Θεματα

Lurisia, το νέο premium νερό που αλλάζει τα δεδομένα στο fine dining

Από την καρδιά των Άλπεων στο τραπέζι σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lurisia

Lurisia: το νέο premium νερό από τις Ιταλικές Άλπεις

Πρώτη φορά το είδα σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας της Ιταλίας. Ο sommelier νερού (ναι, υπάρχει τέτοια ειδικότητα) το είχε ακουμπήσει στο κέντρο του τραπεζιού, αφού πρώτα έδειξε περήφανα την ετικέτα του, σαν να επρόκειτο για μία φιάλη ακριβού κρασιού. Θυμάμαι πόσο μου είχε κάνει εντύπωση ο κομψός σχεδιασμός του μπουκαλιού, τόσο φίνος και αέρινος, με τα γράμματα να αναγράφονται λιτά, διακριτικά, σχεδόν αόρατα: Lurisia”.

Από εκείνη τη βραδιά πέρασε καιρός, δεν θυμάμαι πια τα πιάτα του μενού, στη μνήμη μου, όμως, καταγράφτηκε εκείνο το νερό. Έτσι, όταν το είδα ξανά πριν λίγες μέρες στον κατάλογο γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, μου ξέφυγε ένα επιφώνημα θαυμασμού. Δεν ήξερα ότι ήταν διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Κι όμως ναι!

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο νερό τόσο ξεχωριστό; Η απάντηση βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην καρδιά των Άλπεων, καλά κρυμμένη στο όρος Monte Pigna. Εδώ ακριβώς, σε ένα γαλήνιο κι ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον αναβλύζει μία φυσική πηγή από την οποία και προέρχεται το premium νερό Lurisia, ένα νερό που εμφιαλώνεται όπως είναι. Η τέλεια ισορροπημένη και ουδέτερη γεύση του το καθιστούν ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα, ενώ καθώς συγκαταλέγεται στα νερά με τα χαμηλότερα σταθερά υπολείμματα στην Ιταλία, θεωρείται κατάλληλο για δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Lurisia

Όσο για τον (πραγματικά υπέροχο) σχεδιασμό του μπουκαλιού, αρκεί να πούμε ότι φέρει την υπογραφή των Sottsass Associati, Guzzini και Verallia, τρεις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του design, που εμπνεύστηκαν από την ίδια την ιστορία του Lurisia: η πηγή του νερού ανακαλύφθηκε κατά λάθος το 1918 από έναν ανθρακωρύχο. Έτσι το μπουκάλι σχεδιάστηκε ώστε να θυμίζει το φανάρι του ανθρακωρύχου, τιμής ένεκεν σε αυτή τη τυχαία, αλλά τόσο σπουδαία, ανακάλυψη.

Προς το παρόν, στην Ελλάδα κυκλοφορούν τέσσερα προϊόντα: το Lurisia Stille, το υπέροχο αυτό φυσικό μεταλλικό νερό σε μπουκάλια των 330 και 750 ml, το Lurisia Bolle, ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό σε διαθέσιμα μεγέθη 330 και 750ml, αλλά και τα ultra premium μπουκάλια τόσο του φυσικού μεταλλικού Lurisia, όσο και του ανθρακούχου, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο σε μπουκάλι 750ml.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα το συναντήσετε σε κάποια από τις εξόδους σας, μην το προσπεράσετε. Να είστε σίγουροι πως θα συνοδέψει το γεύμα σας υπέροχα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ