- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο ηλιοβασίλεμα χωράει ένα ποτήρι κρασί;
Θυμάμαι πως όταν η ταινία «Sideways» (2004) του Αλεξάντερ Πέιν αφηγούνταν στις κινηματογραφικές αίθουσες το ταξίδι δύο φίλων στους αμπελώνες της Καλιφόρνιας, μας είχε πιάσει μεγάλη ζήλια. Τότε ο οινοτουρισμός δεν ήταν τόσο διαδεδομένος στα ελληνικά οινοποιία, παρόλο που σαν ιδέα άρχισε να αναπτύσσεται ήδη από τη δεκαετία του 1990, με τους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος στη Νάουσα.
Σήμερα μόνο η Σαντορίνη έχει 14 επισκέψιμα οινοποιεία! Ιδανικός τόπος λοιπόν για να φιλοξενήσει το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στο Φηροστεφάνι.
Αν ποτέ σου δεν έχεις πάει φθινόπωρο στη Σαντορίνη, αυτή είναι η ευκαιρία σου. Όχι μόνο θα μάθεις τα πάντα για τη μακρά αμπελοοινική παράδοση, το ιδιαίτερο μικροκλίμα, τα εξαιρετικά κρασιά τη βραβευμένη τοπική γαστρονομία του νησιού, αλλά θα φορτίσεις και τις μπαταρίες σου για όλο τον χειμώνα στο μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης.
Αν θέλεις να απολαύσεις μια tailor made γαστρονομική εξόρμηση στο νησί με το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, να γνωρίσεις πάνω από 50 πρεσβευτές του οίνου και της γαστρονομίας και να δοκιμάσεις το ξακουστό Ασύρτικο της Σαντορινής στον τόπο καλλιέργειας και οινοποίησής του, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις στο 210 7239791 ή στο info@trip2taste.com και να ξεκινήσεις ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού. Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού Σαντορίνης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.