Λαχτάρισες ένα καλοψημένο φρέσκο ψαράκι; Κάποτε όλοι κατευθυνόμασταν προς τα παραλιακά σημεία της Αττικής αλλά σήμερα δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί κανείς για να ευχαριστηθεί τα καλούδια της θάλασσας. Καλό ψάρι έχει και η Αθήνα και μάλιστα μπροστά στα πόδια μας. Με θέα ή χωρίς, με ψαρομεζέδες πεντανόστιμους, με ωραία κρασιά ή ούζα μερακλίδικα.
Θαλασσινός

Ωραία αυλή με πράσινο, κάθεσαι έξω σε ξαφνικές λιακάδες ακόμη και τον χειμώνα, βοηθάνε και οι σόμπες - μανιτάρια. Μεζέδες (πολλοί), ταραμοσαλάτα, αχινοί, αλίπαστα τέλεια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα, μικρόψαρα στο τηγάνι, μακαρονάδες με θαλασσινά και συχνά γνωστές προσωπικότητες στο δίπλα τραπέζι-κι ο Γουίλεμ Νταφόε εκεί την έφαγε την τσιπούρα την πελαγίσια. Στα συν τα γλυκά (και κιουνεφέ και συκαλάκι με ροζ πιπέρια) και οι μισές μερίδες στην μισή τιμή. Σ/Κ και μεσημέρι. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Βασίλαινας

Θρυλική ταβέρνα με πολλών χρόνων ιστορία-από εδώ έχουν περάσει όλοι οι σταρ που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, τώρα ένα πολύ καλό εστιατόριο που συνεχίζει η τρίτη γενιά. Καταπληκτική ψαροφαγία με δημιουργικές προτάσεις από τον Ρενάτο Μεκόλι με έμφαση στο ψάρι (αλλά υπάρχει και κρέας για όσους δεν το αποχωρίζονται). Ρώτα για τα fix menus με τις πιο προσιτές τιμές, τσέκαρε αν είσαι μεγάλη παρέα και τον πολύ ατμοσφαιρικό πριβέ χώρο. Κι ακόμη εξαιρετική κάβα και πολύ συχνές οινογνωσίες με ετικέτες καλών Ελλήνων παραγωγών. Αιτωλικού 72 &Βιτωλίων, Πειραιάς, 210 4612457
Κιούρτος

Δεν είναι αμιγώς ψαράδικο (η κουζίνα του έχει μικρασιατικό προσανατολισμό, ενώ υπάρχει και κρέας), αλλά έχει κάτι ψαρομεζέδες μούρλια (επιμέλεια από τον καλό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα), που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Τουτέστιν, δοκίμασε το χταπόδι με πατατούλες, σκόρδο και πάπρικα στο τηγάνι, την πανδαισία από καλαμαράκια (με τηγανητά κολοκυθάκια και μαριναρισμένη ντομάτα), τα αχνιστά μύδια με μουστάρδα, λεμόνι και μάραθο, το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο λαβράκι σε φύλλα ρόκας με ντοματίνια &μυρωδικά και μετά γλείψε τα μουστάκια σου. Βρίσκεται πάνω στην παραλιακή της Αθήνας με υπερυψωμένη βεράντα με άπλετη θέα – θάλασσα. Λ. Ποσειδώνος 22 & Αμφιθέας, Άλιμος, 210 9810174
Παράμαλο

Πάντα με φρέσκα όστρακα, πολύ καλό τηγανητό ή και ψητό καλαμάρι, μεγάλα ψάρια στη σχάρα, αχινοί, χόρτα ζεστά. Ο Θανάσης (για όσους ξέρουν ο περίφημος «Τσαφ» της Χαλκίδας), τα προμηθεύεται όλα από την Εύβοια και τα μαγειρεύει πεντανόστιμα. Φημίζεται για τα εξαιρετικά οστρακοειδή του (καλόγνωμες με μουσταρδίτσα και λεμόνι στον φούρνο). Πάρνηθας 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
Αϊ Νικόλας

Κοσμοπολίτικο, σικάτο και all time classic, έχει την υπογραφή του Ιταλού σεφ Pino Saccheri και πάντα φρέσκο ψάρι με προέλευση από το Αιγαίο. Τα πιάτα του ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (για παράδειγμα, σαρδέλες alla beccafico με πεκορίνο, κουκουνάρι, σταφύλι και πορτοκάλι στο φούρνο) και τα γλυκά του είναι σκέτο ποίημα. Λ. Συγγρού 156, 210 9232919
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Με καθαρά κυκλαδίτικο χαρακτήρα, αλλά και με θέα που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού. Ο Άγγελος (ιδιοκτήτης) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σχοινούσα και για αυτό είναι βαθύς γνώστης και πολύ απαιτητικός στο θέμα «ψάρι». Ό,τι φας μοσχομυρίζει θάλασσα λες και ήρθε από τα δίχτυα στο τραπέζι σου μέσα σε 5 λεπτά. Μεγάλη μας αδυναμία το καρπάτσιο από λαβράκι, ψημένο με lime και μυρωδικά. Παύλου Μελά 13, Καρέας, 210 7640240
Θάλασσα Αιγάλεω City

Το μετρό είναι δίπλα και έτσι μπορείς να βρεθείς στο Θάλασσα Αιγάλεω City σε μια στιγμή. Και αξίζει να το κάνεις για τον προσεγμένο χώρο του, τα συχνά live του με ωραία μουσική και (φυσικά) για το καλό ψαράκι. Πρέπει να το παραγγείλεις τουλάχιστον μια μέρα πριν, αλλά αυτό είναι που σου δίνει τη σιγουριά ότι είναι όντως φρέσκο. Πολύ πιθανόν να βρεις και νόστιμο φρέσκο χταποδάκι, καραβίδες και αστακό, όλα σε πολύ φιλικές τιμές. Μοσχονησίων 13, Αιγάλεω, 210 5900185
Αρχική φωτογραφία: Θάλασσα Αιγάλεω City
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.