρομή που οδηγεί στη χαρά της ζωής. Καθοδηγώντας κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να βιώσει την εμπειρία αυτή, το «Mandala», εκφράζει και υποστηρίζει την ένωση σώματος, νου και πνεύματος 

Δείτε το πρόγραμμά για τα μαθήματα, βρείτε το τμήμα και εκείνο που σας εξυπηρετεί καλύτερα, χαρίστε μια εμπειρία μεταμόρφωσης στον εαυτό σας.


Info: Mandala, K. Βάρναλη 52, Χαλάνδρι, 2114090169, www.mandalastudio.grFacebookInstagram

Short Bio της ιδρύτριας του Studio Mandala, Κατερίνας Λαρή – Γαρυφάλλου: Διδάσκει yoga εδώ και 15 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα yoga (senior teacher) απο τον οργανισμό International Yoga Federation (IYF) και  μέλος του Yoga Alliance Professionals. Από το 2016 λειτουργεί ως γραμματέας του Ιnternational Yoga Federation (IYF) στην Ελλάδα. Εχει εκπαιδευθεί από σπουδαίους δασκάλους όπως οι Michael Gannon, Roberto Milletti, CatAlip-Douglas, Yogi Ashokananda, Esther Ekhart, Paul Castellsague, Desiree Rumbaugh, Sue Elkind ,  Alexandra Ruiz, Swami Omkar, Swami Saradananda, Yogi Ashokananda, Dharma Mitra και Yogacharya Saji P.K -Vasishta Yoga στις μεθόδους Ηatha Yoga, Anusara Yoga, Jivamukti Yoga, Acro Yoga, Aerial Yoga, Prenatal Yoga και Yoga for Kids  και από το 2011 είναι η ίδια εκπαιδεύτρια δασκάλων yoga. Στοχος της είναι να μοιράζεται με τους μαθητές της το πλήρες νόημα της yoga ως μία εναλλακτική μέθοδο για πιο ισορροπημένη, υγιή, χαρούμενη  ζωή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ