Βρέθηκες ξαφνικά μόνος; Μετακόμισες, σπουδάζεις μακριά ή τέλος πάντων με κάποιον τρόπο η μαμά και η κουζίνα της σου πέφτουν μακριά (πλήγμα); Μην ανησυχείς, σου βρήκαμε ένα εξαιρετικό βιβλίο (περισσότερο οδηγό επιβίωσης) για τα πρώτα σου δειλά βήματα στην κουζίνα.
Γνωστή από τις τηλεοπτικές της μαγειρικές εκπομπές (Νηστικοί Πράκτορες, Στην κουζίνα με τη Ντίνα, Ελλήνων Γεύσεις κ. ά), αλλά και από το παριζιάνικο εστιατόριο EVI EVANE, η Ντίνα Νικολάου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όσων έχουν έρωτα με την κουζίνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικά και marketing, αλλά πολύ σύντομα την έκλεψε η μαγειρική τέχνη την οποία και σπούδασε στις καλύτερες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού. Αργότερα, έφτασε να διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα αλλά και στο Παρίσι. Μέχρι τώρα έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής. Το βιβλίο της Chef d' Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards, ως το καλύτερο ελληνικό, επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.

Το τελευταίο της βιβλίο, «Μόνος στην κουζίνα» όμως, δεν δημιουργήθηκε τόσο με τον τίτλο της διακεκριμένης σεφ, όσο με εκείνον της μαμάς. «Στο Γιώργο και το Στέλιο, τα δικά μου φοιτητάκια, που δεν είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύουν με το τηλέφωνο στο αυτί.», γράφει στην αφιέρωση της πρώτης σελίδας, ενώ στο εξώφυλλο ποζάρει ο (αγχωμένος) γιος της κρατώντας μισή ντουζίνα κατσαρολικά στο ένα χέρι και άλλες τόσες ντομάτες στο άλλο, με ματσάκι μαϊντανού και μια καρό πετσέτα να ξεπροβάλλουν από τις τσέπες του.
Πράγματι, το βιβλίο της ξεχειλίζει από μαμαδίστικες συμβουλές και στάζει μητρική αγάπη. Μας άρεσε πολύ, γιατί εκτός από έξυπνους τρόπους για να οργανώσεις καλύτερα την εργένικη κουζίνα σου, να κάνεις έξυπνες αγορές, να ξεχωρίσεις τις καλύτερες πρώτες ύλες για τα μαγειρέματά σου, έχει και εκπληκτικές συνταγές, που μοιάζουν πανεύκολες ακόμα και όταν πρόκειται για πιο σύνθετα πιάτα. Ριζότο, κοτόπουλο, σουτζουκάκια, αφράτα κεφτεδάκια, μπέργκερ, σαρδέλες γεμιστές στο φούρνο, πίτσα, μπράουνις, μους σοκολάτα...Το βιβλίο σε πείθει ότι αυτό που στο εργένικο μυαλό σου είναι βουνό, στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορείς να το μαγειρέψεις ακόμα και εσύ. Ακολούθησε τις συμβουλές και σύντομα θα γίνεις καλύτερος μάγειρας όχι μόνο από τη μαμά σου, αλλά και από τη γιαγιά σου μη σου πω...

Υ.Γ. Κάτι που επίσης μας τράβηξε την προσοχή είναι η υποσημείωση της τελευταίας σελίδας: «Η συγγραφέας Ντίνα Νικολάου παραχωρεί τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου Μόνος στην κουζίνα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας». Δωρεά που όμως δε «βροντοφωνάζει» στο εξώφυλλο, παρά μένει σεμνή στη σιωπή της τελευταίας γραμμής…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.