- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ναυαρίνο street bar: Ένα beach bar στην ορεινή Δράμα
Τέσσερις φίλοι που έγιναν συνέταιροι, με όραμα την αναβάθμιση του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα και τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού comfy cocktail bar
Ναυαρίνο Beach Bar: Ένα coctail bar στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, με ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, γευστικά bao buns και spicy cocktails.
Ανάμεσα στα θεόρατα πλατάνια και τις πηγές του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στην Δράμα, η μουσική -άλλοτε λάτιν μελωδίες και άλλοτε 90s διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια- και τα γέλια του κόσμου θα σε οδηγήσουν σε έναν ειδυλλιακό χώρο, με κρεμασμένα φωτάκια, μεγάλες μαξιλάρες στα πλατύσκαλα και καρέκλες σε χρώματα ενός αγαπημένου κυκλαδίτικου νησιού. Όπως μου λένε γελώντας από την άλλη άκρη του τηλεφώνου οι τέσσερις φίλοι και συνέταιροι που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα, το Ναυαρίνο Street Bar είναι «ένα beach bar σε μια περιοχή χωρίς θάλασσα».
Η ιδέα ήρθε πριν δύο χρόνια περίπου, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, όπου με όλη την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βίωνε ο κόσμος, γεννήθηκαν πολλά νέα εγχειρήματα. Έτσι και ο Κλήμης, περπατώντας με τους φίλους του στην πόλη τους την Δράμα, διασχίζοντας το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, «που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, παρά του ότι έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης και θεωρείται προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, είχε υποβαθμιστεί δραματικά. Εκείνη την μέρα λοιπόν είχα ένα όραμα για το πως μπορεί να δημιουργηθεί κάτι όμορφο εδώ και τελικά, σήμερα είμαστε εδώ και μπορώ να πω με χαρά πως αυτό βγήκε». Μέσα σε μια μόλις ώρα, ο Νίκος, ο Σταύρος, ο Στέφανος, από φίλοι αποφάσισαν να γίνουν συνέταιροι. Πλέον, περνώντας από το πάρκο του κέντρου της Δράμας, θα του βρεις στο μαγαζί που έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι, και θα σε υποδεχθούν με κύριο μέλημά τους να μην φύγεις δυσαρεστημένος.
«Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί πολύ θετικά στο εγχείρημα μας και το έχει αγκαλιάσει. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, προσφέροντας άριστη ποιότητα και value for money τιμές.
Τα πιάτο που έχει αγαπήσει όλη η Δράμα και δεν το γνώριζαν καν πριν το παρουσιάσουμε, είναι τα bao buns, ενώ το signature cocktail μας, το Cuba In Love –φυσικά με ρούμι - μας λένε όλοι ότι είναι εθιστικό και δεν φεύγουν αν δεν πιούν και δεύτερο».
Η φιλοσοφία του Ναυαρίνο Street Bar στηρίζεται στις αρχές του Zero Waste και της ανακύκλωσης, ενώ έχουν εισάγει την καινοτομία της εμφιάλωσης καφέ και κοκτέιλ, πράγμα για το οποίο τους γνωρίζει όλη η Δράμα.
«Συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία με όποιον τρόπο μπορούμε. Στηρίζουμε τους συλλόγους της περιοχής, τις καταστάσεις που χρήζουν βοήθειας και κάνουμε διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα, έχουμε πολύ καλή σχέση με την Ένωση Κυριών, που το έργο της είναι να στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες, το ορφανοτροφείο Δράμας και τον σύλλογο παραπληγικών Δράμας.
Στο κατάστημα μας, επειδή απλώνεται σε σκαλοπάτια, έχουμε διαμορφώσει έναν χώρο ειδικά για ΑμΕΑ, ούτως ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση με το καροτσάκι τους. Αυτό το αγκάλιασε και ο σύλλογος των ΑμΕΑ και για εμάς είναι πολύ σημαντικό, ανατριχιάζω και μόνο που στο λέω αυτή τη στιγμή, γιατί έχουν τον δικό τους χώρο. Πρέπει να αντιληφθούμε τη σημασία του, που μπορεί να φαίνεται απλό για εμάς, αλλά για τον άνθρωπο που θέλει να πάει σε ένα μαγαζί και δεν μπορεί να κάτσει, λόγω έλλειψης υποδομών και προσβασιμότητας, είναι σωτήριο».
Αν και ξεκίνησαν μέσα στην πανδημία, με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει αυτό για μια επιχείρηση, η ενέργεια που μου μεταφέρουν είναι άκρως θετική. Μου επισημαίνουν μάλιστα πως οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησαν αφορούσαν κυρίως τις άδειες, γιατί όλα τα κτίρια στην περιοχή ανήκουν στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, οπότε έπρεπε να συμβαδίσουν και να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.
«Ανοίγουμε λίγο πριν το Πάσχα και κλείνουμε τον Οκτώβριο. Είναι seasonal cocktail bar, είναι ανάλαφρο, χαλαρό και pet friendly. Χαιρόμαστε γιατί μέσα από το δικό μας εγχείρημα, ξεκίνησε να κινητοποιείται ο επιχειρηματικός κόσμος, πράγμα που έχει δώσει ξανά πνοή στην περιοχή. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε την τουριστική κίνηση της Δράμας, τις ομορφιές και να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.