- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή την Κυριακή βάλε τα ροζέ και πήγαινε στο Hilton
«Drink Pink», έκθεση με όλα τα ροζέ κρασιά που θα πιεις φέτος το καλοκαίρι
Μεταξύ του κόκκινου και του λευκού, όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στον χαρακτήρα, το ροζέ κρασί ήταν για πολλά χρόνια η πιο παραμελημένη κατηγορία οίνων στην Ελλάδα. Στις μέρες μας όμως έχουν προχωρήσει πολύ, η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, αποτελούν παγκόσμια τάση, και, ναι, τα «pink wines» ταιριάζουν τόσο μα τόσο πολύ με το καλοκαίρι και την ελληνική κουζίνα.
Μεθαύριο Κυριακή 12 Ιουνίου (12:00 – 20:00) ένας ολόκληρος οινικός κόσμος, με 104 από τα καλύτερα ροζέ κρασιά της αγοράς (ελληνικά και ξένα), περιμένει τους φίλους του κρασιού στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών. Η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza οργανώνεται από το Οινόραμα με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν τα ροζέ της προτίμησής τους για φέτος το καλοκαίρι. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με όλα, σχεδόν, τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα ροζέ αποτελούν το κρυφό όπλο του ελληνικού αμπελώνα.
Στο Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο μέσα στην αίθουσα και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει, ο δε κατάλογος της έκθεσης είναι ουσιαστικά ένας πληρέστατος οδηγός των ροζέ οίνων της Ελλάδας οι οποίοι, μάλιστα, είναι χωρισμένοι σε 5 μεγάλες γευστικές κατηγορίες για να διευκολυνθούν οι οινόφιλοι όταν θα θελήσουν να τους ταιριάξουν με φαγητό. Είσοδος 8€.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.