- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
World Class Fine Drinking Athens
Το μοναδικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο του Craftsmanship και η μεγάλη γιορτή του καλού ποτού συνεχίζεται σε 40 κορυφαία bars της πόλης
Το World Class Fine Drinking Athens μόλις ξεκίνησε και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και για 3η συνεχόμενη χρονιά την πιο ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στον κόσμο των εκλεκτών spirits.
Φέτος, 7, 8 και 9 Ιουνίου στο νεοκλασικό της Ακαδημίας, μέσα από την αφήγηση της δεξιοτεχνίας, ξεδίπλωσε την τριλογία των εκλεκτών ποτών, των φίνων υλικών και των δεξιοτεχνών bartenders που με τις γνώσεις και το ταλέντο τους προετοίμασαν μοναδικά serves για χιλιάδες Αθηναίους που κατέκλυσαν το νεοκλασικό κτίριο.
8 φαντασμαγορικά pop-up bar, World Class bartenders, σχεδιαστές, artists, chefs και city strollers, ανέδειξαν αυτή τη μοναδική γιορτή του καλού ποτού, όπου ένας περίτεχνος συνδυασμός τέχνης, κουλτούρας και δημιουργίας ενώθηκε με τον όμορφο και περίτεχνο κόσμο του fine drinking.
Η μεξικανική γιορτή στο pop-up bar της τεκίλας Don Julio με το εμβληματικό έργο του graffiti καλλιτέχνη, mister.achilles, ο βοτανικός κήπος που ανέδειξε τον φρέσκο χαρακτήρα του τζιν Tanqueray No. Ten και το bar του ρουμιού Zacapa Solera 23 που συνδυάστηκε ιδανικά με το εντυπωσιακό γλυπτό σοκολάτας ήταν μερικά από τα εντυπωσιακότερα pop-up bars. Αυτά μαζί με το pop-up bar του ουίσκι Cardhu Single Malt, το εορταστικό και κομψό pop-up bar της βότκας CÎROC, το bar του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve και των single malt whiskies - με επίκεντρο το πολύ ιδιαίτερο Talisker ουίσκι, παρουσίασαν διάφορες πτυχές της αστικής δεξιοτεχνίας μπροστά στα μάτια των Αθηναίων και επισκεπτών.
Παράλληλα, στο όγδοο pop-up bar φιλοξενήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι World Class bartenders, ένα international guest από το Manhattan Bar Singapore και κορυφαίοι awarded chefs.
Το ταξίδι της δημιουργίας δεν σταματάει όμως εδώ!
Έως τις 21 Ιουνίου, 40 κορυφαία Αθηναϊκά bar μας καλούν να τα επισκεφτούμε και να ζήσουμε μοναδικές World Class Fine Drinking στιγμές, με ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings.
Τεκίλα Don Julio & Φορτηγό – Σύμβολο “La Cantina”
Το φορτηγό – σύμβολο της Don Julio, της τεκίλας που μεταφέρει τις αξίες του ιδρυτή της: το πάθος για ποιότητα, την πίστη στην παράδοση, την επιμονή στη χειροτεχνία θα περιπλανηθεί σε αγαπημένα bars για να μας ταξιδέψει νοερά στο Μεξικό και να μας μυήσει στο κόσμο ενός εκλεκτού αποστάγματος που θα μπορούμε να δοκιμάσουμε σε μοναδικά serves αλλά και στην απόλυτη έκφρασή του σε μια Draft Tommy's Margarita.
Αναζητήστε το και αφήστε τον εαυτό σας να μεταφερθεί στις φυτείες με τις μπλε αγαύες. Εκεί που o Don Julio González έλεγε «Αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!» Τις βραδιές θα πλαισιώσει ο ταλαντούχος Graffiti artist mister.achilles που θα δημιουργεί ένα διαφορετικό backdrop για κάθε bar εμπνευσμένο από την τεκίλα Don Julio και την κουλτούρα του Μεξικό.
Αναζητήστε το στα
- ΦΟΥΑΡ Summer, Πλατεία Αβησσυνίας 3 - Μοναστηράκι, στις 10/6
- bookAli, Λ. Μεσογείων 236 – Χολαργός, στις 12/6
- Παλιάτσος, Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας - Πεντέλη, στις 13/6
- Brokies MoodBar, Λ. Λαυρίου 7 - Λεοντάριο, στις 14/6
- ROCKFELLAS Excelsior, Μαρίνα Ζέας - Πειραιάς, στις 15/6
- COYOACÁN, Ηρακλειδών 10 - Αθήνα, στις 16/6
- BEAUTY KILLED THE BEAST, Παραμυθιάς 14, Αθήνα στις 17/6
- PAIRIDAEZA, Παρνασσού 3 – Αθήνα, στις 19/6
- 7 JOKERS, Βουλής 7 – Αθήνα, στις 20/6
- Barreldier, Βουλής 7 – Αθήνα, στις 20/6
- Feedέλ asador, Ν. Ζερβά 24 και Κύπρου – Γλυφάδα, στις 21/6
Τζιν Tanqueray No. 10 & “Botanical Gardens”
Το 2000, κυκλοφόρησε το τζιν Tanqueray Nº Ten, παίρνοντας το όνομά του από τον αποστακτήρα Tiny Ten, όπου παρασκευάζεται με την προσθήκη φρέσκων εσπεριδοειδών lime, grapefruit και πορτοκαλιού. To εκλεκτό τζιν αποτελεί το μοναδικό λευκό spirit που έχει μπει στο hall of fame, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες του στο San Francisco spirits competition. Μια εξαίρετη μίξη βοτάνων και εσπεριδοειδών συνθέτει τον φρέσκο χαρακτήρα του και το αναδεικνύει ως ένα από τα καλύτερα τζιν στον κόσμο. Το Tanqueray No. Ten σε συνεργασία με την Fertilia Floral Art μεταμορφώνει τα bar της πόλης για μια βραδιά σε έναν βοτανικό κήπο, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να έρθουν σε επαφή με βότανα και εσπεριδοειδή σε μια ξεχωριστή βραδιά.
Αναζητήστε το στα
- Recipe Bar, Κασσαβέτη 12 – Κηφισιά, στις 10/6
- KUKO's The Bar, Καλαμιώτου 4 – Αθήνα, στις 10/6
- Faust, Καλαμιώτου 11 – Αθήνα, στις 13/6
- MONK Grapes and Spirits, Καρόρη 4 – Αθήνα, στις 13/6
- Tall’s Toy, Καρύτση 10 – Αθήνα, στις 14/6
- DODO'S, Ελβετίας 21 – Αγ. Παρασκευή, στις 15/6
- El Rey Alobar, Θουκυδίδου 7 – Χαλάνδρι, στις 16/6
- ΜΠΕΛ ΡΕΫ, Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου - Κουκάκι, στις 17/6
- CityZEN, Μητροπόλεως 80 - Αθήνα, στις 17/6
- Holy Garden, Κόκκαλη 1 – Αθήνα, στις 18/6
- UPUPA EPOPS, Αλκμήνης 7 – Αθήνα, στις 19/6
- The-Bank Job, Κολοκοτρώνη 13 – Αθήνα, στις 20/6
- HIDE & SEEK, Λ. Κηφισίας 254 - Χαλάνδρι, στις 20/6
Ρούμι Zacapa Solera 23 & “Chocolate Fountain”
Το ρούμι Zacapa ωριμάζει στην Γουατεμάλα στα 2.300 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας στο "Σπίτι πάνω από τα σύννεφα", μεταξύ βουνών με ενεργά ηφαίστεια και πράσινα τοπία. Στην παραγωγή του τίποτα δεν γίνεται βιαστικά. Από τη συγκομιδή της πρώτης ύλης, στην απόσταξη του μελιού ζαχαροκάλαμου, ως και την τοποθέτηση του παραδοσιακού ψάθινου δαχτυλιδιού στη βάση της φιάλης. Το Zacapa Solera 23 σας προσκαλεί στην απόλυτη γευστική εμπειρία σε συνδυασμό με σοκολάτα αναδυόμενη από συντριβάνι.
Αναζητήστε το στα
- Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, Παλλάδος 3 – Αθήνα στις 10/6
- BALTHAZAR, Αναστασίου Τσόχα 27 - Αθήνα στις 12/6
- Dizzy Mo, Αθηναΐδος 16 – Αθήνα, στις 15/6
- CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7 – Αθήνα, στις 16/6
- GRANDE BRETAGNE, Βασ. Γεωργίου A' 1 - Αθήνα στις 17/6
- ZAMBRI, Αγίου Δημητρίου 9 - Κηφισιά στις 20/6
- A for Athens, Μιαούλη 2 - Αθήνα στις 21/6
Guest bartenders από κορυφαία bar του εξωτερικού και της Ελλάδας
Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής World Class Fine Drinking Athens, κορυφαίοι bartenders από το εξωτερικό και την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες αναδεικνύοντας με το ταλέντο τους εκλεκτά spirits συνδυασμένα με φρέσκα υλικά σε μερικά από τα καλύτερα bar της πόλης
- To NOEL, Kολοκοτρώνη 59Β – Αθήνα φιλοξενεί τη Martina Breznanova από το The Gibson Bar στο Λονδίνο, στις 14/6
- Το Tailor Made, Αγίας Ειρήνης 2 – Αθήνα, φιλοξενεί τους Benjamin F. Cavagna & Andrea Pirola, από το 1930 Speakeasy Bar στο Μιλάνο, στις 14/6
- Το MOSAΪKO, Λαοδίκης 30 – Γλυφάδα φιλοξενεί τη Jennifer Le Nechet, Global Worldclass Winner 2016, από το Παρίσι στις 15/6
- Το 42 Barstronomy, Κολοκοτρώνη 3 – Αθήνα φιλοξενεί τον Jad Ballout από το Central Station Boutique Bar στην Βηρυτό, στις 16/6
- Το Drunk Sinatra, Θησέως 16 – Αθήνα φιλοξενεί τον Kevin Patnode, Global Worldclass Finalist 2017 από την Κωνσταντινούπολη στις 21/6
- Το BLENDS, Φοίβης 19 & Λαοδίκης - Γλυφάδα φιλοξενεί τους Giacomo Gianotti & Umberto Cantelo από το Paradiso Bar στη Βαρκελώνη, στις 21/6
- To THEORY, Πλάτωνος 14 - Χαλάνδρι φιλοξενεί 5 Greek bars under the same roof, στις 20/6
Συνοπτικά τα Bars
10/6:
ΦΟΥΑΡ Summer, Πλατεία Αβησσυνίας 3 - Μοναστηράκι, Recipe Bar, Κασσαβέτη 12 – Κηφισιά, KUKO's The Bar, Καλαμιώτου 4 – Αθήνα και Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, Παλλάδος 3 - Αθήνα
12/6:
bookAli, Λ. Μεσογείων 236 – Χολαργός και BALTHAZAR, Αναστασίου Τσόχα 27 - Αθήνα
13/6:
Παλιάτσος, Λάμπη Σουβαλιώτη και Πλ. Αγίας Τριάδας - Πεντέλη, Faust, Καλαμιώτου 11 – Αθήνα και MONK Grapes and Spirits, Καρόρη 4 – Αθήνα
14/6:
Brokies MoodBar, Λ. Λαυρίου 7 – Λεοντάριο, Tall’s Toy, Καρύτση 10 – Αθήνα, NOEL, Kολοκοτρώνη 59Β – Αθήνα και Tailor Made, Αγίας Ειρήνης 2 – Αθήνα
15/6:
ROCKFELLAS Excelsior, Μαρίνα Ζέας – Πειραιάς, DODO'S, Ελβετίας 21 – Αγ. Παρασκευή, Dizzy Mo, Αθηναΐδος 16 – Αθήνα και MOSAΪKO, Λαοδίκης 30 – Γλυφάδα
16/6:
COYOACÁN, Ηρακλειδών 10 - Αθήνα, El Rey Alobar, Θουκυδίδου 7 – Χαλάνδρι, CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7 – Αθήνα και 42 Barstronomy, Κολοκοτρώνη 3 – Αθήνα
17/6:
BEAUTY KILLED THE BEAST, Παραμυθιάς 14, Αθήνα, ΜΠΕΛ ΡΕΫ, Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου – Κουκάκι, CityZEN, Μητροπόλεως 80 – Αθήνα και GRANDE BRETAGNE, Βασ. Γεωργίου A' 1 - Αθήνα
18/6:
Holy Garden, Κόκκαλη 1 – Αθήνα
19/6:
PAIRIDAEZA, Παρνασσού 3 – Αθήνα και UPUPA EPOPS, Αλκμήνης 7 – Αθήνα
20/6:
7 JOKERS και Barreldier, Βουλής 7 – Αθήνα, The-Bank Job, Κολοκοτρώνη 13 – Αθήνα, HIDE & SEEK, Λ. Κηφισίας 254 – Χαλάνδρι, ZAMBRI, Αγίου Δημητρίου 9 – Κηφισιά και το THEORY, Πλάτωνος 14 - Χαλάνδρι
21/6:
Feedέλ asador, Ν. Ζερβά 24 και Κύπρου – Γλυφάδα, A for Athens, Μιαούλη 2 – Αθήνα, Drunk Sinatra, Θησέως 16 – Αθήνα και BLENDS, Φοίβης 19 & Λαοδίκης - Γλυφάδα
Σχετικά με το World Class
Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dinning. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός - αυθεντία σε ότι αφορά στην κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής. To WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year’ – το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Κάτω από την ομπρέλα του WORLD CLASS ανήκουν τα brands: Ketel One vodka, Ron Zacapa Solera 23, Tanqueray No. TEN gin, Johnnie Walker Blue Label whisky, Johnnie Walker Gold Label Reserve whisky, Talisker single malt whisky, Cardhu single malt whisky, Don Julio tequila, Cîroc vodka, Bulleit whisky και Haig Club Single Grain Scotch whisky. Επισκεφθείτε το https://www.theworldclassclub.com για περισσότερες πληροφορίες.