- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
5 ροζέ από Αυγουστιάτη για να δοξάσεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι
Η παλιά Ζακυνθινή ποικιλία δίνει ροζέ διαμάντια στο ποτήρι
Πέντε ροζέ κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε - Με τί ταιριάζει να τα απολαύσετε
Μια αυγουστιάτικη φεγγαράδα, ένα θερινό σινεμά και ένα ποτήρι ροζέ κρασί μπορεί να γίνει ο καλύτερος απόηχος του καλοκαιριού. Αν μάλιστα επιλέξεις κάποιο ροζέ από την σπάνια αλλά θαυματουργή ερυθρή ποικιλία «Αυγουστιάτης», τότε ναι, μάλλον θα σου μείνει μια αλλιώτικη γεύση από αυτόν τον Αύγουστο. Μια φιάλη από την υπέροχη Ζακυνθινή ποικιλία είναι από μόνη της ένα καλοκαιρινό ποίημα!
Αυγουστιάτης Ροζέ- Κτήμα Μπριντζίκη
Δροσερό, ζωηρό και φρουτώδες σε όλο του το είναι. Αρώματα φρέσκων φρούτων όπως φρούτα του δάσους, κεράσι, και φράουλα, καθώς επίσης και λεπτές νότες που θυμίζουν καραμέλα βουτύρου, χαρίζουν στο κρασί χαρακτήρα. Το στόμα βελούδινο, γεμάτο φρεσκάδα, με ισορροπημένη οξύτητα και χάρη, και στο τέλος μια όμορφη επίγευση κόκκινων καλοκαιρινών φρούτων. Μένει μόνο να διαλέξεις τον κατάλληλο συνοδό για να το απογειώσεις. Συνόδευσε το ιδανικά με πιάτα μεσογειακής κουζίνας, ψητά ψαρικά, ή διαφορετικά με μια καλοκαιρινή μακαρονάδα θαλασσινών. Ενδεικτική τιμή: 10,50 €.
Τ-Oinos «Mavrose»- Tηνιακοί Αμπελώνες
Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός ντυμένο στα ροζ… Αυγουστιάτης και Μαυροτράγανο σε ένα αναπάντεχο blend, δημιούργησαν τον Τ(έλειο)-Οίνο. Απαλό σομόν χρώμα, αρώματα λουλουδιών, νότες κόκκινων φρούτων που θυμίζουν φράουλες, βύσσινα, και κεράσια και στο τέλος μια υπέροχη αίσθηση καραμέλας και ορυκτών «εκπλήξεων». Στόμα ώριμο και χυμώδες, με δροσιστική οξύτητα που του πάει γάντι. Η βουτυράτη χροιά κάνει το ντεμπούτο της λίγο πριν το τέλος, πλαισιώνοντας τα πλούσια κόκκινα φρούτα που φέρνουν το καλοκαίρι στο ποτήρι. Ότι πρέπει για ένα αυγουστιάτικο ρομαντικό βράδυ κάτω από το φως του φεγγαριού, παρέα με μια ελαφριά τονοσαλάτα ή μια σπέσιαλ ναπολιτέν.
Ενδεικτική τιμή: 23,00 €.
Sun Rose- Κτήμα Γράμψα
Φινέτσα, κομψότητα, αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα και κεράσι, καθώς και βοτανικές νύξεις συνδυάζονται αριστοτεχνικά. Στόμα βελούδινο και τριανταφυλλένιο, με ήρεμη οξύτητα. Ο αυγουστιάτικος χαρακτήρας αυτού του ροζέ ξεχειλίζει στο ποτήρι, ενώ φέρνει στην καρδιά και στο μυαλό, νότες κόκκινων φρούτων που κρατούν για ώρα. Που να το δοκιμάστε πλάι σε καπνιστό σολομό, τόνο, ή λαδερά καλοκαιρινά φαγητά με φόντο το φεγγάρι. Θα το λατρέψετε!
Ενδεικτική τιμή: 12,30 €.
Oinocense- Κτήμα Γράμψα
Οι αδερφοί Γράμψα δημιούργησαν ένα ακόμη ροζέ σε ημίγλυκους τόνους. Φρέσκες φράουλες, αρωματικές πινελιές που θυμίζουν βύσσινο, καθώς και έντονα πυρηνόκαρπα φρούτα, γεμίζουν το ποτήρι «καλοκαίρι». Στόμα πλούσιο, γεμάτο, με λαμπερά γευστικά στοιχεία σε ημίγλυκες αποχρώσεις σε κάνουν να πιστεύεις πως «θα πιεις απόψε το φεγγάρι»! Η οξύτητα, φινετσάτη και φρέσκια, ισορροπεί υπέροχα με την ευγενική «γλυκύτητα» του κρασιού. Και…θέλετε να με ακούσετε; H ταιλανδέζικη κουζίνα, ή μια απλή φρουτοσαλάτα του πάνε όσο τίποτα άλλο.
Ενδεικτική τιμή: 10,50 €.
Pythagorean Crater- Vakakis Wines
Μύτη «σπαρταριστή» όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο οινοποιός, πλούσια σε νεκταρίνια, ροδάκινα, ώριμες μαρμελάδες, φράουλα και ζωηρή τσιχλόφουσκα. Ο Αυγουστιάτης δοκίμασε την τύχη του στον Σαμιώτικο αμπελώνα πλάι στο λευκό Μοσχάτο και δεν του βγήκε σε κακό. Ημίγλυκα vibes, νησιώτικο ταμπεραμέντο και τριανταφυλλένια όψη, σε προετοιμάζουν για το εκφραστικό στόμα που ακολουθεί. Τα ώριμα κόκκινα φρούτα, οι μαρμελάδες και η ισορροπημένη οξύτητα δημιουργούν στο στόμα μια πραγματική καλοκαιρινή εξόρμηση. Συστήνεται ανεπιφύλακτα μαζί με γλυκόξινες μπουκιές κοτόπουλου, αν πάλι είστε του «γλυκού», μην διστάσετε να το δοκιμάσετε με μια λαχταριστή Pavlova!Ενδεικτική τιμή: 9,00 €.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.