Θεματα

100 γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Ποτέ η πόλη δεν είχε τόσα νόστιμα να σου προσφέρει. Fuck the diet!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 828
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_56a8952.jpg

Τα 100 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα τώρα. Η ATHENS VOICE προτείνει.

♦ Θεϊκή κακαβιά που βάζει κάτω όλες τις αυθεντικές (του ψαρά, της γιαγιάς, της νησιώτισσας κ.λπ.), από τον Λουκά Μάιλερ, στο Λινού - Σουμπάσης και Σία. Καιρό είχαμε να φάμε έτσι νόστιμα στην Αθήνα. (Μελανθίου 2, Κέντρο)

♦ Tηγανητό κουνέλι, κρατσανιστό, σε στιλ chicken nuggets και μαγιονέζα με κερκυραϊκό σπετσιερικό στο Jerar. (Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη) 

♦ Το αυγοτάραχο μας αρέσει σκέτο, όμως την απόλυτη μακαρονάδα με αυγοτάραχο την τρώμε στο ΦΙΤΑ. (Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος)  

♦ Πικάντικα φασολάκια edamame με πάστα curry και fleur de sel, τρώγονται σαν φρέσκα πατατάκια στο Tayler’s στο Παγκράτι.  (Αρχέλαου 14)

♦ Spit Bucket (βότκα, φράουλα, μπισκότο, cordial βαλσάμικου με βασιλικό), το κοκτέιλ -σταρ του ίνσταγκραμ στο Bar in Front of the Bar, με τον σαματά να γίνεται στη γαρνιτούρα, δηλαδή στο κουταλάκι (εντός του ποτού) με τα leftovers από την επαναπόσταξη βότκας. (Πετράκη 1, Αθήνα) 

♦ Κουταλάκι είπαμε και θυμηθήκαμε την υπέροχη γαρίδα Κοιλάδας του Τάσου Μαντή στο Soil, με pecan και φέτες μανταρίνι κι ένα κουταλάκι με κρέμα μυδιού δίπλα. Πιο σοφιστικέ πεθαίνεις. (Φερεκύδου 5, Παγκράτι) 

♦ ALITI.Co Burger, το επικό του Pax Burger με μπιφτέκι, πανσέτα, bacon jam και signature ketchup με την υπογραφή του (Master) Chef Σταύρου Βαρθαλίτη. (Αιόλου 34, Πλ. Αγίας  Ειρήνης)

♦ Άμα μιλάμε για φάβα εννοούμε αυτήν στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, την τρως και πας Σχοινούσα. (Π. Μελά 13, Βύρωνας)

♦ Γαρίδες ποπ κορν με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου κάτω από τον πλάτανο και δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στο Dopios. (Σκουλενίου 1, Αθήνα)

♦ Brazilian sushi τα λένε, έχουν στοιχεία από Ιαπωνία και Βραζιλία και τα τρώμε στη ζούγκλα του Iguazu στην πλατεία Βραζιλίας. (Λαοδικείας 16)

VeriTable
VeriTable

♦ Ζεστή μπαγκέτα και σπιτικά πατέ, και φουαγκρά, και γλυκάδια α λα γαλλικά, και ψάρια «ωμά», και ό,τι βγάλουν τα χρυσά χέρια του Alain Parodi στο VeriTable. (Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό) 

♦ Πίτσα με κατσικίσιο τυρί, κρέμα τρούφας και μανιτάρια, η δημοφιλής  πίτσα του Χαλανδρίου. Στο Alio. (Βασιλέως Γεωργίου 34)

♦ Nyx, terrace μέσα στο κέντρο για after office ποτά, ωραία Αθήνα και φωτάκια από κάτω, ceviche λαυράκι και passion fruit, Another Paloma, also (φτιάχνουν την Paloma υπέροχα γι’ αυτό δίκαια τη λένε Another…). (Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 2103670000) 

♦ Ο «Γιαουρτοταβάς» του Αλφicon είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Παραδοσιακό πιάτο της Αλβανίας, που εδώ σερβίρεται στη σύγχρονη εκδοχή του, με αρνίσια γλυκάδια, ρύζι και γιαούρτι. Βαθιά νόστιμο, σχεδόν ποιητικό. (Ηρώνδα 6, Παγκράτι)

♦ Τον πιο ωραίο μουσακά (με αρνάκι ραγού, μελιτζάνες, κολοκύθια και μπεσαμέλ), τον τρώμε μεσημέρια και με ανεβασμένη όρεξη στο Άνετον. (Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα) 

♦ Μoβ παντζαρόψωμο με ελαιόλαδο και βούτυρο σκόρδου στο Line Athens και oτιδήποτε σε ψωμί από τα χέρια της φοβερής και τρομερής baker Φαίδρας Σβανά Μαυροειδή. (Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα)  

♦ Crayfish, δηλαδή καραβιδάκια στη λαδόκολλα, με πατατούλες Περού, καλαμπόκι και lime στο Diego. Απαραίτητα τα γάντια (σου δίνουν). (Αδριανού 1, Θησείο) 

Θαλασσινός
Θαλασσινός

♦ Ντολμάδες «nigiri» με αμπελόφυλλο, μαριναρισμένο σολομό και χαρουπόμελο, μο-να-δι-κοί στην αυλή του Θαλασσινού. (Λυσικράτους 32, Καλλιθέα) 

♦ Ταραμο-σαλάτα στου Βασίλαινα, γαστρονομικός, αθηναϊκός μύθος εδώ και 100 χρόνια.  
(Βρασίδα 13, Χίλτον)

♦ Φοκάτσια λέμε και κλαίμε (εκεί γύρω στις 2 το μεσημέρι) και τρέχουμε όλοι στο Black Salami Micro bakery. Μας πέφτει λίγο «αλμυρή» (6 ευρώ) αλλά το φχαριστιόμαστε. (Ζωοδόχου Πηγής 71, Εξάρχεια)

Kobra
Kobra

♦ Καλαμάρι με φακές μπελούγκα, τσορίθο και σάλτσα ponzu-beurre blanc, συν σαλάτα εσπεριδοειδών και καβουρδισμένα φουντούκια, η Ιαπωνία συναντάει τη Γαλλία κι εμείς αποθεώνουμε τον Άνταμ Κοντοβά στο Kobra. (Ναυαρίνου 11, Αθήνα) 

♦ Εξαιρετικό, πικάντικο Baoban με μοσχάρι της τσαχπίνας Miss Neapolis, ψηλά στην Ιπποκράτους 176.

♦ Χέλι-αριστούργημα με φάβα, όπως το κάνει το Fish Market, στην πλατεία Μαβίλη: λιώνει στο στόμα και λιώνεις. (Δορυλαίου 7)

Travolta
Travolta

♦ Κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στον Τραβόλτα, δόξα και τιμή στα Φάρσαλα! (Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι)

♦ Sweet & sour chicken στο Sticky rice & Friends – τρώγεται πριν προλάβει να σερβιριστεί. (Ερμού 104 Β, Αθήνα) 

♦ Αξεπέραστη η κοτόπιτα του Fillo Food & Coffee, στην Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα. 

♦ Ζουμερή πρασόπιτα στο υπεραιωνόβιο Άριστον της Βουλής στο Σύνταγμα. Γεύμα κανονικό, εκτός από πλούσια σε πράσα. Πράγμα υπέροχο, επειδή μας αρέσουν τα πράσα. 

♦ Στην εξωτική ταράτσα του Andaman με τα πολύχρωμα φωτάκια τσιμπολογάμε crispy γαριδούλες με σουσάμι μέχρι να έρθουν τα κυρίως (πάπια). (Αλόπης 65, Πετράλωνα)

♦ Αρνάκι ψητό, και πιλάφι ύψος, και πατάτες τσικαλάτες, και καταλαβαίνουμε γιατί η Κρήτη είναι λεβεντογέννα, στο Καπλάνι. (Ευφρονίου 47, Καισαριανή)

♦ Σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας στον Κισσό, διαχρονικά και αξεπέραστα, μας ανεβάζουν στο Χαλάνδρι με μεγάλη χαρά. (Ρούμελης 28) 

♦ Καλαμάρι με pesto βασιλικού το εμβληματικό, στο Varoulko. Πιάτο που αντιγράφεται ακαταπόνητα τουλάχιστον μια 20ετία γιατί να μην το φάμε στον δημιουργό; (Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς)

♦ Ξενιτευόμαστε για το Vitello το tonnato το σωστό, σε μερίδα πλούσια και παινεμένη και φτάνουμε στο Napul’e της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη. (Βασ. Κωνσταντίνου 43)

CTC
CTC

 «Tο μπριάμ του καλοκαιριού», samble ντομάτας με μπριάμ λαχανικών και πανακότα φέτας, από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, στο CTC. Κάποιοι σεφ είναι γεννημένοι καλλιτέχνες. (Πλαταιών 15, Μεταξουργείο)

♦ Umami burger από το Burger Joint, δηλαδή σεξ με θεϊκό μπιφτέκι, μανιτάρια, τυριά, καραμελωμένα κρεμμύδια να σκάνε σε κάθε μπουκιά. (Γλυφάδα, Πλατεία Νυμφών 1/ Νέο Ψυχικό, Σολωμού 4/ Νέα Σμύρνη, Ελ. Βενιζέλου 93) 

Monkfish
Monkfish

♦ Επικές καραβίδες crudo (ωμές) με δυο σταγόνες λάδι και λίγο θαλασσινό αλάτι και οτιδήποτε σε σεβίτσε από την ψαριά της ημέρας (συνήθως συναγρίδα) στο Monkfish. (Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου) 

♦ Κρέπες ρυζιού γεμιστές με πικάντικο χοιρινό στον ατμό και την πιο νόστιμη διπλομαγειρεμένη και τραγανή πάπια στο Hanoi του Συντάγματος. (Πετράκη 12) 

♦ Μεξικάνικο γύρο με tortilla, pico de gallo και ανανά, στο Tekila. (Κολοκοτρώνη 3) 

Smash 'n' Bun
Smash 'n' Bun

♦ Αφράτο πατατόψωμο, ελληνικό μοσχάρι, iceberg, ντομάτα, βιολογικό τσένταρ, πίκλες, snb sauce και η υπογραφή του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Teddy’s Classic του Smash n Bun, το «πατητό»  της καρδιάς μας. (Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι) 

♦ Σάντουιτς «Καντίνα» στο Chicken Picnic. Τραγανές κοτομπουκιές, ντομάτα, λάχανο-καρότο και μουσταρδόμελο. Τόσο απλά, τόσο καλά. (Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή) 

♦ Ρεβυθάδα, γαλάκτωμα καλαμαριού, πιπεριά Φλωρίνης, λεμονοθύμαρο, ταραμάς με μελάνι χταποδιού. Ο κήπος του Artisanal είναι όνειρο θερινής νυχτός, φτιάχνουν καλή mimosa, άσε που στην κουζίνα βρίσκεται ο Δημήτρης Δημητριάδης. (Ζηρίνη 2, Κηφισιά) 

 Κοτόπουλο, lemongrass, chili, σκόρδο, στο Phu Man Chu, συνάντηση με το Βιετνάμ στα στενά του Συντάγματος. (Πραξιτέλους 36)

Franco Manca
Franco Manca

 
♦ Πίτσα με back bacon ελληνικού μαύρου χοίρου, όπως Νάπολη αλλά (και) με ελληνικά προϊόντα, στο  Franco Manca. Και Φιλαδέλφεια και Περιστέρι. (Πλ. Ελ. Βενιζέλου 2, Παρασκευοπούλου 45) 
 
♦ Φέτες λαυράκι, νερό και καρδιές ντομάτας, αυγοτάραχο, αχινοί, passion fruit, ελαιόλαδο, και δίπλα ξεροψημένο ψωμάκι. Στο Balthazar η haute gastronomie συνάντησε την παπάρα. (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι) 

♦ Λαζάνια με μοσχαρίσιο χτένι και 100 κιλά πεκορίνο Αμφιλοχίας στις Λεύκες στο Γαλάτσι. (Λεωφ. Γαλατσίου 100) 

 Παντσέτα ζουμερή με τραγανή πέτσα, μαγειρεμένη με το know how της ασιατικής κουζίνας, στις δροσιές της βεράντας του Athenee’ κάτω από τους platanus orientalis. (Βουκουρεστίου 9) 

♦ Μέσα σε κούπα έρχεται η πηχτή, γεμάτη γεύσεις κακαβιά σαν καλωσόρισμα στα 
Άργουρα. Στανιάρεις. (Αγησιλάου 49, Καλλιθέα) 

♦ Αρνί με κους κους, μυρωδικά και βερίκοκα, λουκούμι και ερεθιστικά spicy, πιάτο «της μοιρασιάς» που ποτέ-κανείς-δεν-μοιράστηκε, στο Grande Dame. (Νίκης 46, Σύνταγμα) 

♦ Γαβράκι τηγανητό παρέα με τους πιο όμορφους πυροσβέστες της Αθήνας τρώμε στις Μουριές, στον Κολωνό. (Κερατσινίου 15) 

♦ Οσομπούκο πεντανόστιμο στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα μέσα στις πρασινάδες της Μιχαλακοπούλου στον Βλάση, γιατί κάποια πράγματα είναι κλασικά. (Μαιάνδρου 15) 
 
♦ French Tacos στο Panam, με κρέας, σος τυριού, τηγανητές πατάτες, γαρνιτούρα, σάλτσα. (Σόλωνος 86) 
 
♦ Τα κεμπάπια του Πρίγκιπα είναι ζουμερά, παχουλά, αξέχαστα νόστιμα, τρώγονται με μια χαψιά, έχουν καταγωγή από τη Φλώρινα και κάνουν καριέρα στα Εξάρχεια. (Χαρ. Τρικούπη 23) 

♦ Στο πικάντικο steak tartar και στο βουνό French fries του Chez Lucien στα Πετράλωνα δεν δείχνουμε καμία αντίσταση. (Τρώων 32) 

♦ Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας «ταλιάτα» στο Base Grill, αλατάκι, πιπεράκι, μυρωδάτο ελαιόλαδο. (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι) 
 
♦ Σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά που λιώνει στο στόμα, ακουμπάει σε υπέροχα μελωμένο κριθαράκι και πασπαλίζεται με ξηρό ανθότυρο. Αν ξερογλείφεσαι ήδη, στο Frankie. (Σκουφά 42, Κολωνάκι) 

♦ Τότε και τώρα και πάντα στο T.G.I. Fridays για κολασμένα chicken wings - sauce Jack Daniels.  
 
 Σουβλάκι προβατίνα (και δίπλα σαλάτα ντοματίνια) στο Λούβρο κάτω από τις πρασινάδες-«φωλίτσα». (Ερατοσθένους 6, Παγκράτι) 

♦ Αρνάκι με μέλι-μουστάρδα-θυμάρι και η πιο νόστιμη τηγανητή πατάτα στην αγαπημένη μας «κυρά των Πετραλώνων» Χρύσα Χρύσα. (Αιολέων 40, Πετράλωνα) 

♦ Μυρωδάτο, βελούδινο, πληθωρικό και μαζί κομψό το χουνκιάρ μπεγεντί στο Μαύρο Πρόβατο, είναι το πιάτο με τους περισσότερους φανατικούς γι’ αυτό και είναι πάντα ακλόνητο στον κατάλογο. (Αρριανού 33, Παγκράτι / Ζαΐμη 2, Μελίσσια) 

♦ Δεν είναι μόνο υπερνόστιμο αλλά είναι και το πιο κομψό – επιτέλους ένα burger που δεν στάζει. Το smash burger του Birdman είναι ό,τι πιο κοντά στην τελειότητα. (Βουλής 35) 

♦ Άφθαστο τηγάνι στους καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες της πόλης. Σερβίρονται καυτοί και ζουμπουρλοί στην Κυβέλη και ποτέ κανείς δεν έμεινε στον έναν… (Επτανήσου 15)  

♦ Ωραιότατο, άψογα ψημένο flap steak με καμένο κρεμμύδι και χόρτα εποχής τρώμε τσουγκρίζοντας ωραία κρασιά στο πλατειάκι-«ποίηση» του By the glass. (Σουρή 3)  

♦ Η ωραιότερη τάρτα αχλάδι του κόσμου φτιάχνεται σε εστιατόριο κι όχι σε ζαχαροπλαστείο, στην Cookoovaya. Σφολιάτα, καραμέλα βουτύρου, παγωτό βανίλια, βάζει κάτω ακόμα και την Μπουγάτσα τους που τόσες φορές έχεις δει στο Instagram. (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α)

♦ Τηγανητοί γίγαντες ως συνοδευτικό στο ποτό. Τς, τς, τς, είπε η Αθήνα και γεμίζει καθημερινά τα τραπέζια του Έπρεπε.  (Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη) 

Simul
Simul

♦ Κόκορας κρασάτος με τραχανά και αρσενικό Νάξου, το best seller του Simul από την πρώτη μέρα που άνοιξε. Υπάρχει λόγος… (Υψηλάντου 63, Κολωνάκι) 

♦ Χοιρινά φιλετάκια, βελούδινος πουρές πατάτας, ψητά baby καρότα με κύμινο και σάλτσα από λεμόνι, θυμάρι και μέλι καστανιάς… Θα μπορούσε να είναι εικαστικός πίνακας, αλλά είναι από πιο νόστιμα πιάτα του Nice n Easy.  (Ομήρου 60, Κολωνάκι / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά) 

♦ Φέτα σε φύλλο κρούστας με σουσάμι και μέλι τρούφας στο ολοκαίνουργιο Lyra. Ένα από τα αγαπημένα μας μεζεδάκια, upgraded. (Λυσίου 12, Πλάκα)  

♦ Τα ωραία, τα σωστά, τα εντελώς κολασμένα κεφτεδάκια τα τρως το ένα πίσω απ’ το άλλο στη Γαλιάντρα. Έπικ! Τώρα πια και στο Ταράτσα Πρότζεκτ, μαζί με τέλεια κοκτέιλ. Τα φτιάχνει η Γωγώ Δελογιάννη και είναι τα ίδια. (Γιατράκου 4, Μεταξουργείο / Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα)

Thess Bao
Thess Bao

♦ Συγκλονιστικό Bao Bun με πανσέτα που λιώνει στο στόμα, kimchi αγγούρι, καπνιστή μαγιονέζα μαύρο σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι, στο Thess Bao. (Περικλέους 30-32, Αθήνα)  

 

♦ Πικάντικα μύδια με noodles σε ζωμό καπνιστής παλαμίδας, νόστιμα, comfort και πληθωρικά, στον Μυστικό Κήπο. (Καραολή & Δημητρίου 21, Χαλάνδρι) 

♦ Quesadilla με ξεροψημένο φρέσκο κοτόπουλο που μαρινάρεται σε μυστική 
μαρινάδα και μένει αξέχαστο. Στο Mexha. (Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι) 

♦ Τα καλύτερα, χειροποίητα μπισκότα του κόσμου τα μπουκώνεις στο I Cake You. Η επιλογή είναι δύσκολη, εμείς έχουμε αδυναμία στο Red Velvet cookie με γέμιση λευκής σοκολάτας και κρέμα τυριού… (Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια) 

♦ Πατάτες οφτές με στακοβούτυρο. Απλές και μεγαλειώδεις. Στην Κρήτη που είναι κρυμμένη στη στοά της Κάνιγγος. (Βερανζέρου 5) 

♦ Τη σωστή  al arrabiata την τρως στον κομψό κήπο του Lollo’s Atene στο Χαλάνδρι. Κατά περίσταση μετά την Pizza Strega. (Εθν. Αντιστάσεως 3Α) 

♦ Λουκουμάδες με μους φέτας, φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και σος ροδιού, στην Kuzina με την ωραιότερη θέα της Ακρόπολης μπροστά σου. Live your myth. (Αδριανού 9, Θησείο) 

♦ Τηγανιά μανιταριών με κρασί, σκόρδο, λεμόνι στην πιο όμορφη αυλή των Εξαρχείων, στο Άμα Λάχει. (Καλλιδρομίου 69) 

♦ Φιλέτο λαβράκι με σος κουρκουμά, άρωμα καρύδας και σαλάτα αλμυρίκι τρώμε στο Ashanti χαζεύοντας το ντεκόρ με τα αυθεντικά αφρικάνικα items. (Ναϊάδων 2, Παλαιό Φάληρο)

 Entrecote με σος πιπέρια και σπιτική τηγανητή (ή με άπαιχτη ταμπουλέ για τους κομψούς) στο «μεταξύ μας μυστικό» και από άλλον πλανήτη Χατίρι στο Παγκράτι. (Ριζάρη & Ελλανίκου γωνία) 

♦ Τα ωραιότερα μπιφτεκάκια θα τα φας στις Νοστιμιές της Μαίρης. Ψημένα στη σχάρα έχουν τη νοστιμιά που μόνο οι μαμάδες πετυχαίνουν. (Ύδρας 2-4, Κυψέλη)   

♦ Κλασικό cheeseburger στην τέλεια εκδοχή του στο Guerilla Chef Burgers. Σερβίρει μόνο αυτό και κάθε βράδυ στήνεται πάρτι έξω από την πόρτα του. Εντάξει, βοηθάνε και οι punk μουσικές… (Σολωμού 33 & Τζωρτζ, Εξάρχεια) 

♦ Το καλύτερο vegan σουβλάκι το βρίσκεις στο Cookoomela Grill, όλοι το ξέρουν αυτό. Με γύρο μανιταριών, απαραιτήτως μαζί με τις τέλειες, τηγανητές με τη φλούδα τους πατάτες. (Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια/ Καλλιγά 6, Γκύζη) 

♦ Ταρτάρ «γιουβαρλάκι» με μοσχάρι, αυγολέμονο, μάραθο, απόδειξη πως όταν οι σεφ (Γκίκας Ξενάκης) πατούν στη γεύση της ανάμνησης απογειώνονται. Στο πάντα εξαιρετικό Aleria. (Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο)  

♦ Για τα μακαρόνια με κιμά είναι που γεμίζουν από το μεσημέρι τα τραπεζάκια του Alex Fresh Pasta Bar, μαθαίνουμε πως ψάχνει καινούργιο μεγαλύτερο χώρο. (Πλ. Δεξαμενής 3) 

♦ Στην πιο ήσυχη και ρομαντική γωνιά της πλατείας Προσκόπων καθόμαστε στον Κατσούρμπο για κρητικά τυριά και την περίφημη σαλάτα σταμναγκάθι, ρόδι, σύκο
(Αμύντα 2, Παγκράτι)

♦ Συγκλό ριζότο με κατσικίσιο τυρί και μπόλικο πιπέρι στο Tony Bonnano. (Αλ. Παπαναστασίου 63, Καστέλα) 

♦ Το ωραίο το ταρτάρ με γραβιέρα, σαλάτα και πατατούλες-τσιπς  το τρώμε στο Okio. (Νίκης 33, Σύνταγμα)

♦ Τσουρέκι ολοχρονίς από το Γεύσεις Μαρασλή. (Μαρασλή 37, Κολωνάκι) 

♦ Υπεραφράτα pancakes με πραλίνα και φυστικοβούτυρο στο Joshua Tree στο Μετς. (Αναπαύσεως 13)

♦ Σεβίτσε στα Hasapika στη Βαρβάκειο, κάτι πήραν τα αυτιά μας και για χορούς τα Σάββατα. (Κεντρική Κρεαταγορά)  

♦ Υποκλινόμαστε στα εκλέρ γεμιστά με κρέμα βανίλιας και επικάλυψη μπίτερ σοκολάτα  του Choureal και τα τσακίζουμε σαν να μην υπάρχει Ιούλιος. (Διομείας 2 & Ερμού) 

♦ Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με την ακαταμάχητη τάρτα σοκολάτα-καραμέλα-ανθός αλατιού του Στέλιου Παρλιάρου στο Sweet Alchemy. (Ηροδότου 24, Κολωνάκι) 

♦ Κρουασάν (12 διαφορετικά) από το Οveroll και ντουζ πουάν στο μινιμαλιστικό, φτιαγμένο με εξαιρετικό γαλλικό βούτυρο, κλασικό. (Πραξιτέλους 27, Αθήνα)

LOT51
LOT51

♦ Μεγάλο, χορταστικό, πεντάφρεσκο (φτιάχνεται κάθε μέρα) το cinammon roll του Lot51 ισιώνει και την πιο άχαρη μέρα. (Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, πλατεία Βραζιλίας) 

♦ Για μυρωδιές από μαχλέπι, κανέλα, παλιό φούρνο και για το αρμένικο αλμυρό τσουρέκι μόνο στον Πολίτικο Φούρνο. (Γαμβέτα 5, Κέντρο) 

♦ Στη γλώσσα των γλυκατζήδων «Ζουμερό» σημαίνει ένα πράγμα: το θεϊκό ζουμερό κέικ (με σοκολάτα ολούθε) της θρυλικής χανιώτικης Koukouvaya. (Σκουζέ 1, Πλατεία Αγίας Ειρήνης) 
 
♦ Σορμπέ Αvocado με κακάο στο Mαραμπού, ουρές για πάρτη του. (Αρχέλαου 17, Παγκράτι) 

♦ Flan parisien –πες την και γαλατόπιτα– στο Τρομερό Παιδί. (Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια)

♦ Μικρά μια σταλίτσα, ζουπηχτά, σιροπιασμένα στο σωστό σημείο (ζενίθ…), με αφράτη κρέμα σαντιγί, τα μπαμπαδάκια της Καμέλιας σκίζουν όλα τα μπαμπαδάκια του κόσμου. (28ης Οκτωβρίου, Ψυχικό)

♦ Η ωραιότερη ελβετική σοκολάτα της πόλης δεν δαγκώνεται, γλείφεται! Το ομώνυμο παγωτό του Zuccherino έχει τρελή περιεκτικότητα σε κακάο και θεϊκή καραμέλα βουτύρου… Αναστέναξες; Κι εμείς… (Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι/ Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο/ Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο/ 2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν. Σμύρνης)

♦ Στον Λελούδα κάτω στον Βοτανικό τυχαία μεσημέρια για μπακαλιάρο σκορδαλιά στο πεζοδρόμιο, κάτω από τη ριγέ ομπρέλα παραλίας. (Σαλαμινίας 8-10)

Madame Fraise
Madame Fraise

♦ Το iconic Rose Cheesecake του Madame Fraise με mousse τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βατόμουρο και sable αμυγδάλου, το τρως και με τα μάτια αλλά καλύτερα με το κουτάλι. 
(Υμηττού 225, Αθήνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ