Wine & Spirits

«Το ελληνικό κρασί είναι σημείο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα»

Ο Χρήστος Μπαραφάκας συνεχίζει την οινική παράδοση του Οινοποιείου Μπαραφάκα από το 1920

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 661
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fishf.jpg

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του οινοποιείου σας.
Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού από το 1920 στην περιοχή της Νεμέας. Από μικροί ασχοληθήκαμε με τα αμπέλια, εκεί παίζαμε, εκεί μεγαλώσαμε... Το 2002 ξεκίνησε τις πρώτες εμφιαλώσεις με μοναδικό σκοπό την ποιότητα.

Τα ελληνικά κρασιά έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα βήματα που έχουν γίνει;
Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο το ελληνικό κρασί και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στην τεχνογνωσία των οινολόγων, όπου με πλήρη συνεργασία με εμάς τους αμπελουργούς, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός οινοποιού;
Όταν λαμβάνει μεγάλη αποδοχή για τα κρασιά του και όταν προσφέρει τη μνήμη του μέλλοντος.

Και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος;
Οι καιρικές συνθήκες όπου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αμπέλια, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τεράστιες κλιματικές αλλαγές.

mparafakas_0583.jpg

Σε ποια/ες περιοχές βρίσκονται τα αμπελοκομία σας;
Τα αμπελοτόπια μας βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Νεμέας εντός της ζώνης Π.Ο.Π.

Ποιο κρασί ξεχωρίζετε από την παραγωγή σας και γιατί.
Η Apocalypsis, γιατί μετά από μια δεκαετία παρατήρησης και πειραματισμού, επιλέξαμε τα καλυτέρα αμπελοτόπια μας στη Νεμέα με μόνη μας μέριμνα να δημιουργήσουμε μια αυστηρή επιλογή αμπελοτεμαχίων ώστε να αντανακλάται η κομψότητα του Αγιωργίτικου. Μια Νεμέα premium vineyard selection.

Ποιο από τα κρασιά σας θα μας προμηθεύατε αυτό το καλοκαίρι;
Οι ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ένα ροζέ semisweet ημιαφρώδες από τρεις ποικιλίες Αγιωργίτικο Syrah και Μοσχοφίλερο, όπου θα σας εκπλήξει από το αρωματικό του προφίλ και τη δροσιστική επίγευση.

-s-s-f-s.jpg
Χρήστος Μπαραφάκας

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τη Νεμέα έναν οινικό, τουριστικό προορισμό.

Και ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού κρασιού;
Το Ελληνικό κρασί πιστεύω τα επόμενα χρονιά θα αποτελέσει σημείο ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα.

Πιστεύετε ότι το ελληνικό κρασί αξίζει να ταξιδέψει στον κόσμο; Το δικό σας οινοποιείο κάνει εξαγωγές; Αν ναι, πού;
Το Ελληνικό κρασί ήδη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το δικό μας κρασί εξάγεται ήδη σε Αμερική, Γερμανία Βέλγιο Κύπρο, Καναδά, Αγγλία, Αλβανία, Πολωνία και Χονγκ Κονγκ.

Κτήμα Μπαραφάκα, Νεμέα Κορινθίας, www.barafakawines.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.