- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σπύρος και Βασίλης, είναι κάποια εστιατόρια με μεγάλη ιστορία
Cocktail party και γαλλική κουζίνα για τα γενέθλια 40χρόνων!
Το εστιατόριο Σπύρος & Βασίλης, άνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1974, τότε που η ταβέρνα ήταν η μοναδική επιλογή εξόδου των Αθηναίων. Και τους σύστησε το φιλέτο καφέ ντε Παρί, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν και τις άλλες υψηλής γαστρονομίας γεύσεις της γαλλικής κουζίνας.
Σαλιγκάρια μπουργκινιόν
Τα χρόνια πέρασαν και φέτος που το καλό εστιατόριο σαραντάρισε, το γιόρτασε με ένα cocktail party, πολύ κέφι και ίσως κάποια συγκίνηση. Παλιοί πελάτες με τα παιδιά τους, νέοι θαμώνες και αρκετές επώνυμες παρουσίες συγκεντρώθηκαν στον ανακαινισμένο και λιτά κομψό σημερινό χώρο του για να ευχηθούν τα καλύτερα στο εστιατόριο που πια έχει επάξια κερδίσει το χαρακτηρισμό «κλασσικό», μια και είναι ένα από τα λίγα καλά στέκια που λειτουργούν αδιάλειπτα για τόσα πολλά χρόνια.
Ήμασταν κι εμείς εκεί και τσιμπήσαμε γαρίδες κοκτέιλ-θρυλική 70’ς γεύση-, καναπέ σολομού, ταρτάρ με λάδι τρούφας και άλλες «περαστές» νοστιμιές, μέσα σε μια ατμόσφαιρα πάρτι, που κατάφερε να συνδέσει το χθες με το σήμερα και να κάνει το στενό απ’ έξω να γεμίσει κόσμο.
Λάχητος 5, Κολωνάκι, 210 7237575
Πάνω φωτογραφία: Το εστιατόριο όπως ήταν παλιά
Κάτω φωτογραφία: Το εστιατόριο όπως είναι σήμερα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.