Θεματα

Σπύρος και Βασίλης, είναι κάποια εστιατόρια με μεγάλη ιστορία

Cocktail party και γαλλική κουζίνα για τα γενέθλια 40χρόνων!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78398-158209.jpg

Το εστιατόριο Σπύρος & Βασίλης, άνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1974, τότε που η ταβέρνα ήταν η μοναδική επιλογή εξόδου των Αθηναίων. Και τους σύστησε το φιλέτο καφέ ντε Παρί, τα σαλιγκάρια μπουργκινιόν και τις άλλες υψηλής γαστρονομίας γεύσεις της γαλλικής κουζίνας.

n

Σαλιγκάρια μπουργκινιόν

Τα χρόνια πέρασαν και φέτος που το καλό εστιατόριο σαραντάρισε, το γιόρτασε με ένα cocktail party, πολύ κέφι και ίσως κάποια συγκίνηση. Παλιοί πελάτες με τα παιδιά τους, νέοι θαμώνες και αρκετές επώνυμες παρουσίες συγκεντρώθηκαν στον ανακαινισμένο και λιτά κομψό σημερινό χώρο του για να ευχηθούν τα καλύτερα στο εστιατόριο που πια έχει επάξια κερδίσει το χαρακτηρισμό «κλασσικό», μια και είναι ένα από τα λίγα καλά στέκια που λειτουργούν αδιάλειπτα για τόσα πολλά χρόνια.

n

Ήμασταν κι εμείς εκεί και τσιμπήσαμε γαρίδες κοκτέιλ-θρυλική 70’ς γεύση-, καναπέ σολομού, ταρτάρ με λάδι τρούφας και άλλες «περαστές» νοστιμιές, μέσα σε μια ατμόσφαιρα πάρτι, που κατάφερε να συνδέσει το χθες με το σήμερα και να κάνει το στενό απ’ έξω να γεμίσει κόσμο.

Λάχητος 5, Κολωνάκι, 210 7237575

Πάνω φωτογραφία: Το εστιατόριο όπως ήταν παλιά

Κάτω φωτογραφία: Το εστιατόριο όπως είναι σήμερα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.