- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στον Βασίλαινα για ωραίες καλοκαιρινές βραδιές οίνου και γεύσης
Αυτή την Παρασκευή με τα κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη
Στις δροσιές της βεράντας, με θέα το μικρό καταπράσινο παρκάκι μπροστά του και με το Χίλτον να ορθώνεται στο βάθος σαν ολόφωτο υπερωκεάνιο, ο Βασίλαινας μπορεί και δίνει άλλες διαστάσεις στην αθηναϊκή νύχτα. Όπως μεθαύριο, Παρασκευή 15 Ιουνίου όπου το εξαιρετικό εστιατόριο, μετά το αφιέρωμα του Απριλίου στο Ασύρτικο, υποδέχεται τα κρασιά του Κτήματος Λαζαρίδη. Τέσσερα κρασιά και ένα απόσταγμα από το ιστορικό οινοποιείο που μετράει σχεδόν 30 χρόνια ζωής και μας συνοδεύει με ετικέτες όπως ο Αμέθυστος και το θρυλικό Château Julia.
Ο πρωτοπόρος Κώστας Λαζαρίδης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τη συστηματική παραγωγή κρασιού στη Δράμα. Έφτιαξε το Οινοποιείο τού Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή το 1992 και αυτό της Οινότριας Γης στο Καπανδρίτι σχεδόν 20 χρόνια αργότερα. Την Παρασκευή θα δοκιμαστούν κρασιά και από τις δυο περιοχές και είναι μια καλή ευκαιρία για τους συνδαιτυμόνες να διαπιστώσουν το πώς η διαφορά κλίματος επηρεάζει τον χαρακτήρα του τελικού προϊόντος. Ταυτόχρονα, θα γευθούν δυο blends και δυο single vineyard κρασιά καθώς και ένα απόσταγμα από Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Η sommelier Μαρία Δελήτσικου θα βοηθά δίνοντας στοιχεία, tips και πληροφορίες, ο σεφ Μάνος Γαρνέλης θα ζευγαρώνει τους θησαυρούς του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη με τις δημιουργίες του σε ένα wine paired menu που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή τη βραδιά:
Πράσινη σαλάτα, baby ρόκα, σπανάκι, ροδάκινο, κροκέτα ξινομυζήθρας Κρήτης, βασιλικός
Domaine C. Lazaridi “Αμέθυστος Λευκός”, Sauvignon Βlanc/Ασύρτικο, Δράμα ‘17
Ταρτάρ Τόνου με ανανά, κόλιανδρο και finger lime
Domaine C. Lazaridi,“Chateau Julia”, Chardonnay, Δράμα ‘17
Καλαμάρι σχάρας, κους κους με βανίλια Μαδαγασκάρης και σαφράν
Κ. Λαζαρίδης Merlot Single Vineyard, Δράμα ‘17
Picanha από αρνάκι Βόνιτσας με μους καπνιστής μελιτζάνας, ψητή τομάτα και σάλτσα BBQ
Domaine C. Lazaridi “Οινότρια Γη”, Cabernet Sauvignon/Αγιωργίτικο, Καπανδρίτι Αττικής ‘16
Κανταΐφι με μους λευκής σοκολάτας με γλυκολέμονο, κόκκινα φρούτα και παγωτό τριαντάφυλλο
Domaine C. Lazaridi, Απόσταγμα Σταφυλής, “Methexis” Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Δράμα
Τιμή €50/άτομο
Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.