- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα Βοροινά (ξανά) στην Αθήνα
Πάει πάνω από μια δεκαετία που αυτές τις μέρες κάθε χρόνο οι Αθηναίοι ανυπομονούν για μια μεγάλη γιορτή κρασιού με πολλές γαστρονομικές και οινικές εκδηλώσεις. Μια μεγάλη ευκαιρία για να δοκιμάσουν πολλά από τα καλύτερα κρασιά της χώρας. Για 12η συνεχή χρονιά, τα Βοροινά κατεβαίνουν στην Αθήνα και αυτή τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει στη Μεγάλη Βρετανία όλη την πλούσια ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.
Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική παρουσίαση για την οποία ανυπομονούν όσοι αγαπάνε το κρασί. Ήδη, από τις 25 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, σεμινάρια και masterclasses, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).
Παράλληλα και για δεύτερη συνεχή χρονιά η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, τον θεσμό που έχει βάλει στόχο να προωθήσει τον ρόλο του οινοχόου στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας. Μέσα από αυτόν θα αναδειχθεί ο καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2016, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτός στο κοινό.
Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες (είσοδος αυστηρά με επαγγελματική κάρτα) και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος €8). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.