Wine & Spirits

5 κρασιά που σε βάζουν σε summer vibe!

Αρώματα και χρώματα που απογειώνουν την καλοκαιρινή σου διάθεση

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 ροζέ και λευκά κρασιά που πίνονται ευχάριστα το καλοκαίρι
Φωτογραφία: Elly Fairytale/ Pexels

5 ροζέ και λευκά κρασιά που πίνονται ευχάριστα το καλοκαίρι

H δροσερή μαλαγουζιά είναι το παγωτό του καλοκαιριού σου. Ένα φινετσάτο ροζέ, η «παγωμένη γρανίτα» που θα σε ξεδιψάσει στην αμμουδιά.  Ένα διακριτικό Sauvignon θα το πιεις αντί για το αρωματικό σου gin tonic με αγγούρι, ενώ το γοητευτικό Chardonnay σου θυμίζει την εξωτική παραλία της καρδιάς σου. Εσύ ποιο κρασί θα διαλέξεις για να σερβίρεις στο ποτήρι σου λίγο καλοκαίρι;

spyropoulos.jpg
Syrah Ροζέ -Spyropoulos Winery
Απαλό τριανταφυλλί χρώμα ντύνει τα υπέροχα αρώματα κόκκινων φρούτων που θυμίζουν κυρίως άγρια φράουλα και βατόμουρο. Στη συνέχεια ζωηρά αρώματα τσιχλόφουσκας πλαισιώνουν τη φρουτώδη έκρηξη δημιουργώντας ένα κρασί με ψυχολογία «κοκτέιλ». Στο στόμα διακριτικές τανίνες με γευστικές αποχρώσεις που ταιριάζουν στα αρώματα της μύτης. Ο χαρακτήρας της ποικιλίας γίνεται  πιο έντονος λόγω της ύπαρξης ελάχιστων αλλά φινετσάτων πικάντικων στοιχείων. Δοκίμασέ το πλάι σε μια δροσερή φραουλένια Pavlova για ακόμη πιο «γεμάτη» καλοκαιρινή εμπειρία!
Ενδεικτική τιμή: 10,00 €

 

 

avantissauvignonnew.jpg
Sauvignon Blanc-Κτήμα Αβαντίς

Όπου καλοκαίρι και χαρά το Sauvignon Blanc είναι πρώτο! Μια αγαπημένη καλοκαιρινή ποικιλία για όλα τα γούστα από τα χέρια του κτήματος Αβαντίς. Το exotic φρουτώδες ταμπεραμέντο του ξεχωρίζει αναδεικνύοντας υπέροχα αρώματα γκρέιπφρουτ, lime και ροδάκινου, αλλά και εξωτικά στοιχεία όπως μάνγκο και φρούτα του πάθους. «Πράσινες» νότες αχλαδιού και βοτανικότητας συμπληρώνουν το καλοκαιρινό «πάρτι» φρεσκάδας στο ποτήρι σου. Στο στόμα τα ζουμερά φρούτα που συναντήσαμε στη μύτη  με αισθητή οξύτητα. Μοιράσου ένα Sauvignon με την παρέα και ένα πλατό τυριών.
Ενδεικτική τιμή: 11,00 €

mylopotamos_roze.jpg
Μυλοπόταμος Ροζέ- Μυλοπόταμος Αγ.Όρους
Από τα πιο δροσιστικά ροζέ, σε ξεδιψάει  μόνο και μόνο με τη φινέτσα και την ελκυστική σομόν εμφάνισή του.  Cabernet Sauvignon και Λημνιό έσμιξαν για τη δημιουργία του τέλειου καλοκαιρινού ροζέ. Μύτη και στόμα με τόνους βερίκοκου, ζουμερού ροδάκινου, νότες που θυμίζουν φράουλα και κεράσι καθώς και ντελικάτες νύξεις λουλουδιών. Υποψίες ξηρών καρπών με κυρίαρχο το φιστίκι κάνουν συναρπαστική την κάθε γουλιά. Ένα ντελικάτο κρασί που πίνεται σαν δροσερός χυμός ζουμερών  φρούτων, ιδανικό και σαν απεριτίφ τις νύχτες με ολόγιομο καλοκαιρινό φεγγάρι…
Ενδεικτική τιμή: 12,00 €

 

 

malagoyzia_kitroys.jpg
Mαλαγουζιά Kitrvs- Κτήμα Κitrvs
Η αιγαιοπελαγίτικη αύρα σε συνδυασμό με το δροσιστικό αεράκι του μυθικού βουνού, του Όλυμπου, χαρίζουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια μιας αρωματικής Μαλαγουζιάς. Βερίκοκο, νεκταρίνι, ζουμερό λευκόσαρκο ροδάκινο και νότες κυδωνιού, συνδυάζονται με τροπικά αρώματα φρούτων που θυμίζουν ανανά και λίτσι. Ανθικές νύξεις γιασεμιού και βοτανικά στοιχεία δυόσμου συμπληρώνουν το καλοκαιρινό αρωματικό προφίλ της μύτης. Η λιπαρότητα στο στόμα δένει εξαιρετικά με την τραγανή οξύτητα της Μαλαγουζιάς, ενώ φρουτώδεις νότες στον ουρανίσκο ταιριάζουν ιδανικά με τις γεμάτες summer vibes λαχταριστές φρουτοσαλάτες και τις δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες!
Ενδεικτική τιμή: 12,00 €

chardonnay_hoylevaina.jpg
Chardonnay Χουλέβαινα Vineyard- Κτήμα Χατζημιχάλη
Ένα εξωτικό τοπίο μπορεί να αναβλύσει μέσα από ένα ποτήρι Chardonnay, αν φυσικά το επιτρέπει το μικροκλίμα της περιοχής του. Πλούσια αρώματα τροπικών φρούτων, νότες ανανά, μάνγκο και ζουμερών λευκόσαρκων ροδάκινων. Αρωματικά στοιχεία μήλου, αχλαδιού, μπανάνας και εσπεριδοειδών συμπληρώνουν ευχάριστα την αρωματική εμπειρία. Η γευστική παλέτα ανταποκρίνεται στα καλοκαιρινά «χρώματα» της μύτης, η οξύτητα άψογα ενσωματωμένη στο σύνολο, ενώ η φινέτσα του κρασιού ξεχειλίζει στον ουρανίσκο. Συνδύασέ το ιδανικά με ψητά ψαρικά ή μακαρονάδες θαλασσινών, κατά προτίμηση μπροστά στη θάλασσα.
Ενδεικτική τιμή: 11,50 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ