- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
The Flanagans: To νέο hot spot στο Περιστέρι έχει έμπνευση το Cocktail και τον Τομ Κρουζ
Μόλις άνοιξε σερβίροντας specialty coffee, πεντανόστιμες pinsas, δροσερά κοκτέιλ και θα γίνει το επόμενο στέκι σου
The Flanagans: To νέο all day coffee bar στο κέντρο του Περιστερίου
Η ταινία δεν εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ αλλά στο κέντρο του Περιστερίου και πρωταγωνιστής δεν είναι ο Tομ Kρουζ στο Cocktail αλλά ο Σταμάτης Γατσούλης, ο Σπύρος Κώτσης και ο Βαγγέλης Χατζηϊωάννου στο «The Flanagans». Πάνω στην κεντρικότατη οδό Αιμιλίου Βεάκη 5 γωνία με Ακροπόλεως 2, η μυρωδιά του kagianas και της pinsa που απλώνεται γαργαλιστικά, ταιριάζει απίστευτα με το άρωμα του καφέ που μόλις σερβιρίστηκε στο πεζόδρομο του spot. Μπαίνοντας στο γωνιακό all day coffee bar, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του, έρχονται αστραπιαία στο νου μου σκηνές από τα flair show του Τομ αφού το βλέμμα μου καρφώνεται αμέσως στο dvd της ομώνυμης ταινίας που παίζει πίσω από τη μπάρα. Οι μπλε λεπτομέρειες μέσα και έξω, δένουν με το ξύλο, τους τσιμεντόλιθους στο μπαρ και τα υαλότουβλα, στοιχεία που πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό και δίνουν στον χώρο ένα όμορφο, καλαίσθητο αποτέλεσμα. Let’ s go!
«Είμαστε τρεις φίλοι που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στην εστίαση και στα μπαρ, πρώτα σε αθηναικά μαγαζιά, έπειτα ακολούθησαν οι σεζόν σε διάφορα νησιά, πράγμα που μας έφερε τόσο κοντά που... γίναμε κολλητοί. Το σκεφτόμασταν καιρό και θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα φέρει διαφορετικό αέρα στη γειτονιά. Ταυτιζόμασταν όλοι με την ταινία Cocktail & Dreams και τα ωραία κόλπα του Τομ Κρουζ, ο χώρος που πριν ήταν εστιατόριο ταίριαξε με το κόνσεπτ που είχαμε στο μυαλό μας και εμείς όλο αυτό το θεωρήσαμε καρμικό. Ήταν μονόδρομος... Ενώσαμε τις δυνάμεις και τις "ειδικότητές" μας. Ο Σταμάτης είναι ειδικός στο μπαρ, ο Σπύρος έχει γνώσεις στο κομμάτι του καφέ και του μπαρ και ο Βαγγέλης που αγαπά την μουσική είναι dj» μου λένε με ένα στόμα μια φωνή η δυναμική ομάδα των Flanagans.
Τα ωραία εδώ ξεκινούν από τις δέκα το πρωί με ποιοτικό specialty καφέ από τα χέρια του barista Ηλία Γερακίτη-γνωστού σου ίσως και από το Zurbaran- και brunch μούρλια (το μενού έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης). Το open faced salmon με καπνιστό σολομό, cottage, αβοκάντο και scrambled eggs είναι άκρως λαχταριστό, το open faced mushroom με πολύσπορο ψωμί, μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ξινόμηλου το τρως αργά για να απολαύσεις κάθε μπουκιά του, το kagianas με το ιδιαίτερο ψωμί lobster bread, απάκι, φέτα πικάντικη, ντομάτα σου αφήνει μια λίγο πιο spicy και είναι σούπερ χορταστικό. Το quinoa bowl, η pasta salad, η σαλάτα ceasars, το flanagans chicken- μια διαφορετική εκδοχή του club sandwich-, το bagel egg, είναι όλα ιδιαίτερα, πεντανόστιμα, μυρωδάτα. Στις, με καταγωγή την Ρώμη, pinsas, -σε εκδοχές Margherita, Prosciutto, Mortadella, Chicken και Broccoli-bacon με ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον, μπρόκολο, αμύγδαλο και παρμεζάνα-, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα κομμάτι (...ούτε και στο δεύτερο, ούτε και στο τρίτο).
Στις γλυκές προτάσεις, το croissant με τυρί κρέμα, μαρμελάδα φράουλα, crumble σοκολάτας και φραμπουάζ, το croissant με σοκολάτα ανάμεικτη, μπανάνα και oreo, το French toast με πραλίνα, όρεο, μπανάνα και σοκολάτα και τα δροσιστικά yogurts με μπανάνα ή φρούτα του δάσους και διάφορα γευστικά μπλιμπλίκια από πάνω σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.
Η ώρα περνάει κι ενώ ο κόσμος γύρω μου αρχίζει να κουνιέται σε ρυθμούς house, afro house, rnb και hip hop, νιώθω πώς ήρθε η ώρα για ένα κοκτειλάκι. Κρυφακούω τους δίπλα να συζητούν ότι τα ονόματα των κοκτέιλ προέρχονται από χαρακτήρες της ταινίας Cocktail εκτός από ένα. Είναι το Τhe Beach boys και λέω να ξεκινήσω από αυτό. Sailor Jerry spiced, μάνγκο, salted caramel-η αγαπημένη μου- και κίτρο με αφήνουν με μια γεύση από το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε. Υπάρχει και το Eleanor με τζιν, μαστίχα, elderflower, κίτρο και αφρό αγγουριού που βγάζει μια γλυκόξινη γεύση και το Coughlin με Langley’s Gin, λευκή σοκολάτα, κίτρο και τσιπς σοκολάτα. Αν ψάχνεις κάτι ελαφρώς spicy δοκίμασε το Hanky Panky με Jose Cuervo traditional silver carrot cordial, καπνιστό αλάτι και lime ενώ αν προτιμάς το κοκτειλάκι σου γλυκό, το Flanagans με τεκίλα, guava, σόδα ανανά και cordial από κίτρο σου ταιριάζει. Σουξέ, μαθαίνω, γνωρίζουν και το Sonnie, το Mooney, το Coral, το Eddie, το Eleanor, το Kokomo και φυσικά το "σέξι" Cruise.
Προσεκτικά έχει σχεδιαστεί και μια μικρή λίστα με εκλεκτά λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του κτήματος Γκιρλέμη ενώ σερβίρονται και draft μπίρες. Αυτά με το καινούργιο κάτω στο Περιστέρι, το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπάμε για όλα του τα ωραία, για να ακούσουμε καλούς, εναλλασσόμενους djs -κάθε μέρα παίζουν διαφορετικοί-και να ζήσουμε άλλο ένα βράδυ με τη feel good ατμόσφαιρά του που τους κάνει όλους να νιώθουν καλεσμένοι σε πάρτι φίλου.
Info: Μείνετε συντονισμένοι γιατί αναμένονται events!
The Flanagans, Αιμιλίου Βεάκη 5 και Ακροπόλεως 2, Περιστέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.