Wine & Spirits

Οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου εμπνέονται από την Κρήτη

Το Explore Greece Vol. 2 του Μεταξά ένωσε 350 άτομα από όλη την υφήλιο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metaxa-anoigma.jpg

Ο οίκος Μεταξά και οι The Clumsies εξερευνούν την Κρήτη παρέα με τους κορυφαίους bartenders του κόσμου

Το καλοκαίρι του 2018 οι καλύτεροι bartenders του κόσμου επιβιβάστηκαν σε ένα κλασικό μηχανοκίνητο σκάφος με μια ξεκάθαρη επιγραφή στο πλάι του: “Explore Greece”. Για να γιορτάσει τα 130 χρόνια ιστορίας του, ο οίκος Μεταξά ονειρεύτηκε ένα ταξίδι εξερεύνησης. Ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για να δείξει στον κόσμο όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τη γεύση της Ελλάδας. Όλα όσα, δηλαδή, ο Σπύρος Μεταξάς κατάφερε να κλείσει σε ένα μπουκάλι περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Φέτος, το ταξίδι συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά και αυτή τη φορά το ιστιοπλοϊκό του Μεταξά έδεσε στην Κρήτη. Πάνω από 350 άτομα, καλεσμένοι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στα τρία events που διοργάνωσε το Metaxa σε συνεργασία με την ομάδα του The Clumsies και δοκίμασαν cocktails που θα θυμούνται για καιρό. Πέντε κορυφαίοι bartenders της υφηλίου ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν για τους καλεσμένους μοναδικά cocktails με ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων και έμπνευση τα θαυματουργά υλικά της Κρήτης.

metaxa_e9a1557.jpg

Πρώτη στάση ήταν το μαγικό Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου. Εδώ, ο Philip Bischoff Head Bartender του δεύτερου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, του Manhattan στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Μπανγκόκ, άνοιξε την αυλαία στο Explore Greece Vol.2 σε ένα ατμοσφαιρικό cocktail party με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Ο Philip δημιούργησε αποκλειστικά για τη βραδιά το “Peaches cocktail” και το “Greek Meli”, δύο τρομερά cocktail που κατάφεραν να παντρέψουν σχεδόν όλα τα ελληνικά στοιχεία σε ένα ποτήρι.

Philip Bischoff
Philip Bischoff

Την επόμενη μέρα στη βιολογική φάρμα του εστιατορίου Peskesi ο Βασίλης Κυρίτσης και ο Νίκος Μπάκουλης από την ομάδα του The Clumsies παρέδωσαν ένα μοναδικό masterclass που παρακολούθησαν 50 top bartenders απ’ όλο τον κόσμο. Μετά το masterclass οι καλεσμένοι δοκίμασαν METAXA cocktails με την υπογραφή του The Clumsies Team.

shingo-gokan.jpg

Η τρίτη στάση έγινε στα Χανιά σε ένα μπαρ ονειρεμένο. Το Café Boheme με τις δεκάδες γιρλάντες-φωτάκια και τις τρομερές μουσικές έγινε για ένα βράδυ το «σπίτι» του Shingo Gokan από το Speak Low της Σαγκάη (20ο καλύτερο bar στον κόσμο) και της Julian Vose από το “Dead Rabbit” της Νέας Υόρκης (16ο καλύτερο bar στον κόσμο). Οι δύο κορυφαίοι bartenders μέσα από τα cocktails που δημιούργησαν έδειξαν στον κόσμο τι σημαίνει για αυτούς η Κρήτη. Το “Cretan Spirit” του Shingo με τον τέλειο συνδυασμό των τυπικών γεύσεων της Κρήτης και το “Voyage of Themistocles” της Jillian ήταν τα cocktails που ξεχώρισαν από εκείνη την αλησμόνητη βραδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία του δεύτερου cocktail ήταν ένας φόρος τιμής στον παππού της Jillian που έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική το 1914.

Julian Vose
Julian Vose

Μετά από αυτό το ταξίδι, 350 άτομα γύρισαν σπίτι τους, σε κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι μόνοι τους. Μαζί τους είχαν αναμνήσεις. Όχι μόνο με την ανάμνηση ενός ελληνικού αποστάγματος που ήδη, εδώ και 130 χρόνια είναι παγκοσμίως γνωστό. Γύρισαν με τις γεύσεις, τα αρώματα και τις γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού.  Γιατί Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο ήλιος και θάλασσα. Σημαίνει και γαστρονομία. Και αυτό είναι κάτι που αξίζει να θυμόμαστε όλοι μας.

jillian-vose-wild-beauty-2.jpg

*Το Metaxa είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα από τη Β.Σ. Καρούλιας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ