Θεματα

Γιατί τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα έχουν στον κατάλογο αυτό το νερό;

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το Lurisia

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lurisia

Lurisia: το νέο premium νερό από τις Άλπεις που κατακτά την αθηναϊκή εστίαση

Στη φιλοσοφία του Fine Dining το νερό είναι μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι εκεί μόνο για να μας ξεδιψάσει, αλλά και για να παίξει το δικό του σπουδαίο ρόλο: θα καθαρίσει τον ουρανίσκο μας για να υποδεχτεί απερίσπαστος όλα τα εκλεπτυσμένα συστατικά του φαγητού, αλλά επίσης θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις, τις υφές και τα αρώματα του κάθε πιάτου. Για αυτό δεν είναι παράξενο φαινόμενο στα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας να συναντά κανείς sommelier νερού. Κι αν αυτή δεν πρόκειται για μία παγιωμένη θέση (τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα), μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κάθε μα κάθε εστιατόριο fine dining, εγχώριο ή μη, διαλέγει πολύ προσεκτικά το νερό που θα συνοδέψει το μενού του.

Έτσι, μάλλον δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τελευταία στον κατάλογο των καλών αθηναϊκών εστιατορίων βρίσκουμε όλο και πιο συχνά το premium νερό LurisiaΠροέρχεται από μία πηγή που βρίσκεται στο όρος Monte Pigna, στην καρδιά των Ιταλικών Άλπεων και που η τέλεια ισορροπημένη και ουδέτερη γεύση του το καθιστούν ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε γεύμα. Επιπλέον, το κομψό μπουκάλι του, σχεδιασμένο από τους Sottsass Associati, Guzzini και Verallia, έτσι όπως παραπέμπει σε αριστούργημα υψηλής ιταλικής αισθητικής, πραγματικά στολίζει το τραπέζι.

Lurisia

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που ήδη το συναντάμε σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Για του λόγου το αληθές, θα το βρείτε μεταξύ άλλων στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, που πάντα προτιμά τα premium προϊόντα, στο πρόσφατα βραβευμένο με αστέρι Michelin The Zillers, στο γνωστό Nikkei του Κολωνακίου που μας μύησε στην ιδιαίτερη αυτή κουζίνα, στο κόσμημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας το θρυλικό Island, στο εμβληματικό Εν Πλω της Βουλιαγμένης, στο υπέροχο Ark της Γλυφάδας, στον Ιστιοπλοϊκό που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Πειραιά, αλλά και στο πάντα ανήσυχο Lost Athens στο Παγκράτι.

Στα παραπάνω εστιατόρια, και σε πολλά ακόμα (η λίστα συνεχώς μεγαλώνει), το νερό Lurisia είναι διαθέσιμο σε premium και ultra premium μπουκάλια, και θα το βρείτε ως Lurisia Stille (φυσικό μεταλλικό νερό) και Lurisia Bolle (ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό). Αν ετοιμάζεστε να απολαύσετε ένα degustation menu, τότε (όπως και σε κάθε γευσιγνωσία) προτείνουμε ανθρακούχο νερό. Μικρές γουλιές από το Lurisia Bolle πριν από κάθε στάδιο, θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τις γεύσεις των πιάτων, ανοίγοντας τον δρόμο στην απόλαυση…

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ