- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι διοργανώνει ένα μοναδικό wine dinner με κρασιά από το Κτήμα ΓΑΙΑ
Το εστιατόριο Chefi στο Χαλάνδρι έκανε το Fine Dining όπως θα θέλαμε να είναι: απλό, προσιτό, νόστιμο. Στη ζεστή σάλα του σε περιμένουν υπέροχες γεύσεις και –συχνά- πολλές εκπλήξεις. Μια τέτοια νόστιμη έκπληξη θα σε υποδεχτεί και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου. Αποκλειστικά για αυτό το βράδυ το Chefi φιλοξενεί το κτήμα ΓΑΙΑ και μαζί διοργανώνουν ένα υπέροχο wine dinner. Οι οινόφιλοι της πόλης θα δοκιμάσουν ένα μενού πέντε πιάτων, ενώ κάθε πιάτο θα συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό κρασί της ΓΑΙΑ.
Το δείπνο αρχίζει με tartar σολομού με soy, πορτοκάλι, αβοκάντο, κινόα και wakame (συνοδεύεται με το Monograph Multi 2018) και συνεχίζει με carpaccio μόσχου με καρδιά μαρουλιού, γραβιέρα και vinaigrette σύκου (συνοδεύεται με το 14-18h 2018). Τρίτο πιάτο το ριζότο με καλαμάρι, αμπελόφυλλο και pesto ρόκας (συνοδεύεται από τον Θαλασσίτη του 2018), ενώ το κυρίως περιλαμβάνει μοσχάρι με εστραγκόν, κόκκινο κρασί, γλυκοπατάτα, ραγού μανιταριών και γκρεμολάτα εσπεριδοειδών (συνοδεύεται από το Αγιωργίτικο Κτήμα Γαίας 2016). Η βραδιά κλείνει με σοκολάτα, crumble φουντούκι-κακάο, ganache καρύδας και ανανά (συνοδεύεται από τον Ανατολικό του 2006). Η τιμή του μενού είναι στα €45/ άτομο και επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, καλό είναι να κάνετε κράτηση.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774, www.chefi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.