- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Lurisia, το νέο premium νερό που αλλάζει τα δεδομένα στο fine dining
Από την καρδιά των Άλπεων στο τραπέζι σου
Lurisia: το νέο premium νερό από τις Ιταλικές Άλπεις
Πρώτη φορά το είδα σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας της Ιταλίας. Ο sommelier νερού (ναι, υπάρχει τέτοια ειδικότητα) το είχε ακουμπήσει στο κέντρο του τραπεζιού, αφού πρώτα έδειξε περήφανα την ετικέτα του, σαν να επρόκειτο για μία φιάλη ακριβού κρασιού. Θυμάμαι πόσο μου είχε κάνει εντύπωση ο κομψός σχεδιασμός του μπουκαλιού, τόσο φίνος και αέρινος, με τα γράμματα να αναγράφονται λιτά, διακριτικά, σχεδόν αόρατα: “Lurisia”.
Από εκείνη τη βραδιά πέρασε καιρός, δεν θυμάμαι πια τα πιάτα του μενού, στη μνήμη μου, όμως, καταγράφτηκε εκείνο το νερό. Έτσι, όταν το είδα ξανά πριν λίγες μέρες στον κατάλογο γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, μου ξέφυγε ένα επιφώνημα θαυμασμού. Δεν ήξερα ότι ήταν διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Κι όμως ναι!
Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο νερό τόσο ξεχωριστό; Η απάντηση βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά των Άλπεων, καλά κρυμμένη στο όρος Monte Pigna. Εδώ ακριβώς, σε ένα γαλήνιο κι ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον αναβλύζει μία φυσική πηγή από την οποία και προέρχεται το premium νερό Lurisia, ένα νερό που εμφιαλώνεται όπως είναι. Η τέλεια ισορροπημένη και ουδέτερη γεύση του το καθιστούν ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα, ενώ καθώς συγκαταλέγεται στα νερά με τα χαμηλότερα σταθερά υπολείμματα στην Ιταλία, θεωρείται κατάλληλο για δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.
Όσο για τον (πραγματικά υπέροχο) σχεδιασμό του μπουκαλιού, αρκεί να πούμε ότι φέρει την υπογραφή των Sottsass Associati, Guzzini και Verallia, τρεις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του design, που εμπνεύστηκαν από την ίδια την ιστορία του Lurisia: η πηγή του νερού ανακαλύφθηκε κατά λάθος το 1918 από έναν ανθρακωρύχο. Έτσι το μπουκάλι σχεδιάστηκε ώστε να θυμίζει το φανάρι του ανθρακωρύχου, τιμής ένεκεν σε αυτή τη τυχαία, αλλά τόσο σπουδαία, ανακάλυψη.
Προς το παρόν, στην Ελλάδα κυκλοφορούν τέσσερα προϊόντα: το Lurisia Stille, το υπέροχο αυτό φυσικό μεταλλικό νερό σε μπουκάλια των 330 και 750 ml, το Lurisia Bolle, ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό σε διαθέσιμα μεγέθη 330 και 750ml, αλλά και τα ultra premium μπουκάλια τόσο του φυσικού μεταλλικού Lurisia, όσο και του ανθρακούχου, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο σε μπουκάλι 750ml.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα το συναντήσετε σε κάποια από τις εξόδους σας, μην το προσπεράσετε. Να είστε σίγουροι πως θα συνοδέψει το γεύμα σας υπέροχα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.