Wine & Spirits

Τα Βοροινά (ξανά) στην Αθήνα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318519-627182.jpg

Πάει πάνω από μια δεκαετία που αυτές τις μέρες κάθε χρόνο οι Αθηναίοι ανυπομονούν για μια μεγάλη γιορτή κρασιού με πολλές γαστρονομικές και οινικές εκδηλώσεις. Μια μεγάλη ευκαιρία για να δοκιμάσουν πολλά από τα καλύτερα κρασιά της χώρας. Για 12η συνεχή χρονιά, τα Βοροινά κατεβαίνουν στην Αθήνα και αυτή τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει στη Μεγάλη Βρετανία όλη την πλούσια ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική παρουσίαση για την οποία ανυπομονούν όσοι αγαπάνε το κρασί. Ήδη, από τις 25 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, σεμινάρια και masterclasses, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Παράλληλα και για δεύτερη συνεχή χρονιά η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, τον θεσμό που έχει βάλει στόχο να προωθήσει τον ρόλο του οινοχόου στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας. Μέσα από αυτόν θα αναδειχθεί ο καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2016, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτός στο κοινό.

Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες (είσοδος αυστηρά με επαγγελματική κάρτα) και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος €8). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ