- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το World Class Fine Drinking μας ταξιδεύει στον κόσμο του Craftsmanship
Η αγαπημένη bartending διοργάνωση επιστρέφει για 3η χρονιά στην Αθήνα
Υπάρχει ένα μέρος που για 3 ολόκληρες μέρες γεμίζει με τους καλύτερους bartenders της Αθήνας και τα premium spirits, δημιουργώντας υπέροχους, μοναδικούς συνδυασμούς. Εκεί μπορείς να μάθεις τα πάντα για τα αγαπημένα σου ποτά, να ακολουθήσεις όλες τις νέες τάσεις και συνταγές για cocktails, αλλά και να γνωρίσεις τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό είναι το World Class Fine Drinking.
Φέτος έχουμε ένα λόγο επιπλέον να ανυπομονούμε για το πιο classy τριήμερο, αφού η διοργάνωση έρχεται με ένα νέο και ιδιαίτερο concept. Οι καλεσμένοι του World Class Fine Drinking θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο του Craftsmanship, περιπλανώμενοι στην αριστοτεχνία ενός δημιουργού, στο ταλέντο ενός καλλιτέχνη, σε αποστάγματα παγκόσμιας κλάσης και σε προσεκτικά επιλεγμένα υλικά.
Ο μυστικός, γραφικός χώρος του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 23, θα πλημμυρίσει γεύσεις και αρώματα από τα πιο εκλεκτά ποτά. Premium spirits με πλούσια ιστορία και κληρονομιά, από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και ιδιαίτερες διαδικασίες απόσταξης θα εμπνεύσουν για ακόμη μια χρονιά κλασικά και πρωτότυπα ποτά και cocktails. Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, το World Class θα φιλοξενήσει 7 φαντασμαγορικά pop-up bar με ξεχωριστές εμπειρίες και πρωταγωνιστές τα premium spirits.
Για να πάρεις μια γεύση, φαντάσου το εξής σκηνικό: 2 όροφοι γεμάτοι από τα πιο συναρπαστικά pop up bar που δημιουργήθηκαν ποτέ. Εδώ θα συμβαίνουν πράγματα που οι fine drinkers αυτής της πόλης έχουν δει μόνο στα όνειρά τους. Ποια θα είναι αυτά; Κράτα σημειώσεις:
Ο graffiti καλλιτέχνης mister.Achilles μετατρέπει την τεκίλα Don Joulio έργο τέχνης, ενώ τα αρώματα του τζιν Tanqueray No.Ten παίρνουν υλικές διαστάσεις στο βοτανικό κήπο της florist Έμυς Δρίζου. Το Cardhu Single Malt whisky με τον διάσημο designer Σπύρο Κοντάκη δημιουργούν έναν ιδανικό kindred χώρο και λίγο πιο κάτω ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος σκαλίζει ένα σοκολατένιο γλυπτό για το ρούμι Zacapa Solera 23. Η κομψή βότκα Ciroc εμπνέει τον σχεδιαστή μόδας Στέλιο Κουδουνάρη να φτιάξει τρεις αέρινες δημιουργίες στο πνεύμα του brand και και η γωνιά των single malt whiskies παρουσιάζει μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφιών, όπου απεικονίζεται ο κορυφαίος Έλληνας ράφτης Βασίλης Μπουρτσάλας, με διάφορες πτυχές της αστικής δεξιοτεχνίας. Τέλος, ο περιπατητής-σύμβολο του blended ουίσκι Johnnie Walker Godl Label Reserve ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου χάρη στον digital art graphic designer Νίκο Τσιμούρη και το σκηνοθέτη Γιάννη Μικρό.
Αυτή η γιορτή όμως είναι αφιερωμένη στον μαγικό κόσμο των bars και ένα bar δεν είναι τίποτα χωρίς την ψυχή του: τον bartender. Γι'αυτό το World Class pop up bar καταλαμβάνουν πέντε Έλληνες World Class νικητές, ο Πάνος Κανατσούλης (2017), ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος (2015), ο Αλέξης Σιμωνίδης (2016), ο Βασίλης Κυρίτσης (2012) και ο Θοδωρής Πύριλος (2013), για να μυήσουν τους καλεσμένους στα μυστικά της premium τέχνης ενός καλού ποτού. Ακολουθεί εμφάνιση-έκπληξη από το international guest bar, Manhattan Bar Singapore, ένα από τα καλύτερα 50 bar παγκοσμίως. Οι Philip Bischoff, Jennylene Panares, Yeonju Kang και Cedric Mendoza, «σερβίρουν» γνώση, έμπνευση και απόλαυση μέσα από μοναδικά cocktails με βάση τα πιο premium spirits. Τέλος, οι παγκόσμιοι World Class νικητές, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (2009) και David Rios (2013), θα προετοιμάσουν πρωτότυπα serves, τα οποία θα συνδεθούν με ένα υπέροχο food pairing από τους γνωστούς Michelin awarded chef, Νίκος Καραθάνος (Cookoovaya) και Αστέριος Κουστούδης (Hotel Grande Bretagne), εξυψώνοντας την συνολική εμπειρία.
Η εμπειρία όμως δεν τελειώνει εκεί. Ο κόσμος του Craftsmaship θα είναι ανοιχτός σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από ειδικά μενού και special happenings σε 40 κορυφαία bar της Αθήνας μέχρι τις 21 Ιουνίου!
Τα bar που συμμετέχουν είναι Nöel, Grande Bretagne, Beauty killed the beast, Barreldier, Drunk Sinatra, A for Athens, El Rey Alobar, Hide & Seek, 42 Bastronomy, Zambri, Παλιάτσος, Feedέλ, Faust, Electra Metropolis Athens, Dodo's, Tailor Made, Μπελ Ρέυ, Pairidaeza, Zurbarán Athens, Tall’sToy, Blends, CV Distiller, Balthazar, Dizzy Mo, Theory, Φουάρ Summer, Coyoacán, Brokies, Mosaïko, 7 Jokers, Monk, Kuko's, Recipe, Rockfellas, CityZEN, Juan Rodriguez, bookAli, Upupa Epops, The-Bank Job, Holy Garden.
#FineDrinkingAthens #WorldClassGreece #DrinkResponsibly
Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Γενική είσοδος και για τις 3 ημέρες: Στην τιμή των €10 αγοράζετε το βραχιολάκι «World Class Fine Drinking Athens» στο νεοκλασικό κτίριο στην Ακαδημίας 23 και έχετε: πρόσβαση στα pop-up bars και τις 3 ημέρες, 2 signature ποτά (straight, mixed ή cocktail) δικής σας επιλογής, καθώς και τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bar του «World Class Fine Drinking Athens» μέχρι και τις 21 Ιουνίου. Φέτος, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προαγοράσουν το εισιτήριό τους από την ειδική εφαρμογή εδώ xxx
- Στο πλαίσιο της υπεύθυνης κατανάλωσης το World Class Fine Drinking Athens ενημερώνει ότι για την ασφαλή μετακίνησή σας το τριήμερο 7-9 Ιουνίου πλησίον του χώρου της εκδήλωσης υπάρχουν: στάση του μετρό στο Σύνταγμα, καθώς και αρκετές στάσεις ΟΑΣΑ.
- Ταυτόχρονα, συναρπαστικά διαδραστικά quiz και χρήσιμες συμβουλές σας περιμένουν στο νεοκλασικό κτίριο στην Ακαδημίας 23 για να ενημερωθείτε για την υπεύθυνη κατανάλωση.
- Η είσοδος στον χώρο του νεοκλασικού κτιρίου της Ακαδημίας 23 επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.