- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η βανίλια στο χάρτη: Ποιες είναι οι χώρες παραγωγής;
Βανίλια εξαιρετικής ποιότητας συναντάμε και στα τροπικά νησιά Κομόρες, Ρεϋνιόν και στη Γαλλική Πολυνησία
Μίξερ #3: Ποιες είναι οι χώρες πραγωγής βανίλιας στον κόσμο;
Ο μεγαλύτερος παραγωγός βανίλιας στον κόσμο για το 2302 ήταν η Μαδαγασκάρη. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια τόνοι προήλθαν από εκεί, ποσότητα υπερδιπλάσια της παραγωγής της χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, της Ινδονησίας. Οι επόμενοι κορυφαίοι παραγωγοί βανίλιας είναι το Μεξικό, η Παπούα Νέα Γουινέα και η Κίνα. Μολονότι το Μεξικό δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα –η παραγωγή επηρεάζεται από παράγοντες όπως η καταστροφή των παράκτιων βροχερών δασών και οι πλημμύρες– εξακολουθεί να κατέχει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, τη γενετική βάση της βανίλιας. Βανίλια εξαιρετικής ποιότητας συναντάμε και στα τροπικά νησιά Κομόρες, Ρεϋνιόν και στη Γαλλική Πολυνησία, κυρίως στην Ταϊτή όπου παράγεται μία από τις ακριβότερες ποικιλίες στον κόσμο. Φυτείες υπάρχουν και σε χώρες της Αφρικής, όπως η Ουγκάντα. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και ανακαλύψτε όλα τα μέρη παραγωγής βανίλιας στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.