- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι διοργανώνει ένα μοναδικό wine dinner με κρασιά από το Κτήμα ΓΑΙΑ
Το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι έκανε το Fine Dining όπως θα θέλαμε να είναι: απλό, προσιτό, νόστιμο. Στη ζεστή σάλα του σε περιμένουν υπέροχες γεύσεις και –συχνά- πολλές εκπλήξεις. Μια τέτοια νόστιμη έκπληξη θα σε υποδεχτεί και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Αποκλειστικά για αυτό το βράδυ το Chefi φιλοξενεί το κτήμα ΓΑΙΑ και μαζί διοργανώνουν ένα υπέροχο wine dinner. Οι οινόφιλοι της πόλης θα δοκιμάσουν ένα μενού πέντε πιάτων, ενώ κάθε πιάτο θα συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό κρασί της ΓΑΙΑ.
Το δείπνο αρχίζει με tartar σολομού με soy, πορτοκάλι, αβοκάντο, κινόα και wakame (συνοδεύεται με το Monograph Multi 2018) και συνεχίζει με carpaccio μόσχου με καρδιά μαρουλιού, γραβιέρα και vinaigrette σύκου (συνοδεύεται με το 14-18h 2018). Τρίτο πιάτο το ριζότο με καλαμάρι, αμπελόφυλλο και pesto ρόκας (συνοδεύεται από τον Θαλασσίτη του 2018), ενώ το κυρίως περιλαμβάνει μοσχάρι με εστραγκόν, κόκκινο κρασί, γλυκοπατάτα, ραγού μανιταριών και γκρεμολάτα εσπεριδοειδών (συνοδεύεται από το Αγιωργίτικο Κτήμα Γαίας 2016). Η βραδιά κλείνει με σοκολάτα, crumble φουντούκι-κακάο, ganache καρύδας και ανανά (συνοδεύεται από τον Ανατολικό του 2006). Η τιμή του μενού είναι στα €45/ άτομο και επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, καλό είναι να κάνετε κράτηση.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεγάλο wine party με άρωμα Πελοποννήσου
Συζήτηση για την παράσταση πάνω από ένα ποτήρι κρασί ή δροσερά κοκτέιλ
Στις 3 και 4 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ο άνθρωπος πίσω από τα Clumsies, Line και WalkIn μάς μιλά για την επιτυχία τους
Τα πλατό τυριών και αλλαντικών, η pizza και η ολόφρεσκη quiche Lorraine συνοδεύουν ιδανικά το ποτό
Μπορείς να έρθεις με την παρέα σου, να γνωρίσεις κόσμο ή απλώς να ακολουθήσεις τον ρυθμό της βραδιάς
Vintage λεπτομέρειες και αισθητική που δεν προσπαθεί να ακολουθήσει τις τάσεις
Εδώ το old school δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά ολόκληρη φιλοσοφία
Το Drunky Goat στη ΣΤΟΑ Αρσακείου μας προσκαλεί σε ένα τραπέζι γεμάτο κρασί και ανθρώπινες ιστορίες
Το νέο aperitivo bar στην Εριφύλης θέλει να γίνει το στέκι μας μετά τη δουλειά
Από το Παρίσι και το Λίβερπουλ μέχρι την Ίμπιζα, το Εδιμβούργο και το Βουκουρέστι
Από την 47η στη 19η θέση παγκοσμίως, το αθηναϊκό bar συνεχίζει την εντυπωσιακή ανοδική του πορεία, έχοντας ήδη κατακτήσει τη 2η θέση στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2026.
Ποια είναι τα αθηναϊκά μπαρ που κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις
Ένα wine bar που αντιμετωπίζει το κρασί με παιχνιδιάρικη διάθεση, χιούμορ και σταθερά αντι-snob φιλοσοφία
Ποιο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας
Μερικές από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές ξεκινούν τόσο απλά
Λευκά, ροζέ και κόκκινα, αυτά είναι τα κρασιά των φετινών διακοπών που μας προτείνει η wine expert
Ο σομελιέ Χρήστος Θεοδωρόπουλος μιλά για το κρασί, τον οινοτουρισμό και τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς αν είσαι wine lover
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι
Το Τσίπουρο Οικογενείας Αποστολάκη φέρνει την παράδοση στο ποτήρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.