- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΒορΟινά. Στη Θεσσαλονίκη ήδη τσουγκρίζουν τα ποτήρια
Για πάνω από μια δεκαετία τα ΒορΟινά είναι το γεγονός που κάθε χρόνο περιμένουν όλοι οι λάτρεις του κρασιού με τα ποτήρια ετοιμοπόλεμα. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξεροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πιο δημοφιλή οινοποιεία στα βόρεια της χώρας συναντούν κάθε χρόνο το κοινό τους. Μια πραγματική γιορτή, όπου το κρασί γεμίζει ξανά και ξανά τα ποτήρια της γευσιγνωσίας και το κοινό παίρνει απαντήσεις στις απορίες από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Φέτος η εκδήλωση θα κορυφωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (18.00-22.00) στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε όμως -οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από τις 12/9-, όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει την εποχή του τρύγου στις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά». Εστιατόρια, winebar, café και κάβες φιλοξενούν μια σειρά εκδηλώσεων, από γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, μέχρι κινηματογραφικές προβολές, συζητήσεις και συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς (μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ).
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι €5/άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.