Sweet Lab, ένα Σαββατοκύριακο σκέτη γλύκα!
Ο Στέλιος Παρλιάρος σε κάνει ξεφτέρι στην ζαχαροπλαστική
Πόσες φορές δεν σου έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας μια σοκολατένια λιχουδιά ή ένα σιροπιασμένο μπακλαβά; Πόσες φορές δεν έχεις ζηλέψει τα αριστουργήματα του Στέλιου Παρλιάρου από την τηλεόραση ή το περιοδικό και έχεις μπει αποφασιστικά στην κουζίνα, σηκώνοντας τα μανίκια; Μόνο που το δικό σου γλυκό δεν βγαίνει το ίδιο με τη φωτογραφία του περιοδικού. Η σαντιγί δεν πέτυχε, το σιρόπι αραίωσε, το κέικ ξεφούσκωσε μόλις το έβγαλες από το φούρνο. Αν όλα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες, προτείνω να περάσεις μια βόλτα από το Sweet Lab, για να τις κάνεις «γλυκές ιστορίες».

Το Sweet Lab 2014, η πρώτη έκθεση ζαχαροπλαστικής, θα γίνεται για τρεις ολόκληρες μέρες (14-16 Νοεμβρίου) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής αλλά και σε όσους είναι παθιασμένοι λάτρεις των γλυκών. Οι σεμιναριακές εκδηλώσεις της έκθεσης θα γίνουν από το Στέλιο Παρλιάρο. Και εδώ είναι όλο το ζουμί. Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλιώς είναι να βλέπεις την εκτέλεση μιας συνταγής από την τηλεόραση και αλλιώς να σου την μαθαίνει ο μετρ του είδους αυτοπροσώπως. Άσε που όλα αυτά τα γλυκά, εκτός από το να μάθεις όλα τα μυστικά για να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, θα μπορείς και να τα φας κιόλας αντί να τα χαζεύεις με λάγνο βλέμμα από την οθόνη του σαλονιού.

Στο Sweet Lab, θα γνωρίσεις μοναδικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα, για να μετατρέψεις τα δικά σου γλυκά, σε μικρά, ζαχαρένια έργα τέχνης. Ακόμη περισσότερο όμως, θα βουτήξεις το δάχτυλο κλεφτά στη μαρέγκα, θα δοκιμάσεις φρεσκοψημμένα γλυκάκια και σοκολατάκια-κόλαση, θα γίνεις ένας μικρός βοηθός ζαχαροπλαστικής και θα νιώσεις παιδί σε έναν κόσμο από ζάχαρη. Και όλα αυτά δωρεάν: τόσο η είσοδος στην έκθεση όσο και η συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι ελεύθερες για τους επισκέπτες.
Η θεματολογία των σεμιναρίων, χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά με φύλλα Χρυσή Ζύμη» (Σάββατο 15 Νοεμβρίου) και «Chocolate Fest» (Κυριακή 16 Νοεμβρίου).
Info: Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.