- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η πιο νόστιμη νηστεία συμβαίνει τώρα στα Bread Factory
Λαγάνα όλη τη Σαρακοστή, νηστίσιμα αρτοσκευάσματα και το σπιτικό φαγητό που λατρεύουμε να τρώμε
Η φετινή Σαρακοστή στα Bread Factory είναι πιο νόστιμη από ποτέ
Βελούδινη ταραμοσαλάτα και τραγανά καλαμαράκια, πεντανόστιμα όσπρια, λαδερά και αξεπέραστος χαλβάς… Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η Σαρακοστή είναι η πιο νόστιμη νηστεία του κόσμου! Αν φέτος το πήρες απόφαση να νηστέψεις τις 40 μέρες που διαρκεί η Σαρακοστή, τότε αυτό το άρθρο αφιερώνεται σε εσένα. Αλλά και σε εσένα που παρότι δεν νηστεύεις, συμφωνείς ότι η Σαρακοστή είναι γεμάτη με ακαταμάχητους μεζέδες… Και στις δύο περιπτώσεις, προτείνουμε να περάσεις μία βόλτα από το πιο κοντινό σου Bread Factory.
Στην αρχή, τα Bread Factory έγιναν γνωστά για το υπέροχο ψωμί τους, που μάλιστα μπορείς να το προμηθευτείς οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου. Στη συνέχεια, όμως, ανακαλύψαμε και τα υπόλοιπα, νόστιμα μυστικά του. Βλέπεις, στην πραγματικότητα τα Bread Factory είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένας φούρνος, αφού εδώ, πέρα από ψωμί, μπορείς επιπλέον να βρεις φανταστικά γλυκά και καφέ, σαλάτες, τρομερό παγωτό, σφολιάτες, προϊόντα delicatessen, και κυρίως σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό!
Η ποικιλία είναι πραγματικά τεράστια και η ποιότητα αδιαπραγμάτευτη. Ειδικά, όμως, για τη φετινή Σαρακοστή τα Bread Factory ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κι αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, τότε διάβασε αυτό: πώς θα σου φαινόταν να έτρωγες υπέροχη, τραγανή, φρεσκοψημμένη λαγάνα όχι μόνο για μία μέρα, αλλά για όλη την περίοδο της Σαρακοστής; Κι όμως, ναι! Τα Bread Factory ψήνουν λαγάνες (παραδοσιακή, με καλαμπόκι, ολικής ή με ελιά και με λιαστή ντομάτα) κάθε μέρα για όλη την περίοδο της νηστείας!
Εκτός από τις θρυλικές λαγάνες, όμως, τα νηστίσιμα αρτοσκευάσματα και τις σφολιάτες (όπως φοκάτσια με ελιά και ντομάτα, πεϊνιρλί με ψητά λαχανικά, μανιταρόπιτα και πατατόπιτα), στα Bread Factory θα βρεις, όπως πάντα, και αυτό το κάτι παραπάνω… Έτσι, στα ράφια του Bakali Deli, θα ανακαλύψεις μία μεγάλη ποικιλία σε όσπρια και ζυμαρικά, συσκευασμένες ελιές, αλλά και διαλεχτό χαλβά σε κάθε δυνατή εκδοχή: με βανίλια, με σοκολάτα, ολικής, με αμύγδαλα και κουβερτούρα σοκολάτας (τέλειος!), με στέβια, αλλά και παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων ή σιμιγδαλένιο.
Προσωπικά, όμως, ακόμη κι εγώ που δεν νηστεύω έχω εντυπωσιαστεί με τη νοστιμιά, αλλά και την ποικιλία των μαγειρευτών φαγητών. Θα ανακαλύψεις από γεμιστά κι αρακά λαδερό, μέχρι αγκινάρες αλά πολίτα, γίγαντες, μυδοπίλαφο, τηγανιτά καλαμαράκια, γαρίδες ψητές με λαχανικά κι άλλα νηστίσιμα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που λατρεύουμε να τρώμε. Και κάπως έτσι, η Σαρακοστή μόλις έγινε ακόμη πιο νόστιμη…
Καταστήματα Bread Factory
- Ιλίσια, Μιχαλακοπούλου 80, 210 7712161
- Συγγρού Φιξ, Λ. Συγγρού 100, 210 9230595
- Χoλαργός, Λ. Μεσογείων 275, 210 6748538
- Περιστέρι, Εθν. Μακαρίου 2, 210 5763975
- Πειραιάς, Ακτή Μιαούλη 27, 210 4225318
- Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 62, 210 6179237
- Μοσχάτο, Πειραιώς 40, 210 4835437
- Ασπρόπυργος, 17 ο χλμ. Αθηνών-Κορίνθου, 210 5571313
- Λάρισα, Καρδίτσης 108 & Εχεκρατίδα, 2410 670025
www.breadfactory.gr, Facebook: @breadfactorygr, Instagram: @breadfactorygr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.