- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιες κρασί, μίλα για τον Σκοτ Φιτζέραλντ στο Poems ‘n’ Crimes
Βραδιά οινογνωσίας, βιβλιογνωσίας και γαστρονομίας σε ένα από τα πιο λογοτεχνικά καφέ της πόλης
Ένα καλό βιβλίο ταιριάζει με ένα καλό κρασί. Αλλά και ένα καλό κρασί με τη σειρά του πρέπει να συνοδεύεται από καλό φαγητό. Και αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τρόπο να τα ταιριάξετε όλα μεταξύ τους, το Poems n’ Crimes το έχει ήδη κάνει (για την ακρίβεια το κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια) και τώρα είναι η ώρα να υποκύψουμε για ακόμη μία φορά στην ακαταμάχητη πρότασή του.
Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου (από τις 21.00 και μετά) στο καφέ των Εκδόσεων Γαβριηλίδης ο οινολόγος Παναγιώτη Κορνιώτης θα παρουσιάσει τρία εξαιρετικά κρασιά τριών παλιών ποικιλιών που χάρη στον κόπο των ελλήνων οινοπαραγωγών κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν. Οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν την Ποικιλία Κυδωνίτσα από το Κτήμα Τσιμπίδη, την Ποικιλία Λημνιώτα από το Κτήμα Θεόπετρα και την ποικιλία ΙΝΙΜΑ Νεγκόσκα από το Κτήμα Αβέρωφ. Υπέροχα κρασιά, όλα θα συνοδευτούν ιδανικά από τα πιάτα που ο σεφ Κοσμάς Γιαννούκος ετοίμασε ειδικά για την περίσταση. Και έπειτα, όλα θα ταιριάξουν γλυκά με μια βιβλογνωσία πάνω στον αμερικανό λογοτέχνη Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, για το έργο του οποίου θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος Λαμπράκος. Κόστος συμμετοχής: €28/άτομο. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3228839 (εσωτ. 201).
Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.