- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο ηλιοβασίλεμα χωράει ένα ποτήρι κρασί;
Θυμάμαι πως όταν η ταινία «Sideways» (2004) του Αλεξάντερ Πέιν αφηγούνταν στις κινηματογραφικές αίθουσες το ταξίδι δύο φίλων στους αμπελώνες της Καλιφόρνιας, μας είχε πιάσει μεγάλη ζήλια. Τότε ο οινοτουρισμός δεν ήταν τόσο διαδεδομένος στα ελληνικά οινοποιία, παρόλο που σαν ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται ήδη από τη δεκαετία του 1990, με τους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος στη Νάουσα.
Σήμερα μόνο η Σαντορίνη έχει 14 επισκέψιμα οινοποιεία! Ιδανικός τόπος λοιπόν για να φιλοξενήσει το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στο Φηροστεφάνι.
Αν ποτέ σου δεν έχεις πάει φθινόπωρο στη Σαντορίνη, αυτή είναι η ευκαιρία σου. Όχι μόνο θα μάθεις τα πάντα για τη μακρά αμπελοοινική παράδοση, το ιδιαίτερο μικροκλίμα, τα εξαιρετικά κρασιά τη βραβευμένη τοπική γαστρονομία του νησιού, αλλά θα φορτίσεις και τις μπαταρίες σου για όλο τον χειμώνα στο μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης.
Αν θέλεις να απολαύσεις μια tailor made γαστρονομική εξόρμηση στο νησί με το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, να γνωρίσεις πάνω από 50 πρεσβευτές του οίνου και της γαστρονομίας και να δοκιμάσεις το ξακουστό Ασύρτικο της Σαντορινής στον τόπο καλλιέργειας και οινοποίησής του, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις στο 210 7239791 ή στο info@trip2taste.com και να ξεκινήσεις ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού. Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού Σαντορίνης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσα cocktails μπορείς να πιεις σε δυο μέρες;
Με δέκα διαφορετικές ετικέτες, διεθνείς διακρίσεις και χαρακτήρα που δεν περνά απαρατήρητος, αυτή η μπίρα ξέρει πώς να συνοδεύει τις καλές στιγμές.
Μετρώντας ήδη 12 χρόνια παρουσίας στη νυχτερινή ζωή της περιοχής, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα
Mια σύγχρονη boutique κάβα στην Κηφισιά
Εδώ, η κάβα ξαναγίνεται ένας ζωντανός χώρος
Ελληνικά αποστάγματα με premium χαρακτήρα και διεθνή απήχηση
Η οξύτητα, η φρεσκάδα και οι φυσαλίδες κάνουν αυτά τα ελληνικά αφρώδη το ιδανικό ταίρι για κάθε seafood τραπέζι
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
Δοκιμάσαμε το νέο Μοσχοφίλερο Ροζέ των οινοποιείων Μπουτάρη και θα το πίνουμε όλο το καλοκαίρι
Πίνουμε στο όνομα της αγάπης και της ανάστασης
Τι θα πιούμε στο πασχαλινό τραπέζι;
Το ατμοσφαιρικό μπαρ έχει πολύ γούστο και αγαπάει στο φουλ την καλλιτεχνία
Αγοράζω ένα λευκό κρασί προς 9.20. Σε wine bar μας σερβίρισαν το ίδιο κρασί προς 9.60 το ποτήρι!
Το στέκι για όλο τον κόσμο που πάει στο νησί μας περιμένει τώρα που φτιάχνει ο καιρός
Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος αναζητεί σε όλη την Ελλάδα αμπελουργούς-μικρούς παραγωγούς, προσφέροντάς μας ποιοτικές ποικιλίες τις οποίες δύσκολα συναντάμε αλλού
Ο απόλυτος προορισμός για ενημερωμένες και ψαγμένες ετικέτες σε κρασί, και όχι μόνο!
Με 19 βρύσες και πάνω από 100 επιλογές σε κουτάκι και μπουκάλι, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!
Από τους χάλκινους άμβυκες της Λέσβου μέχρι τα σύγχρονα ποτήρια, ένα ούζο που αφηγείται τη δική του ιστορία στο Αιγαίο.
Αυτή τη χρονιά η αγαπημένη οινική έκθεση θα γίνει στο Onassis Ready
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.