- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΒορΟινά. Στη Θεσσαλονίκη ήδη τσουγκρίζουν τα ποτήρια
Για πάνω από μια δεκαετία τα ΒορΟινά είναι το γεγονός που κάθε χρόνο περιμένουν όλοι οι λάτρεις του κρασιού με τα ποτήρια ετοιμοπόλεμα. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξεροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πιο δημοφιλή οινοποιεία στα βόρεια της χώρας συναντούν κάθε χρόνο το κοινό τους. Μια πραγματική γιορτή, όπου το κρασί γεμίζει ξανά και ξανά τα ποτήρια της γευσιγνωσίας και το κοινό παίρνει απαντήσεις στις απορίες από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Φέτος η εκδήλωση θα κορυφωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (18.00-22.00) στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε όμως -οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από τις 12/9-, όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει την εποχή του τρύγου στις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά». Εστιατόρια, winebar, café και κάβες φιλοξενούν μια σειρά εκδηλώσεων, από γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, μέχρι κινηματογραφικές προβολές, συζητήσεις και συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς (μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ).
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι €5/άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.