Θεματα

Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο της πόλης φτιάχνει παγωτά. Αλλά τι παγωτά!

Με την υπογραφή της Noble Pastry

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ice Canteen

Ice Canteen, το νέο ghost παγωτατζίδικο έχει την υπογραφή της Noble Pastry και μας στέλνει στο σπίτι τέλεια παγωτά

Είναι καλοκαίρι, γεγονός με το οποίο φαίνεται επιτέλους να συμμορφώνεται και ο καιρός, πιάνοντας τις σωστές για την εποχή θερμοκρασίες… Με το θερμόμετρο εκεί που πρέπει (στα ύψη) τίποτα δεν λαχταράς περισσότερο από ένα ολόδροσο παγωτάκι. Ολόδροσο, ναι, αλλά ταυτόχρονα και κολασμένο, ακριβώς σαν εκείνα τα γλυκά που εμπνέονται κατά καιρούς οι σατανικές διάνοιες της Noble Pastry και μας κολάζουν…

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Ιωάννης Κίκιρας, οι ευρηματικοί pastry chefs της Noble Pastry είναι αυτοί που χάρισαν στην Αθήνα το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της. Η Madame Fraise έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα θεϊκά γλυκά της που έρχονταν σπίτι σου μέσω των γνωστών online πλατφορμών delivery και η ιδέα τους και μόνο δεν μας αφήνει σε ησυχία. Αυτό το σατανικό δίδυμο, λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται με μία ακόμη αμαρτωλή ιδέα: το Ice Canteen, ένα ghost παγωτατζίδικο για τα μάτια σου (καλά, βάλε και τη γλώσσα) μόνο.

Ice Canteen

Την επιμέλεια των παγωτών έχει η ταλαντούχα head chef Γεωργία Τσαμπάνη, η οποία χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες δημιούργησε ό,τι ονειρευόμαστε από το καλοκαίρι μας. Στο Ice Canteen θα βρεις παγωτά που παραπέμπουν σε γλυκά, όπως το Strawberry pavlova με σορμπέ φράουλα και raspberry sauce, το τιραμισού με παγωτό εσπρέσο και σιροπιασμένα σαβαγιάρ, το banoffee με παγωτό μπανάνα-σοκολάτα και toffee καραμέλας ή το choco cookies με παγωτό choco cookies και sauce σοκολάτας.

Εκτός από τις παραπάνω επιλογές δύο γνωστοί foodies της Αθήνας κλήθηκαν να συνδράμουν στο παγωτο-εγχείρημα. Έτσι, θα βρεις επίσης ένα υπέροχο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, κανταΐφι και sauce κανέλας από τη Μαριάννα Γκιτσάκη (@surtuko_), αλλά και το sneakers με παγωτό σοκολάτας και αλατισμένης καραμέλας από τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (@ikon5).

Ice Canteen

Όλα τα άνωθεν κολασμένα παγωτά έρχονται ως την πόρτα σου σε ατομικό ποτήρι, σκεπασμένα με το topping που τους ταιριάζει. Αν δεν είσαι της ατομικής συσκευασίας, υπάρχουν πάντα και οι επιλογές του μισού και του ενός κιλού, στις οποίες εκτός από τις παραπάνω γεύσεις θα βρεις επίσης και παγωτό βανίλια, φιστίκι, ρούμι με σταφίδες, frozen yogurt με φρούτα και σορμπέ μάνγκο.

Και αν θες να συνοδέψεις το παγωτό σου με ένα γλυκάκι; Ε, λοιπόν μπορείς! Τρία λαχταριστά γλυκά σε περιμένουν και όλα τους ταιριάζουν γάντι με το παγωτό: τραγανή μηλόπιτα με ψητή αμυγδαλόκρεμα, μήλο κονφί, σταφίδες και πεκάν, Basque cheesecake με crispy βάση, κρέμα τυριού και βανίλια Μαδαγασκάρης, καθώς επίσης και ένα ζουμερό Moelleux με σοκολάτα 70% και flakes σοκολάτας.

Ice Canteen

Παράγγειλε (μέσω Wolt) ή αν το προτιμάς κάνε μία βόλτα μέχρι το Παγκράτι και πάρε το αγαπημένο σου παγωτό take away από το μοντέρνο εργαστήρι της Noble Pastry. Κάτι θερμίδες τις γλυτώνεις…

Noble Pastry: Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @icecanteen

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ