Wine & Spirits

«Σαββατιανό Μάτσα 2019», το νέο του κτήματος Μάτσα

Ένα κρασί για το καλοκαίρι

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα
«Σαββατιανό Μάτσα 2019», το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα

Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το νέο κρασί του, το «Σαββατιανό Μάτσα 2019»

Η Ρωξάνη Μάτσα, γνωστή και ως η «κυρία της Μαλαγουζιάς», είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε, στήριξε και εξέλιξε όσο κανένας άλλος τον Αττικό Αμπελώνα. Το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα το οποίο κληρονόμησε από την οικογένειά της Καμπά και καλλιεργεί η ίδια μέχρι σήμερα, έχει βγάλει μερικά από τα ωραιότερα κρασιά της ελληνικής οινοποιίας. Στα συνολικά 122 στρέμματα της έκτασης του ιστορικού αυτού αμπελώνα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Syrah. Το «μυστικό» του κτήματος είναι το περίφημο αττικό κλίμα: θερμό και ξηρό με μαλακούς χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, που ευνοούν την καλλιέργεια του Σαββατιανού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ποικιλία κυριάρχησε στην περιοχή για αρκετούς αιώνες.

Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα
Στη Ρωξάνη Μάτσα οφειλεί πολλά ο αττικός αμπελώνας

Αυτό το σπουδαίο Κτήμα, σε συνεργασία με τη δυνατή επιστημονική ομάδα της οινοποιίας Μπουτάρη, παρουσιάζει τώρα ένα ακόμα εξαιρετικό κρασί, ένα “vin de plaisir” (κρασί της απόλαυσης) όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Ρωξάνη. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 είναι ένας οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται από το κομψό άρωμα εσπεριδοειδών, την τραγανή οξύτητα, την εξαιρετική ισορροπία και τη μακρά αρωματική επίγευση. Δροσερό, φρουτώδες, ισορροπημένο. Ένα κρασί, δηλαδή, ιδανικό για το καλοκαίρι.

Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα
Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 είναι ένα κρασί δροσερό και φρουτώδες, ιδανικό για το καλοκαίρι

Αξίζει να πούμε ότι η ιστορία της ποικιλίας Σαββατιανό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρία «Καμπάς» καθώς το 1935 η εταιρεία δημιουργεί το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από αυτή την ποικιλία, ενώ η ίδια η Ρωξάνη υπήρξε πάντα ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της συγκεκριμένης ποικιλίας. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019, θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι έρχεται ως ένας φόρος τιμής στην ιστορικότητα του κτήματος, φέροντας την υπογραφή της δημιουργού του. Για αυτό και κυκλοφορεί κάτω από την ομπρέλα ενός νέου λογότυπου που διατηρεί και τονίζει τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα. Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ