- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουτάρης στον Βασίλαινα
Με 137 χρόνια ιστορίας, με έξι οινοποιεία, με το πρώτο εμφιαλωμένο ερυθρό κρασί, την περίφημη Νάουσα Μπουτάρη να μαγεύει τους οινόφιλους μέχρι σήμερα, με άπειρες διακρίσεις στο εξωτερικό, (ανάμεσα τους 17 φορές στα top 100 οινοποιεία του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Wines and Spirits), με όραμα να καθιερώσει τις ελληνικές ποικιλίες στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα, η οικογένεια Μπουτάρη δικαιούται να συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυναστείες του κρασιού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Αύριο Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, ο Βασίλαινας, το εξαιρετικό αυτό εστιατόριο με τη μεγάλη ιστορία και την επίσης ισχυρή σύγχρονη παρουσία, έχει την τιμή να συνοδέψει με τις γαστρονομικές προτάσεις του σεφ Άνταμ Κοντοβά, 5 κορυφαία κρασιά της Μπουτάρη Οινοποιητική, σε μια μοναδική βραδιά που ενορχηστρώνει ο σύμβουλος οίνου του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος.
Για να πάρετε μια γεύση το μενού θα περιλαμβάνει τσιπούρα μαριναρισμένη σε σάλτσα εσπεριδοειδών και χρένο και θα συνοδευτεί από το Οροπέδιο 2014, Μοσχοφίλερο, Μαντινεία, μια τελείως φρέσκια ματιά στην αγαπημένη ποικιλία. Το μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα, μύδια και αυγοτάραχο θα συναντήσει το Καλλίστη Reserve 2013, ένα all time classic Ασύρτικο που «πάλλεται» στο στόμα. Τα μάγουλα μόσχου γάστρας με ξινόχοντρο τραχανά Μάνης και χλωρή μυζήθρα θα «σεταριστούν με Νάουσα Grande Reserve 2010, Ξινόμαυρο, Νάουσα ένα από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής που βάζει κάτω πολλά πανάκριβα Cabernet του Bordeaux. Και ακολουθούν και άλλα εξαιρετικά «ζευγαρώματα» για τους τυχερούς που θα παρευρεθούν. Τιμή 35€ το άτομο, κρατήσεις στο 2104612457.
Βασίλαινας: Αιτωλικού 72, Πειραιάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.