- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα Βοροινά (ξανά) στην Αθήνα
Πάει πάνω από μια δεκαετία που αυτές τις μέρες κάθε χρόνο οι Αθηναίοι ανυπομονούν για μια μεγάλη γιορτή κρασιού με πολλές γαστρονομικές και οινικές εκδηλώσεις. Μια μεγάλη ευκαιρία για να δοκιμάσουν πολλά από τα καλύτερα κρασιά της χώρας. Για 12η συνεχή χρονιά, τα Βοροινά κατεβαίνουν στην Αθήνα και αυτή τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει στη Μεγάλη Βρετανία όλη την πλούσια ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.
Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική παρουσίαση για την οποία ανυπομονούν όσοι αγαπάνε το κρασί. Ήδη, από τις 25 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, σεμινάρια και masterclasses, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού σε επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars. (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).
Παράλληλα και για δεύτερη συνεχή χρονιά η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, τον θεσμό που έχει βάλει στόχο να προωθήσει τον ρόλο του οινοχόου στο γαστρονομικό προσκήνιο της Ελλάδας. Μέσα από αυτόν θα αναδειχθεί ο καλύτερος Έλληνας sommelier για το 2016, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτός στο κοινό.
Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες (είσοδος αυστηρά με επαγγελματική κάρτα) και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος €8). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.