- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια μικρή Αργεντινή σε περιμένει στο wine bar Caravin
Ένα οινικό ταξίδι από το Μπουένος Άιρες ως τη Γη του Πυρός
Το wine bar Caravine στο Θησείο διοργανώνει μια βραδιά γεμάτη κρασί, γεύσεις και μουσική της Αργεντινής
To Caravin, το χαριτωμένο wine bar στην καρδιά του Θησείου, ήρθε στον κόσμο την άνοιξη του 2018 από ανθρώπους που αγαπούν (πολύ) το κρασί και τα ταξίδια. Μικρό, αλλά όμορφο και ατμοσφαιρικό, κρύβει στην κάβα του πολλά διαμαντάκια του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, τα οποία και συνοδεύει με διάφορες νοστιμιές. Κατά καιρούς, περιπλανιέται στις χώρες του κόσμου και για συνταξιδιώτες έχει όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα κρασιά, τις γεύσεις και την κουλτούρα μακρινών πολιτισμών.
Το τελευταίο του οινικό ταξίδι είχε προορισμό τη Μαδαγασκάρη και ήταν sold out. Τώρα, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ανοίγει πανιά για την Αργεντινή, και το ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο. Το ωραίο με αυτές τις εκδηλώσεις του Caravin είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στο να σου γνωρίσει τα κρασιά κάθε χώρας, αλλά να σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στα αλήθεια εκεί. Έτσι, αυτήν την Κυριακή από τις 14.00 το μεσημέρι και μετά το Caravin μεταμορφώνεται σε μια μικρή Αργεντινή, χώρα φημισμένη και για τα υπέροχα κρασιά της.
Από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Γη του Πυρός και από τα tangos του Μεσοπολέμου μέχρι το Nuevo tango του Piazzolla, θα δοκιμάσεις empanadas, choripan και argentinian tapas και θα ανακαλύψεις τους πιο μεθυστικούς αμπελώνες της Γης. Το κόστος συμμετοχής είναι στα €25/άτομο και περιλαμβάνει ένα πλατό με Argentian tapas και ένα ποτήρι κρασί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.
Ακάμαντος 11, Θησείο, 211 4003962, Fb: Caravin Wine Bar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.